0

hata dediğin şey bir kere yapılır. bir insan bunu uyarmana rağmen hala yapmaya devam ediyorsa, bunu alışkanlık haline getirdiyse o zaman o insanla iletişimin kesilmesinin vakti gelmiş demektir. belliki gitmeni istiyordur. belliki bilerek ve inadına yapıyordur anla diye.. başka bir açıklaması olamaz. eğer tabi çocuk değilse bu kişi.

0

bir kez yapılan şey hatadır ondan sonrakiler seçime girer ve insan kendi sonra pişman olduğunu söylemesine rağmen tekrar tekrar yapıyorsa ya bu artık seçimdir ve nasıl olsa affedilir düşüncesi hakimdir ya da bu seçimi yapmaktan bu hataya düşmekten kendini alıkoyamıyodur. iki türlüsü de zararlı ve ilerde büyük sorun teikil edecek durumlar

0

hayır affedilmemeli. sonuçta yaptığı bir değil iki değil üç değil sürekli aynı hatayı tekrarlıyorsa bir insan o hatayı ya alışkanlık haline getirmiş ya da zaten o öyle bir insanmıştır. biz görmek istememişizdir. bu yüzden aynı hatayı defalarca affetmenin bir manası yok. yoksa o insan bizi ben ne yaparsam affediyor diye düşünerek daha fazlasını yapmaya başlar. daha fazla üzülürüz. olan bize olur.

0

bir insan bilmeyerek ya da istemeyerek bir hatayı sadece bir defa yapabilir. o zaman affedilebilir çünkü eğer istemeden yaptıysa zaten sonrasında da yapmayacaktır. ama bir diyelim o hata yaptı siz affettiniz ve yine yaptı o zaman artık bu hata olmaktan çıkar çünkü bunu bilinçli olarak yapıyor demektir. ve siz bundan hoşlanmadığınız halde bunu yapıyorsa zaten sizin düşünceleriniz artık onun umrunda değildir. ve size değer vermeyen düşüncelerinizi önemsemeyen böyle birinin yaptığı hataları görmezden gelipte affedemezsiniz. çünkü bunu yapmaya devam edecektir. eğer samimi biri olsa zaten bir defadan sonra artık yapmaz. ama yapıyorsa da haddini bildirmek gerekir. yoksa başınıza da çıkar. böyle insanları affetmeyin bunlar affı hak etmeyen kişilerdir. nankördür.

0

surekli ayni hatayi yapiyorsa affedilmemeli.bir hata yaptiysa affedebilirsiniz ama 2 3 4 5 hala devam ediyorsa bu aliskanlik olmustur affetmemek gerekir.bazen inceldigi yerden kopmasi en dogrusu zaten onunde sonunda ayni hatalar yapiliyorsa affetmenin ne anlami var ki.

0

insan sürekli aynı hayatı yapıyor aynı davranışları sergiliyorsa o insanı affetmek demek aynı hatayı tekrarlamasındna başka bir işe yaramaz. her insan hata yapabilir. ancak bu hayatalardan ders çıkarılmalıdır. aksi takdir de o kişi ders almadığı müddetçe aynı hatayı aynı davranışları sergilemeye devam eder ve sizin affettiğinizi bildiği için de bunu her seferinde tekrarlamaktan çekinmez. nasıl olsa beni affeder nasıl olsa birşey değişmez diyerek bu hataları sürdürebilir. karşınızdaki insan yaptıklarından ders çıkarmıyorsa eğer, bu hataları devamlı tekrarlıyorsa yaptıklarından hiç tecrübe kazanmamıştır. ve bu insan devamlı sizin onu affetmenizden faydalanır hale gelebilir. bu sebeple sürekli hata yapan insanları kendi sağlığınız için çevreniz de bulundurma aya çalışsanız çok daha iyi olur. çünkü kırılan güveninizin birdaha yerine gelmesi mümkün değildir. belki bir şans verilebilir ama ikinci üçüncü şanslar size zarar verecektir.

0

bence sürekli hata yapıyorsa affetmeyin çünkü bir yapan kişi bir daha aynı şeyleri yapıyor.

0

hatasızlık allah a mahsus fakat aynı sürekli tekrarlanması yine de duruma olaya, yerine zamanına vs ye değişiyor, sizin değerlendirmenize kalmış, illa affedilir affedilmez diye bir şey söylemek yanlış olur.

0

tabii ki de affedilmemeli çünkü zaten birden fazla yapılıyorsa o artık hata değil bilinçli bir şekilde yapılan bir şeydir. eğer karşınızdaki kişi sizi gerçekten önemseyip kaybetmek istemeseydi eğer bir yaptığı hatayı birden fazla tekrarlamaz daha dikkatli olurdu. zaten dikkat etmiyorsa sizi kaybetmek pek fazla umurunda değildir o yüzden bence affetmeyin derim.

0

genel nedenler
fransız ihtilalinin getirdiği ulusçuluk akımı
sanayi inklabı sonucu gelişen devletler arasındaki sömürgecilik yarışı
devletler arasındaki bloklaşmalar
devletler arasındaki silahlanma yarışı

özel nedenler
siyasi birliğini geç tamamlayarak dünya güçler dengesini bozan almanyaile ingiltere arasındaki ham maddeve pazar rekabeti
fransanın 1870 sedan savaşıile almanya'ya kaptırdığı zengin kömür yataklarına sahip bölge olan alsas loren i geri almak istemesi
sömürgecilik yarışına geç katılan italyanın akdenizde etkinliğini kanıtlamak ve yeni sömürgeler elde etmek istemesi.
italyanın akdenizde sömürge ellde etmek istediği ve ingiltere ile ilişkilerinin gerginleşmesi.
balkan toprakları üzerinde avusturya macaristan ile rusya arasındaki rekabet (panslavizm-pangermenizm çatışması)
japonyanınasya ve büyük okyanusta yayılma amacı taşıması
avusturya macaristan velihatının saray bosna yı ziyareti sırasında sırplı bir öğrenci tarafından öldürülmesi.

uyari
avusturya macaristan velihatının öldürülmesi 1. dünya savaşını fiilen başlatmıştır. bu neden aynı zamanda savaşın bahanesidir.

0

hataya góre degisebilir sùrekli kùcuk ayni hatayi yapiyorsa affedilebilir

0

bir insan sana aynı hatayı yapıyorsa seni sevmediği için yapıyor. sana kötülük olsun diye yapıyor. bu durumda affetmemek gerek.

0

hayır tabiki de affetmemek gerek. o kişi zaten sürekli aynı hatayı yapıyorsa ya karşısındaki insana değer vermiyordur ya da karşısındaki kişinin onu sürekli affedebileceğini düşündüğünü için hatasını tekrarlayıp durur.

0

salla gitsin bence bir insna her defasında aynı hatayı nasıl yapar ki art niyet ararım ben