0

cok fazla şeker kullanmak şeker hastalıgına yol acar ve kilo aldırtır dişlerimizi cürütür fakat günde 2 3 tane yer isen bir şey olmaz az şeker yiyebilirsin.

0

seker tüketmek günümüzde her alanda karşımıza çıkıyor.hani kacsakda malesef geliyor bu yüzden fazlası sağlığa zarar ama bu şeker hastası olcaksin anlamına gelmiyor daha çok kişiler kendi genlerindeki hucrelerle alakalı bir durum bu.

0

hayır o genler le alakalı birşey yani mecaz anlamda

0

ewet olur seker gunumuzde cok yerde karsimiza cikmakta tabiki en cok ttuketilen seylerin basinda cay geliyor.ne kadar cok atarsan o kadar zararlidir seker insana olumsuz etkiler birakabilir.seker ilk basta evde yaptigimiz tatlilarda olsun pastalarda iceceklerde olsun basrol oynamakta insan. kendini bunlardqn uzak tutamiyor az daha az daha derken bir bakmissin hepsi bitmis ama disarray tukettigumiz tatlilwr cikolatalar sekerlemeler icicekler bunlardada asiri sekilde seker buljnmaktador bunlar gun gectikce agiz sagligimizi 've insanin ruhsal duzenino etkolemektdir.sonrasinda seker hsstasi olup bjnlerce kisi insulun ignesi vurunmakta kaliyor gercekden bir anda seker i firlayabikiyor sitrese sikintiya gelemiyor insan hicde sekereiz olmaz cunku sekerde demir vardir oda insann vucuduna lazim bir etken o yuzdeen oldymu olursa hayati guzel devam edebilir 've istedi kadar tatlilardan olculu sekkilde yiyebilir

0

hayır şeker hastası olmaz ama çok da sağlıklı değildir.bazı doktorlar hiç şeker yemememiz gerektiğini bile söylüyor.vücudumuz karbonhidradrarı işleyip şekere dönüştürerek kullandığında daha sağlıklı oluyormuş.

0

öncelikle sadece şeker yiyen kişiler şeker hastası olur tabiri yanlıştır. şeker hastalığı(diyabet) dediğimiz kavram insülinin yetersizliğinden ötürü glikozun idrarda birikimidir. vücudumuzda insulin yetersizliği varsa tabiki şekerli ürünler yememek saha doğru olur ve ona göre bir diyet düzenlenir.