1

oruç ayı ve ramazan bayramı ve kurban bayramı ilk olduğunda bir ayda sabitlenerek diye rivayet edilmiştir sonradan diğer aylar alınmış ve demiş ki bu mübarek günler ve bu mübarek günler sadece bir ayda olur ve biz bu mübarek bayramlardan mahrum kalacağız onun için mübarek kurban bayramı her sene 10 gün ileri geliyor yani her ayı dolaşmak için ve kurban bayramı her ayda kutlamak için 10 gün ileri gelmektedir bütün ayların kurban bayramı'nın içinde kutlanması içindir.

0

soru yanlış sorulmuş, çünkü kurban bayramı her sene 11 (onbir) gün geri gelmektedir. bunun sebebi ise; kurban bayramı'nın ya da müslümanlarda dini bayram ve ayların hicri takvime göre belirlenmesinden kaynaklanmaktadır. hicri takvimde 1 (bir) yıl 354 günden ibarettir, oysa miladi takvimde 1 (bir) yıl 365 günden ibarettir. aradaki 11 (onbir) günlük farktan dolayı dini bayramlarımız bir önceki seneye göre; 11 (onbir) gün öne çekilmektedir.

0

dini bayramlarımız şu anki kulladıgımız tavimle değil de diğer takkvim esası ile yapıldıgından icri ve miladı takvim arasında 9 gün fark oldugundan dolayı