0

vallahi bana fark etmiyor yani yarın masasında da yiyebilirim sofrada da yiyebilirim ama eğer ben sıkıntı olursa yarın sofrasında yiyemem

0

ciddi bie skintim olmamasina ragmen yer sofrasinda bagdas kuramazsam dizlerim ve sirtim feci agriyor o yuzden masa tabii ki

0

masada yemek yemek daha guzeldir dik oturustan mideye cabuk iner :d

0

yer sofrası çok güzel bir gelenektir aslında ama sağlık açısından sorun olabilir oturma şekli ile alakalı masada daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum

0

masada yemek daha sagliklidir yer sofrasinda oturma sekliden olayi olmaz yani :d

0

ben daha hiç yer sofrasında yemedim ama o daha zevkli gözüküyor

0

yer sofrasında yemek yemek sağlıklı değildir. oturuş pozisyonu yemek yerken uygun değildir. o nedenle masada yemek yemeyi tercih ediyorum.

0

sağlık açısından tam olarak bir fikrim yok ama biz genellikle yer sofrasında yemek yiyoruz yer sofrasında ben daha rahat ediyorum ben de romatizma hastalığı olduğu için masada yemek yiyemiyorum çünkü sandalyede oturduğum zaman kendimi çok rahatsız hissediyorum şimdi dizlerimin sandalyesinde oturduğumda zaman daha çok ağrıyor ama insandan insana değişir mesela bazı insanların yerde oturamıyor masada daha rahat yemek yiyor o da insan alaklı bir şey diye düşünüyorum bazıları yer sofrasında rahat ediyorlar bazıları da masada yemek yemeyi daha rahat ediyor yani sağlık açısında zaten hijyenik olursa ikisi de iyidir.

0

yer sofrası en güzeldir. istediğin gibi rahat rahat ye yemeğini. sandalye masa gavur icadıdır. bizim kültürümüzde yoktur.

0

yer sofrasında yemek yemek daha sağlıklıdır çünkü oturuş rahat olur sandalye de karın katlanır mide rahatsız olur. kişiden kişiye değişir ama bana göre yer sofrası daha sağlıklıdır. ben yer sofrasını çok severim ve biz genellikle yer sofrası kullanırız.

0

masada yemek daha sağlıklıdır, vücut dik durur, hazmı kolaylaştırır, az yememizi sağlar, yer sofrasında yayılırız ve çok yeriz, iki büklüm oluruz.

0

hangisi daha sağlıklı bilmiyorum ama biz yer sofrasnda ydriz gayet keyifli

0

yer sofrasında yemek yemek çocukluğu hatırlatır hep. en azından bana öyle. samimi ve sıcaktır ama oturuş biçimini düşünürsek masada yemek ve sandalyede oturmak tabii ki daha rahat olduğundan masada yemek yemek daha sağlıklıdır. çünkü yerde genelde öne doğru eğiliyorsunuz kambur duruyorsunuz iki büklüm oluyorsunuz ailenizle birlikte samimi yemek yiyeceğim derken beliniz sırtınız bile ağrıyabiliyor özellikle alışkın olmayanlar ilk seferde yaşayabilirler bunu ama masada yediğiniz zaman sandalyeye yaslanıp dik oturursanız sırt ve bel problemi yaşamazsınız sandalyenin yapısı belinizi ve sırtınızı kaplayacağından bir de rahat bir sandalye ise hiçbir sorun yaşanmaz ve gayet rahat yemek yersiniz omurganın iyiliği açısından tabii ki böylesi daha sağlıklıdır tam emin olmamakla birlikte uzmanlarca da böyle bir yorum yapılmıştı diye hatırlıyorum

0

yer sofrasinda yemek daha saglikli. cunku yerde oturmanin sonucunda mide katlaniyor. bu da daha az yrmek yeme fırsatı sagliyor. daha cabuk doyuyorsun. ama masada oyle bir durum olmuyor... daha fazla yiyorsun. doyduğunu anlamiyorsun... bu da akabinde kilo ve saglik sorunlarini getiriyor.

0

yer sofrasında yemek yemenin zevki bir başkadır sevenler içim ama sağlıkta devreye girince bazı insanların yerde oturmaya uygun olmadıkları için masada yemek yemek daha mantıklı

0

isteyen yer sofrasında yer isteyen yemek sofrasında aslında çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum .sadece sağlık problemi olan insanların eğilmesi doğrulaması zor olduğu için belki yemek sofrasında yemek daha sağlıklı olabilir . ayrıca yer sofrasında çok keyifli ve güzeldir .

0

yer sofrasında yemek yemek daha sağlıklı. midemiz oturma şeklimizden dolayı sıkıştığı için çabuk doyuyoruz. masada yediğimizde ise rahat olduğu için doysak bile yemeye devam edebiliyoruz.

0

yer sofrasi bana gore daha rahat geliyor

0

yer sofrası daha güzel hem rahat hem sağlıklı masada sıkışma derdi oluyor biz hep yerde yeriz.

0

ben köyde yetistim köyde tabiki hep yerde yerdik biz bagdaş kurup ailecek.ben masa sandalye işini büyük şehirde gördüm ben hala yerde yiyorum vede en sagliklisi yerde yemeektir.