0

evet bence her anne çocuklarını komşunun çocuğuyla kiyaslar hatta bence kiyaslamasinin sebebi onu daha çok çalışmaya teşvik etmek diye düşünüyorum.

0

hayir hic kiiyaslamazdicannem beni komsu cocuklariyla... sinif arkadaslarimla bile kiyaslamazdi

0

beni annem hiç komşu çocuklarıyla kıyaslamazdı çünkü yaşıtım çocuk yoktu.hepsi benden büyüktü ama annemler benle kardeşimi çok kıyaslardı.

0

ah bu komsu cocuklari.kucukken muzdarip oldugum bir durumdur.komsunun cocugu soyle,boyle bak o yapiyor sen yapmiyorsun sen de istesen yaparsin ama senin umrunda degil,sen niye yapmiyorsun,sen de yap,o daha mi akilli hayir sen zekisin sadece yapmiyorsun diye ardi arkasi gelmeyen cumleler.neyse ki buyudukce birakti bunu yapmayi.

0

aslında kıyaslamak hiç doğru bir davranış değildir çocuğun gelişimine kendini bilir aslında ebeveynlerin yapmış olduğu en büyük hatalardan bir tanesidir onun komşunun çocuğuna düşman edebilir bu iki taraf için de kötü bir şeydir ve çocuk hemcinslerine karşı kıskançlık duygusu beslemeye başlayacaktır kendi yaşıtlarından aşağılık kompleksine girmeye başlayacaktır

0

hayır. kıyas yapmak, kıyaslanmak en nefret ettiğim şeylerden biri.. allahtan okul dönemimde de özellikle üniversite hazırlık döneminde ve hatta üniversiteyi kazandıktan sonra hiç böyle bir sorun yaşamadım. mutluyum!

0

küçükken olurdu öyle şeyler ama büyüyünce pek muhabbeti olmuyor artık ama biz kendi çocuklarımıza yaparız aynı muhabbeti

0

bazen kıyasladığı olurdu ve ben bu durumdan hiç hoşlanmazdım ve hep derdim çocuğum olunca ben çocuğuma böyle davranmayacam diye

0

evet hemde çok kıssa kızla erkekse erkekle ya temizlikle alakalı yada elinin çabuk oylamasıyla alakalı çalışkan olmasıyla alakalı yani bir sürü nedenlerle alakalı çok kıyaslardı annem ve ben burundan sürekli rahatsız olurdum.

0

evet kıyaslar ilk olarak da derslerde kıyaslar mesela genelde komşunun çocuğunun dersleri iyi olur bizim derslerimiz kötü olur mu oğlum senin neyin eksik sen niye okumuyorsun senin derslerin niye kötü diyerek bizim başımızın etini yiyebilir mesela bir diğeri de oğlum komşunun çocuğu büyük bir adam gibi konuşmaya başlamış edepli ahlaklı bir çocuk ama sen hala onunla yasitsin çocuk gibi davranmaya çalışıyorsun komşunun çocuğu şöyle konuşun çocuğu böyle diye çok eleştirebilir annelerimiz babalarımız bizi

0

evet annem beni komşunun çocuğu ile kıyaslardı. ama daha çok kıyaslamayı babam yapardı. bizim başarılarımızı çok hafife alarak komşunun çocuğunun yaptığı en ufak bir başarıyı bile gözümüze büyüterek sokmaya çalışırdı. annem babama göre bizi daha destekleyici ve bizim onlardan daha iyi şeyler yapabileceğimizi savunan bir kişi. tabii babam istediği kadar kıyaslasın ben kendi yapabileceklerinin farkında olan biriyim.

0

benim annem hep yapardı. şunun oğlu kızı söyle siz neden böyle değilsiniz derdi. ama ben genelde takmazdım. herkes kendine göre iyi derdim.

0

hayır ailem asla bir başka kişi ile bizi kıyaslamadı her birey kendine hastır bu bilinçde insanlarız biz. kıyas yapan insanların cahil insanlar olduğunu düşünüyorum muhtemelen de kendini eksik hisseden kendini ezik hisseden insanların yapacağı bence psikolojik bir bozukluk bu hareket.

0

genelde bu durumu bütün anneler yapar diye düşünüyorum çünkü bir araya geldiklerinde çocukları gündemde olur ve kıyaslama yapılır beni de annem kıyaslamistir.

0

evet kıyaslıyorlar ve sadece annem değil bütün aile kıyaslıyor. tabi sadece komşu çocuğu da değil yani. artık önlerine kim çıkarsa onlarla kıyaslıyorlar.

1

rahmetli annem beni hiç bir zaman başka komşu çocuklarıyla kıyaslamazdı. zira kıyaslanmaya neden olacak bir durumum yoktu. hep çalışkandım, en çalışkandım. olmasaydım belki kıyaslarlardı, bilemiyorum.