1

kitap ile büyüyen çocukların dil bilgileri gelişir, yazım kurallarını iyi bilirler ve dikkatli olurlar, ufukları açılır, daha akıcı ve anlaşılır bir dil kullanırlar. cep telefonu ile büyüyen çocuklar ise beyin gelişimleri yavaşlar, akıcı ve anlaşılır bir dil kullanamazlar, dikkat eksiklikleri fazla olur.

0

akıllı telefonların dünya kadar özelliklerinin yanında bir kitap gibi kullanabilme özelliği de vardır ve her türlü bilgi kaynağı olarak kullanılabilir.ister kitap olsun ister telefon belirli sürelerde kullanılmalıdır.telefon çocukların eline sadece eğlence aracı olarak verilmemeli her türlü faydalı ve zararlı tarafları da öğretilerek ve kullanması gereken süreler dahilinde verilmelidir.bence günümüzde okullarda telefon nasıl kullanılır adı altında ders verilmelidir çünkü gelecek akıllı cihazlarda olup kullanmasını iyi bilmemiz gereken bir araçtır.

0

bence arada çok büyük farklar vardır. bir çocuğun telefon ile vakit geçirmesi ile kitap okuma ile vakit geçirmesi arasında büyük farklar vardır. kitap okumak insanı her türlü yönden geliştirir bir çocuk içinde geçerlidir bu. çocuk kitap okumaya alıştırıldığı zaman daha bilime olan araştırmaya olan ilgisi artar dilini geliştirir konuşma şeklinde etkili olur tabi gelişim açısından da oldukça önemlidir karakterini bulma öğrenme bilme araştırma yetkisi gelişir. bu açıdan da kitap okumak okutturmak oldukça önemlidir. ancak telefonile oynadığı zaman daha içine kapanık daha a sosyal olabilirler veya internette oyun oynayarak veya başka türlü daha fazla vakit harcalarlar oysaki kitpa 8kunak insanda daha farklı şeylere yol açar bu bakımdan oldukça önemli

0

telefonla büyüyen bir çocuk genel olarak teknoloji ürünü dolayısıyla sürekli oyun oynama sosyal medyada takılma gibi kötü alışkanlıklara istemese bile telefon onu onları yapmaya zorlucak ancak kitap ile büyüyen bir çocugun sanal alemle işi olmayıp hem bilgiyi daha güzel ögrenmesi ve sosyal bakımdan daha iyi bir gelecegi olması, kendini daha, iyi hitap etmesi, insanlara karşı nasıl konuşması gerektigini vb. birçok bilgiyi daha rahat ögrenebilir.

0

kitap ile büyüyen çocukların hayal gücü ve ufukları daha engin olacaktır. aynu zamanda hızlı okuma ve okuduğunu daha çabuk kavrama yeteneği olacaktır. ek olarak da durağan bi ekran olduğu için kitap ile büyüyen çocuklarda dikkat eksikliği benzeri durumlar daha az görülür. öte yandan telefonla büyümek belki teknoloji ile bağ kurmak anlamında faydalı olabilir. ancak aileler çoğu zaman telefonu çocuklara susturucu olarak verdiklerinden çocuğun zeka ve sosyal gelişimi olımsuz etkilenmektedir. göz bozuklukları, baş ağrısı, dikkat eksikliği ve sosyal uyumsuzluk gibi bir çok sorunu da beraberinde getirebilmektedir.

0

kitap ile büyüyen adam olur tablet ile telefon ile büyüyen mal olur. bu kadar basit

1

şimdiki çocuklara yapılan en büyük yanlış onları telefona sevk ederek susmalarını onları rahatsız etmemelerini sağlama ama bu çok büyük bir hata düşünsenize şimdiki çocukların söyleyecek fikirleri ve konuşabilecekleri bir şey yok varsa yoksa telefon, tablet, tv... nasıl bir gelecek hazırlıyoruz onlara düşünebiliyor musunuz ? bu durum gerçekten üzücü ve bir o kadar hastalıklı. asıl gerçekleri sohbetleri hayal gücünü unutuyor gibiyiz. bir çocuğun kitap okurken bir kuşu hayal etmesi aslında hayal gücünü kullanıyor olması onun da kendini içinde hayal edebilmesi ne güzel demi bir anda onu alıp giden hayale gülümseyerek dalması. şu an öyle mi beyin hücrelerini günden güne öldüren oyunlar düşünebilmelerini bile yok etmiştir. sadece bu manzara karşısında üzüldüğümü söyleyebilirim.

0

iksiide esit olmalidir ki cocuk ikisindende geri kalmasin hem sosyal hem kulturel bi cocuk yetistirilmis olunur

0

by bir cocugu kitap ile buyutmek onu gelecege hazirlamak demektir.eger bir cocuk tabiki ilerisi icin hem okuma hem zeka hemde fikir uretebilmek acisindan hemde kendini ifade edebilmek acisindan kitap okumalidir.kulturel zenginlik 've hayatta bakis acisini etkiler vede daha faydali olur hem kendisine hem gelecegine hemde etrafindqki kisilere.
telefonla buyuyen cocuklar gunummuzde goruldugu gibi etrafindaki insanlari unutur kimseyle konusmaz kimseyle birsey paylasmaz herswyden uzak kalmistir hem maddi hemde manevi acidan dunyadan ailesini takmaz bir sey yaparsa karsilik bekler ilerde asla gelistiremez kendisni hem bilgi olarak hemde kafa olarak geride kalir.konusmasini etkiler illerde hep okuyup iyi yerlere 've topluma birsey katamaz hep bir sifir geriden gelir hayatta 've tutunmaya calisir

0

telefonla büyüyen bir çocuk sürekli bir nokraya bakarak ve izleyerek beyin duruyor ve çalışmıyor .sonra çocuklarda dikkat daginikligi bozuklugu gibi birçok sorunlar dahada ilerisi zeka geriliği yapacak kadar büyük sorunlar çıkabiliyor .oysaki kitapla büyüyen bir çocukta hiçbir zaman böyle bir sorunla karsilasilmamistir.kitap okuyan çocukların başarısı okulda başarısı yüzde yüz artar.çünkü beyin sürekli hareket halinde sadece beyin deyil elimiz beden dilimizde hareket halinde. telefonla büyüyen bir çocuk okumayı sökemez ama kitap okuyan söker.

0

cep telefonu kullanmak, ihtiyaç için olmaktan çıkıp bir hastalık halini aldı özellikle bu akılı telefonların çıkışından sonra, insanlar yapışmış gibi hareket ediyorlar.

bu anlamda bir çocuğa kitap sevgisini verebilmek çok bilinçli ebeveynlerin yapabileceği, çok kıymetli bir eğitme çocuk yetiştirme şeklidir.

ikisi arasında dağlar kadar fark vardır tabii ki. kitapları tanıyarak büyütülen çocuklar, hem kendilerine hem topluma yararlı olumlu duygular kazanmış bireyler olurlar. akıl yürütmeyi, hayattaki gerçek değerleri öğrenerek büyürler. eğitim hayatlarında erkenden adapte olurlar. hayatta karşılaşacakları olaylara farklı bakar, sonucunda zarar görmeyen taraf olurlar, olgunluk kazanırlar, sabır duygusunu da verir kitap okuma alışkanlığı. daha çoktur kitabın insanlar ve davranışları, üzerindeki olumlu etkileri.

bilindiği gibi yetişkinler için de aynı olumlu etkiler söz konusudur.

2

kitap ile büyüyen çocuk olaylara daha fazla hakim olur ve herkesten farklı olarak düşünür.telefon ile büyüyen çocuklarımız ise görüyoruz .eskiden sokaklardan oyun oynayan çocuklar toplanırdı. şimdi aile bireyleri çocuklarına sokağa çıkması için yalvarıyor üzücü bir durum.

2

bir çocuğa kitap sevdirmeyi başarmak bence o çocuğa yapılacak en güzel iyiliklerden birisidir. zaten her çocuk şimdi telefon meraklısı nerdeyse ama bu suç sadece çocuklarda değil anne ve babadan gördüğü örneklerden dolayı sürekli telefonları istiyorlar. ağlayınca telefonu eline veriyorlar ya da yemek yemeyince eline verip onları bu şekilde susturmaya çalışıyorlar belki o an susturdular ama o çocuğa verdiği zararın farkında bile değiller. ama bir kitap verilmesi onun için ne kadar eğitici olur. mesela resimlerine bakabilir. fikir yürütebilir. veya annesi ona hayvanları, meyveleri öğretebilir kitaplar sayesinde. çocukların sadece beynini etkilemiyor telefonlar aynı zamanda minicik beyinlerine radyasyon gidiyor.