0

kötü insanı oluşturan şeyler
cahillik,ghettoluk,zevkler

0

her insanda vicdan ve merhamet hissi vardır bu sebeple kötü insan yoktur kötü hisler vardır

0

her insanın içinde kötü duygular vardır. insanız sonucta sadece iyi düşenemeyiz. içimizdeki kötülük belli olaylar belli etkenler ile ortaya çıkar.

1

yani insanlar insandan insana değişen bir şeydir bazı insanların bazı zorlukları görmesi nedeniyle ve şartları nedeniyle kendini kötülük içinde bulurlar da kötü olmaya başlarlar ama yani kötülük hiçbir insanın içinde bulunan bir şey değil sonradan yaşama nedenleri hayat sorunları ortam yani öyle şeyler şartlar insanı kötülüğe zorlar bence.

0

kişiden kişiye değişebilir o bazı insanlar hep kötüdür bazıları ise melek gibiyken sonrada kötü olmuş olabilirler bu insanların kötü olmasında asıl kötü insanların etkisi fazladır hatta bir söz vardır psikologlara asla hastalar gitmez hasta olanların hasta ettikleri gider diye bu da aynı onun gibi bir şey insanları kötü yapan etmenler yaşadığı ağır ve travmatik olaylarda olabilir

1

insanları kötü olmaya zorlayan şarlar vardır. bunların başında başka insanlar gelmektedir. her insan kendi işine gücüne baksa, başkalarıyla uğraşmasa, dedikodu, fitne ve fesat işler ile uğraşmasa dünya güllük gülistanlık olur. ancak yapılmıyor, yapamıyoruz, içimizdeki sese kulak verip, dedikodu yapıyoruz, başkalarını karalıyoruz, kendi suçlarımızı bastırmak için başkalarında açıklar arıyoruz, iftiralar atıyoruz. bu sebeple bunu yaptığımız kişilerin içindeki canavarı ortaya çıkartıyoruz ve onun kötü bir kişilik olmasına sebep oluyoruz.

0

hayır insanlar kötü olarak doğmuyorlar aslında. etraftan rol modellerden ne görüyorlarsa onu uyguluyorlar. bu bir seçimdir. kendilerinin seçimi. ve zamanla bir şeye karar veriyorlar. bundan sonra da hayatlarına o şekilde devam ediyorlar. bir arkadaşı olur o insanın . aaa baksana bu çok güzelmiş sen de yapsana der. ondan sonra o çocuğu kurtar o arkadaştan kurtarabilirsen!.. resmen kötü örnek olan bir çevre var.. hatta bazı aileler bile kötü örnek olabiliyorlar ne yazıkki.. o yüzden kötü olmaya zorluyorlar diyebiliriz..

0

insanoğlu kötülüğün içerisinde iyilik iyiliğin içerisinde kötülük yer almaktadır insanların dünyaya geldiği ışık hüzmesi ile adem ile havva'nın dünyaya varması ile başlamış olan bu adaletin sistemi çarkları devam ettirmektedir aslında insanı kötü olmaya zorlayan etken insanın içerisinde yer alan duygularının ve en kötüleri empati yoksulluğu içerisinde yer verilmiş tamamen saptırma eksiklikten ötürü gerçekleşmektedir

0

çocuk anne ve babasından genlerini alır hangi tarafın genlerini daha baskın almışsa o tarafın soydan gelen bazı kalıtımsal ve manevi özelliklerini de alır öğrendiği bilgileri bulunduğu ortam şartlarında nasıl daha iyi yaşayacaksa o şekilde işler ve uygular çünkü ilk kural hayatta kalmaktır öğrenmeye devam ettikçe daha önce öğrendiklerinin doğru mu yanlış mı olduğunu sorgular ve bu doğrultuda yaşadığı çevreyle uyum sağlamaya çalışır ama hayatta kalmak için öğrendiklerine ters düşen bir durumda iki secenek vardır ya ortama uyum sağla ya da o ortamdan uzaklaş yani çevre ne kadar kalabalıksa doğruyla yanlışı seçme durumu da o kadar zordur.günümüzde iyi insan veya kötü insan yoktur iyi çevre ve kötü çevre vardır.

0

insan ilk doğduğunda fıtrat devrindeki gibi tertemiz olur cahil yani ama temiz saf cahil dünyadan ve çevresindeki yetişkinlerden etkilenmiyor çünkü zamanla gözü açılıyor.. olumsuzluklar hırslar geçim derdi insanın fıtratını değiştiriyor ve insanı duyvusuzlaştırıyor yani dünya ve insanın birbirini olumsuz etkilemesi yüzünden oluyor yomsa insan hiç bir zaman kötü değildir

0

aslında her insanın içinde biraz iyilik vardır.ancak yetiştiği aile kavramı gerçekten çok önemli oluyor.çünkü çocuklar genellikle küçükken yaşadıkları ortama göre büyüdüklerinde o psikolojiyle hayatlarını devam ediyorlar.bu yüzden ben her insanın içinde kötülük olduğunu düşünmüyorum onları kötülüğe iten şeylerin olduğunu düşünüyorum.yani sonuçta iyi bir insana kötü bir insana denk gelirse o insanda kötü insana dönüşebiliyor.hayat gerçekten bazen acımasız olduğunda ben bile kötü bir insana dönüyorum.

0

her insan doğasında iyidir ama çevresi yaşam koşulları arkadaşları ailesi ve benzeri nedenler onu kötü biri olmaya zorlar kötü insanı iyi insan yapmanın tek yolu eğitimdir eğitmeden iyi insan bile bir gün körü insan olabilir insanlar eğitimle aslanı bile sakinleştirbiliyor insanımı eğitemeyecek

0

genelde kötülerin çocukluk gecmislerinde aldiklari yaralar mutlaka oluyor. yasadiklari seylerde onlari kötülüğe itiyor. aile yasami gormemis insanlar genelde ahlak kurallarinu iyiyi kotuyu bilemiyorlar. tabi herkes ayni sebeple kötülük yapmiyor. kimi seviyor, zevk aliyor kotulukten. kötülükle besleniyor.

0

kötü insanlar doğuştan kötü değillerdir. kötülük yaşanılan ağır psikolojik ya da fiziksel olaylara karşı daha sonradan kişide filizlenip sevgiden yoksul bırakıldığı durumda büyüyen ,daha sonraki zamanlar da kişinin olaylara ve kişilere gard alma durumudur fikrimce.

0

bir şeyle düşünelim ki hiçbir insan kötü olarak dünyaya gelmez bir insan doğduğu zaman bir melek gibi masum ve günahsız bir insanı kötü olmaya zorlamak insanın yaşam şekli ve biçimidir bir insan toplum içinde nasıl yaşarsa öyle devam eder insanı kötü yapan sevgisizlikten ve ilgisizlikten kötü olur ya da kötü bir ortamda yaşadığı hiç iyilik görmeyip de hep kötü muamele gördü için kötü arkadaşlarla arkadaşlık ettiği için kötü yolu seçer ama asla bir insan kendi isteğiyle kötü olamaz çünkü her insanda doğduğu zaman tertemiz doğar kötü de olmaz insanı kötüler zorlayan insanın kendisidir ya da yaşadığı şartlar onu kötü olmaya zorlar ama yine de en önemlisi bir insan kötülükten iyi dönmesidir.

0

bence insan meraktan kötülük yapıyordur. insan kıskandığı için kötülük yapar yada karşı insanı sevmediğinden kötülük yapar yada kendi yapısından vardır. bu sebeplerden dolayı kötülük yapan etkenler var.

0

her ikisi de olabilir. bazıları kendi hür iradeleriyle kötü olmayı seçer bazıları ise şartlar karşısında kötü olabilir. mesela günlük hayatımızda sürekli bize kötülük yapan bir kişiye karşı biz iyilik yaparız ama bir süreden sonra vazgeçeriz. yani bu da bizim kötü olmamıza bir etkendir. ya da parasızlık diyelim. çoğu kişi parasız kaldığı için hırsızlık yapabiliyor.

0

insanları kötü olmaya zorlayan bir sürü etkenler bulunmaktadır.bu etkenlerin en başında çok zorlayan ve o kişiyi zorlayıcı bir durum olması durumunda o kişi kötü birisi olmaya yemin edip edip kötü olmaya başlaması zorlayıp o kişiyi kötü biri yapar. sürekli kişileri çevresi etkiler bu çevredeki aldığı faktörler ve etkenler yüzünden o kişi kötü olmaya ve kötü bir kişi olmaya zorlanır ve kötü bir işler yapar ve kötü olmaya başlar bu etkenler bulunur.

1

hiç kimse sınanmadığı bir günahın masumu değildir. bazen şartlar sizi kötü yapabilir. her ne kadar iyi bir insan olmaya çalışsanız da, şartlar gereği yanlış şeyler yaşanabilir. ama ne olursa olsun insan özünü kaybetmemeli, insan olduğunu hep hatırlamalıdır.

0

bence insan ya iyidir ya da kotudur.seni ne kadar kotu olmaya zorlarlarsa zorlasinlar sen tum bunlarin karsisinda kotu olmuyorsan bu gercekten iyi biri oldugunu gosterir.