0

önü açık meslek gruplarından en önemlisi bilişimdir. çünkü günlük yaşantımızda otomatlardan sensörlere ve hatta kameralara kadar her alanda yazılım kullanılıyor. kullanılan yazılımların sürekli gelişmesi nesnelerin ve makinelerin yeni özellikler kazanmasında yardımcı oluyor ve yazılım geliştikçe teknoloji gelişiyor gibi paralel bir şekilde gelişim gösteriyorlar. türkiye'nin son zamanlarda yaptığı iha ihracatı ve üretimleri yazılım alanında ne kadar başarılı ilerlediğimizi ve bu alanın ne kadar yeniliğe açık bir keşfedilmeyi bekleyen bir alan olduğunu bizlere gösteriyor. dolayısıyla okullarda verilen programlama derslerinin gözden geçirilip ezberlemenin yerine öğrenmeyi öğrenme prensibiyle anlatılması gerekiyor. şöyle düşünün ben türkiye'den iran'da ki bir ucağı kontrol edebilecek bir yazılım üretebiliyorum. ve düşman ülkelerin işgalinde kesinlikle 1. elden ilişkiye girmeyerek bunu muhteşem bir yazılımı olan araçla yapabiliyorum. programlama temelleri geliştirilmeli ve üstünde önemle durulmalıdır.
öte yandan sağlık sektörü asla yok olmayacak bir sektördür. çünkü insanalar bakteriler üzerinde ve hatta arttık dna yapı taşımızla ilgili oynamalar ve düzenlemeler yapabilecek durumdadırlar. doğan bebeğin genetiğine doğrudan müdahale edebiliyor ve herhangi bir sorun olduğu takdirde dna tekrardan kodlanıp sorun çözülebiliyor. düşündüğümüz zaman bunları yaptığımızda sağlık sektöründe olağanüstü yerlere geldiğimiz gözlemleniyor ve bunun yanında ucu açık bir dna veri tabanı araştırması ve yeni kodlama olayları yapılabileceği gözlemleniyor.

-1

aslında şu an bu mesleğin önü açık demek oldukça zordur çünkü ülkenin durumu hiç belli olmuyor ve bir anda öyle kapalı olan pislikler önönü açılı veriyor. ama önü asla kapanmayacak bir meslek diyebileceğim meslek şudur "sağlık ".çünkü insanlar var olduğu sürece sağlık bölümünün önü asla kapanmayacaktır ve kapanacağı da düşünülmemektedir. çünkü insanlar var olduğun sürece insanların hayatı sağlıkçılar tarafından kurtarıldığı için bu meslekte her daim devam edecektir. ve günümüz teknoloji çağı olduğu için teknolojiye bağlı olan meslekler önü açılacak mesleklerdir. özellikle bilgisayar programcılığı oldukça parlak gibi görülen mesleklerden dir. ve şu an bildiğim kadarıyla önü açık olan meslekler bunlardır.

0

türkiyede tıp ve diş hekimliği dışında diğer bölümlerin önü açık değil ama lay yine bizde biter tabi eğer kendimizi geliştirebilirsek han mealek ılursa olsun geçimimizi elde edebiliriz