1

uçak korkusu en iyi uçar bilerek giderilebilir.eğer ki uçağa binmez hiçbir şekilde zaten bu korkumuz yenemeyiz.insanlar tabii ki de eğer uçak korkusunu yenmek için müzik dinleyebilirim mesela uçakta kitap okuyabilirler. o yüzden farklı şeyler de yapabilirler kendilerini en hızlı uçak korkusunu cazcı katılabilirler.insanlar uçak korkusu neden oluyor anlamıyorum sadece hava alıyorlar diye havada oluyorlar bu çok iyi bir şey ben çok seviyorum açıkçası.fazla uçağa binmedim ama neredeyse iki sefer uçağa binmiş indir ama gerçekten çok iyi niyetli.

0

korkular üzerine giderek yenilir. ben bu korkumu çok iyi bir şekilde yendim.öncelikle bir doktora gidin. eğer çare olmadıysa dediklerimi yapın. bir yüksek apartmanın damına çıkın. biraz dayanın. dikkat edin. bu şekilde korku falan kalmaz

0

bende de yükseklik korkusu var bu yüzden kalp krizi gecen bir sürü insan var. seans veya psikologlardan yardım alınabilir.

0

kisi öncelikle kendisine güvenmeli bende cok korkuyordum hayatimda ilk defa geçen sene bindim daha ucak yeni kalkerken elim ayağim titremeye başladı dedim simdi düscezz falan kendi kendime içimi yedim resmen ama ucak havadayken hiç korkum kalmadı aşağı bakabilmek falan çok zevkliydi dolayisiyla uçaga binmek için biraz kendine olan özgüven yeterli olucaktır korkunuzu yenmekte.

0

insanların korkuyu yenmek için kendileriyle güven olması lazımdır. kendine güvendikten sonra işi yapmalısıdır. yükseklik korkusu yenmesi için korkunun üstüne gidilmelidir.

1

çivi çiviyi söker mantığıyla uçağa binerek ve o esnada yüksek sesle müzik dinlemek iyi bir yol olabilir.

0

duyarsızlaşma yüzyüze getirme ve simülasyonlarla

0

korkularının üstüne giderek yenilebilir diye düşünüyorum

0

uçak korkusunu yenebilmek için korkunun üzerine gitmek gerekir. yani uçağa binmeden bu korkuyu yenmemiz mümkün değildir. bu sorunu daha kolay atlatabilmek için uzman bir psikoloğa görünmenin bolca faydası olacaktır. kendimize olan özgüveni arttırmak ve uçağa güvendiğiniz biri ile binmekte fayda var.

0

uçak korkusu olan biri için korkulu rüya haline gelir kabusu olur ya tedavi olunmalı olamıyorsa.da zorlanmamali kotu sonuçlar çıkabilir yukardan aşağı.bakildigi zaman başı dönem düşecekmiş gibi olan insanlarda var tabi bu ne derece korktuğuna da bağlı cem kenarı tercih edilmemeli aşağıya bakılmaması ya uyuyarak yada başka uğraşlarla vakit geçirmek iyi olur kitap okumak

0

bu istem dışı bir harekettir bir insanın uçak korkusunu yenmesini uçak dışında sağlanmalıdır usta sanatçımız kemal sunal uçak korkusu yüzünden kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılmıştır insanın uçak korkusu istem dışıdır kolay kolay yenmesi mümkün değildir ya uyutarak bindirilmeli yada narkozla benim düşüncem budur

1

müzik dinleyerek ve uyuyarak yenilebilir..

0

uçağa binerek yenebilirsin.terapistlerden de yardım alabilirsin.

0

uçak aslında bir hastalıl olduğunu düşünüyorum buna da yükseklik korkusu demek daha doğru olur aslında çünkü uçaktan korkaçak bişey yok buna denemek lqzım yüksek bir yerden balkona çıkıp aşağıya bakıp bakamadığını gördüğümüz takdir de net bişey söylenebilir tabiki bazı insanlar da olabilen bişey uçaktada düşer mi düşmezmi ya bi sorun olursa gibi değişik sorunlar gelebilir aklımıza o yerden pek telaş yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum.

0

öncelikle uçak korkusu bi hastalıktır.ancak ülkemizde bu yür korkuların insan üstüne yaratabileceği tehlikeler ile ilgili çalışmalar gereği yapılmadığı için boyutlarıda tam bilinmektedir. bu konuda yaşadığım örnekleri paylaştığımda konunun ciddiyetini anlaşılacağını umarak uçuş korkusu yaşayan imsanlara uçağa binmekle ısrarcı olmamaları hem kendi sağlıkları hemde uçuş emniyetinaçısından hayati önem taşıdığını bilincini oluşturmasını isterim.

0

korkunun üzerine gidersek biraz telkin,sıkça uçağa binersek,beynimizi kontrol edebilirsek yenebiliriz

0

bence uçak korkusu ya da herhangi bir korkumuzu üstüne giderek yenebiliriz. daha denemediğimiz birşeyden korkuyorsak eğer kesinlikle bunu yapmalıyız. ama en az bir kez denemiş ve ondan sonra korkumuz oluşmuşsa bunu diğer insanlardan fikir alarak daha bilinçli bir şekilde deneyerek başarabiliriz .

0

benim görüşüm şu, uçak korkusun derecesine göre değişir. nasil yeneceginiz. şimdi şunu demek istiyorum. ünlü sanatçı kelam sunal gibi bir kişinin korkusu gibi büyük korkuların bulunuyor sa bence hiç binmeyin. hele ki hani luna parklar da derler ya bazi oyuncaklara binmek için kalp rahatsızlığı olanlar binmesin. ne bileyim her hangi bir korkusu olanlar. şöyle yapsın falan diye işte tam onu kastediyorum. o derece bir korkun varsa uçağa hiç yaklaşma. çünkü ben ilk bindiğim de böyle bir garip oldum. beynim farklı diyor. gözüm farklı görmeye başladı etrafı. neyse ki hava ya kalkınca sıkıntı geçti
daha sonra bir de inişte yaşadım korkuyu işte yan yatmaya falan başladı. tabi yine beyinle göz farklı düşünmeye ve görmeye başlayınca ben yine biraz kötü oldum. sonra çok şükür sağ salim indik. ama allahtan başıma bir şey gelmedi. şimdi diyeceksiniz uçakta başınıza ne gelebilir diye. hemen onu kısaca anlatayim. ilk bindim daha sonra kendi kendimi kandırmaya başladım falan dedim işte ben artık korkmam uçaktan falan neyse ikinci sefer tekrar bineceğim uçağa, bindik uçak yine biraz korku ile havalandı. ama tabi yine rahatım ilkine göre hatta uyumuşum bi ara, ilk sefer hiç gözümü kapatamadım. neyse bir ara gözüm kapanmış derken bir sesle gözümü açtım bi baktım. yanın da bir adam oturuyordu. yanın da da eşi vardı. ben gözümü açtım. eşi adama vuruyor. hiç gözümün önünden gitmiyor. adam bayılmış. sonra bir garip olmuş nefes alamıyor falan ben de yeni uyanmışım. bir panik oldum. bu adam niye bayıldı. ne oldu. eşi de telaşlı telaşlı vuruyor öğle. benim kafa o kadar gitmiş ki normal de üstte düğme var hostes çağırmak için ben ise kalkmış bağırıyorum. hostes çağırın. ne bileyim aranız da doktor yok mu falan diye neyse millet yığıl di sonra doktor da varmış o da geldi. adamı ayılttilar falan. neyse işte böyle bir şey geçti başımdan. bir de şu var az korkusu olanlar uçağa binerek korkusunu yenebilir.

0

seyahate çıkmak özellikle uçakla bir yere gitmek pek çoğumuz için oldukça keyiflidir ancak uçuş korkusu olanlar için eğer uçakla sık seyahat etmek zorunda insalar bu yolculuk işkenceye dönüşebilir istatistiklere göre her ne kadar birçok kişi belli etmese de 100 yolcudan 85 uçmaktan korkuyor yapılan araştırmalar uçuş korkusunun sektöre de ağır maliyeti de dikkat çekiyor her yıl sonunda korku nedeniyle iptal edilen biletler veya uçuş yapamama nedeni ile 4 milyar dolarlık bir gelir kaybı söz konusu diyelim ki sizin de uçuş korkunuz var ancak uçağı bilmek zorundasınız bir uzman hekime başvurmanız ancak pratik öneriler isterseniz işte uçuş korkunuzu nasıl yenersiniz adlı kitabı okuyabilirsiniz. seyahatiniz için en kısa mümkünse nonstop uçuşu ve en büyük uçağı seç havalimanındaki bütün uçakların kalkışını izleyin ve süreci ne kadar rutin işlediğini görüp uçak havada gözden kaybolana kadar onu izlemeye devam edin sonra dikkatinizi diğer kalkış haberim uçağın içinde yolcu olmakla sadece bir gözlemci olmak arasında devamlı rol değiştirin sonra da gerçekten uçağın içinde olduğunuzda gözlem yaptığınız sıradan anları hatırlayarak rahatlayın eğer mümkünse uçağa binmeden önce pilotunuz da sohbet edin kesinlikle utanmayın çünkü pilotlar çok güler yüzlü ve anlayışlı insanlardır onun uçuracağım uçakta yolculuk edeceğinizi ve uçuş korkunuzu olduğunu sizi neyin rahatsız ettiğini söyleyip çok pilot birkaç dakikasını ayırarak size uçuşla ilgili açıklama yapacaktır eğer business veya first-class 3 ocak kadar şanslı değilseniz oturacağınız koltuklarda çok fazla bacak mesafesi olmayacaktır uçuş korkusu olanlar için kapalı bir alan her şeyi daha da kötü yapar bunun için de her zaman ön sıra veya çıkış kapısında oturmaya gayret edin hatta bu koltuklar için daha fazla para ödemekten kaçınma koridordaki koltukları daha çok öneririz çünkü size ekstra alan duygusu verir extra alan duygusu verir unutmayın ki tek koridorlu uçaklarda arkaya doğru ilerledikçe koltuk mesafesi dar alacaktır hiçbir şekilde kalkış anı nın nasıl olacağını düşünmeyin ne kadar endişeli olursanız beyniniz kötü senaryolar hazırlama konusunda o kadar üretilen olacaktır kesinlikle uçuşun kendisi dışında hiçbir şeye konsantre olmayın uçuşta iniş takımları veya slap hareketleri gibi tanımadığınız sesler duyabilirsiniz unutmayın ki ister uçak ister beraber her makinanın sesi vardır eğer uçaktan hiç ses gelmezse işte o zaman endişelenmeniz gerekir siz uçak mühendisi değilsiniz bunun içinde alışılmadık bir ses duyduğunuzda biri size aksini söyleyene kadar bunu normal olarak nitelendiren ayrıca yok size elektronik aletleri kullanma izni verir vermez hemen gürültüyü engelleyen kulaklıklarınızı takın ve sevdiğiniz bir melodiyi dinlemeye başlayın uçaktayken kabin personellerin ne kadar güler yüzlü ve kibar olduklarını odaklanın ama en önemlisi çalışırken ne kadar rahat olduklarına dikkat edin onların hareketleri size her şeyin ne kadar yolunda olduğunu gösterecektir uçuş korkusu olan bir yolcunun en büyük kabusu

0

ucakta ki gorevli arkadasin soylediklerini yaparak bi nebze rahatlayanilirsiniz.veya yolculugunuz esnasinda uyuyabilirsiniz. ama bence yuksekte olmayi seven biri olmalisiniz :) once yukseklik korkunuzu yenmelisiniz bence