0

evet kitap okumayı çok severim . genelde psikolojik , felsefe , klasik , korku kısmen tarih , kısmen siyasi , tasavvufi ve edebiyat türünde kitapları okumayı severim . size tavsiye edebileceğim kitaplar arasında sabahattin ali'nin tüm eserleri çok güzeldir . özellikle içimizdeki şeytan , kürk mantolu madonna gibi . maksim gorki ana kitabı güzel bir kitaptır . günahkar , şişle gelen yolcu ,yer altından notlar, insan ne ile yaşar , şu çılgın türkler adlı kitapları öneriyorum .

0

kitap okumak en sevdiğim aktivitelerimden biridir her ne kadar bu aralar yoğunluktan pek vakit ayıramasamda.her tür kitabı seviyorum okumayı sadece biyografi türünü bazen sıkıcı buluyorum. onun haricinde roman, bilim-kurgu, dünya klasikleri, şiir, türk klasikleri ve kişisel gelişim kitapları okumayı seviyorum. kişisel gelişim türünde takip ettiğim yazarlar mümin sekman ve mustafa çay var.roman türünde yerli yazarımız da var bir hayli, tarık buğrasından tutunda ömer seyfettin'e kadar bir sürü roman yazarımız var o yüzden yabancı yazar örneği vermiycem.bilim-kurgu türünde linda howard iyidir.kitap okumanın beyin sağlığına bile inanılmaz katkısı var ve güzel ülkemde hala kitap okuma oranları istediğim düzeyde değil.

0

ismimden de anlasilacagi gibi evet cok seviyoeym. ayse kulin okumadiysan ayse kulin oku bence

0

kitap okumayı çok severim ama uzun zamandır okuyamıyorum. suç ve ceza, yılmaz ozdilin kitaplarını da okumanızı tavsiye ederim. çok severek okuyorum.

0

kitap okumayı herkes sevmeli bence çünkü kitap okumak sizi her yönden geliştirir ve her konuda okumayan birine kıyasla hem daha avantajlı hemde daha bilgili olursunuz. kitap okumanın insana kısaca faydalarından bahsedecek olursak insanın diksiyonunu geliştirir yani bir insanla konuştuğunuzda veya bir iş görüşmesinde veya karşı cinsten biriyle konuşurken konuşmanız kelimelerdeki vurguyu daha iyi yaparsınız ve bu size çok entellektüel,bilgili bir insan edası verecektir ve size diğer kişilere göre avantaj sağlayacaktır. diğer bir olay en önemli özelliklerinden biridir sizin kelime daaracığınızı geliştirir yani kelime kaliteniz artar her şeye aynen diye cevap vermezsiniz 'örneğin' kelimesi yerine 'misal' gibi daha hoş sözcükler eklersiniz tabi ki sadece bir örnekti bu kelime haznenizi geliştirmeniz size her zaman yarar ve fayda sağlayacaktır.diğer yönden kitap okumanız sizin hayal gücünüzü geliştirir çünkü kitap okurken olmayan dünyalara dalarsınız bazen zengin küçük bir çocuğun yerindeysek, birden sadece ayağıyla resim yapıp binlerce ödül alan bir çocuğun yerine gidersiniz empati duygunuz gelişir olayralara farklı açıdan daha rahat bakabilirsiniz ön yargılarınızı ortadan kaldırırsınız bu dünyada nelerin olup olamadığını anlarsınız, nasıl hayatlar var be diyebilirsiniz fakat azmin ve hırsın neler başarabileceğinizi de kendinizi adapte edersiniz ayrıca kitap okumak insanın bilgilenmesine olanak saplar her kitaptan farklı bir şey ögrenebilirsiniz bir kitaptan bir ayak ile neler yapılabileceğini bir kitaptan annesi babası olmayan bir gencin aile özlemine dayanamayıp intihar etmesine bir kitaptan bir kelime ögrenirsiniz bir kitaptan doğa sevgisini fakat mutlaka bir şey ögrenirsiniz zaten edebiyatın amacı budur kitaplar asla doğrudan ögrendirmeyi değil dolaylı yoldan bilgilendirmeyi hedefler ve öyle yazılır kitaplar,şiirler,masallar.ilk defa kitap okuyacak arkadaşlara tavsiyem kendilerinin hangi kitap türünden hoşlandığını belirlemesidir çünkü kitap türü sevilirse anlaşılır heyecansız ilgi çekmeyen bir kitap size göre güzel değildir fakat ben severim genelde insanlar dram veya polisiyeden çok hoşlanır mesela sol ayağım kitabını deneyebilirsiniz başlamalık olarak sonra büyük değerimiz en büyük edebiyat yazarlarımızdan sabahattin alinin-içimizdeki şeytan adlı kitabını okuyabilirsiniz benim en sevdiğim kitaplardan biride içimizdeki şeytandır.eğer daha fazla kitap önerisi alma isteyen arkadaş varsa mesaj atabilirler.

0

evet severim suç ve ceza çok güzel bir kitap klasik eserleri tavsiye ederim birde arthur schopenhowar merhamet kitabı, ahmet ümitte çok güzel özellikle bir istanbul hatırası

0

kitap okumayı severim. daha çok polisiye, macera, tarihi ve sürükleyici romanları okumayı severim. huzur sokağı adlı romanı ya da bay pipo isimli kitapları tavsiye ederim.

0

kitap okumayi severim.
genelde girisimcilik,ticaret,insaat,siyaset bu alanlarda kitsplara ilgi duyar ve okurum.
kisisel gelisim anlaminda pek kitap okumadim ama kisisel gelisim sizlerin isine daha da cok yarar gibime geliyor;o yuzden tavsiyem;
zorluklara karsi kendini atesle ve ilk 5 dakika adli 2 kitabi oneriyorum.