0

ailemle evlenmeyecek sonuçta. 18 yaşını geçen her kişi kendi kararlarını kendi verebilir. tabi aile rızası önemli ama gereksiz sebeplerden dolayı evlenmemi istemiyorsa kesinlikle dinlemem.

0

eşimi ailem istemiyorsa öncelikle niye istemiyorlar diye sorarım hani bir yanlışını falan mı gördüler eğet bir sorun yoksa sırf kendi istekleri için evliliğe karşı geliyorlarsa ikna etmeye çalışırım ama işi zorlaştırırlarsa kaçardım. ailem evet ama sevdiğim insanla mutlu olmamı istemiyorlarsa kendimi düşünmem gerekiyor. çok şükür evliyim ve ailem de bans destek oldu. inşallah kiimse böyle bir durum yaşamaz.

0

benim ailem beni sevdiğime vermediği için kaçarak evlendik ama keşke izin verselerdi gelinliğinle babamın evinden çıkmak isterdim o konuda pişmanlığım var keşke rızasıyla evlenseydik ama kimseye tavsiye etmiyorum herkes ailesinden rıza alarak evlensin herkes sevdiğiyle mutlu olsun ve huzurlu bir ömür geçirsin

0

benim ailem yok 9 yıl oldu onları görmeyeli ilk eşimden boşandım sevdiğim insanı tanidim sevdim onu ailem sevdiğim insani öğrenince orataya çıktılar razı gelmediler ne hakları varsa artık hep karıştılar düzenimi bozmaya çalıştılar onun aileside istemiyordu beni ama biz sildik onları ailemiz bizi mutlu etmicektimi onlar bugün varlar yarın yoklar ne kadar kalabilordin ailenin yanında birgün kuş olup gidecektin ben bunun için sevdiğim insanı seçtim oda sildi ailesini beni seçti hep mücadele ettik sevdiğim insanlar yikilmadik hiç 3 yıldır beraberim sevdiğim insanlar mutluyum rabbim herkese böyle mutluluk versin nediyim artik

0

eğer ailem izin vermezlerse kaçmam tabi ki de çünkü ailemi kaybetmek istemem... ikna etmeye çalışırım eğer izin verirlerse olur zaten ailem ne derse o olur.zaman içişnde herşey düzelir kesinlikler

0

ailem eğer sevdiğim kişiyi istemezse tabiki çok üzülürüm isterim ki bana saygı duysunlar ancak aileler herzaman bizi düşündükleri için böyle söylerler bunuda bilirim. gönül isteri benim sevdiğim mutlu olabileceğim insanı onlarda sevdin ve beğensinler seviyorlarsa mutlaka birşey görmüşlerdir bunun sebebini sorarım öğrenirim kendi eşim olacak insanla konuşurum arayı bulmaya ikna etmeye anlaşma yoluna gitmeye çalışırım. ama çok zıtsak ailevi açıdan karşılıklı olarak aileler anlaşamıyor gerçekten o ilişki de ileride yürümez çünkü siz ailelerle de evlenmiş oluyorsunuz bir bakıma siz sadece eş almıyorsunuz onu herşeyi yle kabullenmiş kabul etmiş oluyorsunuz. bundan dolayı zor bir karar olsa da eğer çok ciddi anlaşmazlıklar varsa evlenmek istemezdim geleceği düşünerek ama halledilmeyecek sorunlar yoksa ikna etmeyi isterdim.

0

eğer vermemekte haklılarsa onları dinleyip sevdiğimden vazgeçerim. çünkü sonuçta onlar daha iyi bilir o adamın beni üüp üzmeyeceğimi, daha deneyimlilerdir. ama çoğu zamanda aikeler haksız yere çocuklarını sevdiği insanlarla evlendirmek istemez. mesela parası yok diye, onun ailesiyle kötü geçmişleri var diye, evi uzak ise, çocuğu beğenmedilerse, kafalarına uymadıysa. böyle durumlarda kızını vermemek için çok sıkıntı çıkarırlar. ve bunlar çok gereksiz şeylerdir. bir insan yürekten sevip, sevdiği için çalışıp didiniyorsa niye verilmesin ki, işte insanların çocuğunu değilde kendisini düşündüğü anda kimsenin de onların bu bencil düşüncelerine saygısı kalmaz. bende olsam saygı duymam çünkü haksız yere sevdiğimi kaybetmektense ailemi kaybetmeyi göze alırım. bu dünyada kan bağına inanmam gönül bağına inanırım ben. bir insan seni düşünmeden hareket ediyorsa sende onu dinlemeden hareket etmelisin. bu yüzden ben baktım asıl düşünceleri beni düşünmek değilse, sadece kendi çıkarşarını düşünüp huzurumu bozacaklarsa onları dinlemeden onlara danışmadan gider sevdiğim insanla yaşarım. geleceğimi onlar yüzünden mahfetmek istemem asla.

1

sevdiğim insanı ailemi bir masaya alır konuşurum aileme derimki ben bu kadını seviyorum ama sizide seviyorum ileride belki bu kadınla evlenicem hatta belki çocuğum olacak oyuzden sevmeseniz bile küs olmayın derim zaten zamanla kabullenirler ikna ederim hep sevdiğim kadının iyi özelliklerinden bahsederim sevmediler diyelim yinede evlenirim evlenince mecbur kabullenirler zaten en sonunda severler torun görmeye gelirler vesaire yani kabullendiririm ikna ederim bir şekilde zamanla olur yani sıkıntı olmaz nedenlerini sorabilirdim olumsuz yönlerini söyledikçe cevaplarını sölerim ama bu olayın diğer yönü ise şudur ailemi karşıma almam belki bi bildikleri vardır ilişkimi gözden geçiririm gerçekten haklılar ise sevdiğim kişi ile konuşurum olayları anlatırım ailem bu yönlerini sevmiyor derim düzeltmesini isterim çünkü aşk ve sevgi kadar kendi ailemizde önemli sonuçta anne baba benim görüşlerim bunlar olumlu ve olumsuz olarak ikiye ayırdım

0

sevdiğim insani tanımalarını sağlarım.olabildigince duygularimi,dusuncelerimi anlatirim.ayrilirsam mutsuz olacagimi benim mutlulugum icin yanimda,arkamda durmalari gerektiklerini soylerim.istememelerinin gecerli sebepleri varsa dusunurum gercekten ama buna ragmen istiyorsam da mutlaka ikna etmenin bir yolunu bulurum.

0

ailem sevdiğim kişiyle evlenmeme izin vermezse neden izin verip vermediğini onlarla konuşarak iyice düşünürüm. eğer ki gerçekten haklı nedenleri varsa biraz daha ilişkimi gözden geçirerek düşünmeye başlarım. ama eğer ki sırf sevmedikleri için ya da ailesi ile ilgili başka nedenlerden dolayı sevdiğim kişiyle evlenmeme izin vermiyorlarsa bireysel olarak bakmamaları gerektiğini yani ailesinin yaptıklarından dolayı sevdiğim kişinin de bu şekilde yargılanması gerektiğini onları anlatarak ailemi ikna etmeye çalışırım. ve sevdiğim kişinin de bu süreç içerisinde bana destek olarak kendisini aileme karşı ifade etmesini isterim. eğer ki hâlâ ailemin tutum ve davranışları devam ediyorsa beklerim illaki izin vereceklerdir illaki o inatları kırılacak ve inat yapmaktan vazgeçeceklerdir. ve sabreden illaki sabrının mükafatını alacaktır.

0

sebebini öğrenir ona göre davranırdım bende .eğer yok yere istememezlik yapıyorlarsa ailemi önüme alır konusurdum ben onu istiyorum engel olmayın derdim.

0

ailem sevdiğim kişiyle evlenmeme izin vermeseydi. elimden geleni yaaprdım eğer ikna olmuyorlarsa mecburen kaçardım.

0

aileme sevdiğim kişinin mümkün olduğu kadar olumlu yönlerini göstermeye çalışırım. onu daha yakından tanımaları ve sevmeleri için elimden geleni yaparım. eğer hala izin vermekte ısrarcılarsa nedenini öğrenirim. kendilerince haklı sebepleri var ise ben de kendimi sorgularım. çünkü anne babayı kimse için karşına almak gerekmez. görüyoruz hep haberlerde kaçarak evlenenlerin halini. sorunlar baş göstermeye başlayınca psikolojik şiddet başlıyor. devamı olan fiziksel şiddet kaçtığı için ailesinin yanına geri dönemiyor. cinayete kadar gidiyor. bu yüzden aile büyükleri istemiyorsa evliliği onaylamıyorsa mutlaka vardır bir bildikleri. ben çok sevsem bile vazgeçerdim. annem babam karşıysa eğer.

0

ailem sevdiğim kişiyle evlenmeme izin vermezse ilk önce ailemi ikna etmeye çalışırım. eğer hala izin vermezler de oturup onlarla konuşmaya çalışırım eğer hala. ailem izin vermezse bu ilişkiye evlenmem beklerim. eğer ailem izin vermiyorsa bir bildiği vardır diye onları dinlerim bebeklerim belki zaman içinde her şey düzelir. ailemde izin verir yada karşımdaki insani daha iyi tanirim sabrını beni bekleye bilecegini yada bekleyemeyecegini görürüm ölçerim onu daha iyı tanirim belki de kötü birisi olduğunu gorürüm.

0

ailem sevdiğim kişiyle evlenmeme izin vermemişti. ben de kaçtım sevdiğim insana ondan sonra kaçtığım gün zaten ailem beni affetti eşimi de oğlu olarak kabul etti. şu an mesela eşimi seviyorlar yani hani bence tanımadan yargılamamaları lazım. yani insan gerçekten seviyorsa ailesini ikna etmesi lazım ben ailemi ikna etmeye çalıştım ikna olmadılar sevdiğim için kaçtım. anlican çok şükür hiç bir sorun yok eşimi seviyorlar gerçektende.