0

kısır bulgurdan yapılan bir yiyecektir. kısır için 5 su bardağı bulguru yıkayıp kenarda bekletilmelidir. daha sonra tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağı koyularak içine soğanları kuru soğanı doğrayıp içine atmalıyız. kavrulduktan sonra salçasını koymalıyız. daha sonra bulgurunu koyarak iyice ama iyice kavurmalıyız. daha sonra 3 su bardağı su koyularak ve içine birazcık tuz atılarak kısık ateşte pişirilir. marullar kenarda birbirinden ayrılarak yıkanır iyice. marulların yanına lahana kaynatıp da koyulabilir. daha sonra kısık ateşte kaynayan bulguru içine kimyon, nane, tuz ,karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve yeşil soğanı koyarak demlenmeye bırakmalıyız. daha sonra demlenen bulguru yani kısırımız hazır. bulguların içine kısırı koyularak limon dökülüp yenmelidir.bizim yöremizde genellikle böyle yapılıyor. bence sadece bulguru ıslatmak hiçbir şekilde tat vermiyor kısıra. o yüzden kavurmak daha iyi bence tencerede. böyle yaparsa daha güzel oluyor.

0

kısır bulgur,marul,salatalık,roka,maydonaz gibi malzemlerden yapilir.bulguru orta sekilde olmalidir ne cok ince ne cok kalin.ilk bulguru goz karari legenin icine ustunu biraz gececek sekilde su koyulur ve tepsi ile ustu ortulur suyu ceksiye kadar beklenir.sogan ile salca kavrulur.kavrulan sogan ile salca suyunu ceken bulgurun icine dokulur ve karistirilir.karistirlan bulgura daha sonra yesillikler eklenir.eklenen yesilliklerle beraber bulgur karistirilir.isterseniz domatesde koyabilirsiniz ama domatesi yesillikleri karistirdiktan sonra katin.bir tane limon yada nar eksisi dokulur. ondan sobra yemeye hazir

0

kısır kuru olarak yapılmalıdır içinde olan sebzeler su miktarını karşılar onun dışında zaten gerisini biliyosunuzdur

0

kısır günlerde, günlük hayatta, çay saatlerinde yapılan aparatif bir yemektir ve lezzetlidir. öncelikle malzemeleri şöyle sıralayabiliriz: 2 sb köftelik bulgur, iki yemek kaşığı salça, isteğe göre yeşil veya kuru soğan, maydanoz, marul, nane, limon,tuz, sıcak su, kırmızı pul biber sıvıyağ kimisi içine domates ve salatalıkta küçük küçük doğrayarak da koyabilir. öncelikle bulguru bir kaba koyun üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyin, suyu emince, kuru soğan, yağ ve salçayı hafif kavurun, bulgurun içerisine koyun, diğer malzemeleri doğrayıp diğer malzemeleri de ekleyin. güzelce karıştırın kısır hazır.