0

aç olan bir insan dış faktörler ve çevre kesinlikle umurunda olmaz tek umrunda olan şey açlığının bir an önce giderilmesidir. onun dışında hiçbir şey umrumda olmaz .çünkü o an aklı karnında çalışır. çocukta zaman bilmez sözündeki anlam yani çocuk zamanının uygun olup olmadığını bilmez ve istediği bir şey yapılıncaya kadar tutturabilir. mesela gece parka gitmek isteyebilir gece parka gidilmez dediğimizde onu anlamaz .çünkü zaman kavramı çocukta yoktur ve çocuk o an sadece parka gitmek istediğine odaklanır. zaten zaman kavramı soyut bir kavram olduğu için çocuklar zaman kavramından anlamazlar. zaman kavramı genellikle ilkokul yaşlarında verilebilir. onun dışında çocuklarda zaman kavramı yoktur. bu atasözünde de anlatılmak istenen budur.

0

aç kimse hiçbir gerekçe ile susturulamaz açlığı giderilinceye kadar söyleyeceğini söyler yapacağini yapar, çocuk birsey isterken yeri mi zamanı mi diye düşünmez

0

aç kimse hırsızlık da yapar, soygun da, adam da öldürebilir. çocukda bir şey isteyince almadan hiç duramaz yani beklemez olacak zamanın uygunluğunu bilemez.