1

evet ben de turşu yapıyorum her yıl sonbahar ayında yapıyorum kışa kadar özleşir ve çok güzel bir tat alıyorum ben turşuyu turşu lahanasından acur salatalık turşu biber havuç maydanoz sarımsak karıştırarak ve tuz ve sirke ile yapıyorum çok güzel oluyor.

0

şimdi birkere turşu çok güzel bir besindir onlarca öeşidi vardır herkes yapar tadına bakaraın birde annen yapar başkasınınkini yesen bile anneninki farklıdır oyüzden anne tarifi en iyisidir en iyisi bi anneni ara ona sor hem konuşmuş olursunuz.

0

evet turşuyu çok yaptım halada yaparım o kadar çok çeşidi varki günümüzde patlıcanın bile turşusunu yapıyorlar ben genelde salatalık biber ve acur turşusu yapıçuyorum taze sebzeleri yıkıyorum once sonra bidona dolduruyorum bi kabın içinde tuzlu su yapıyorum suya yumutçrta atıyorum üste çıkarsa o tuz yeterlidir sonra sirke döküyorum suya limonla hiç yapmadım küçük bir bez parçasına 10 tane nohut koyup bağlıyorum bezi sonra bir 60avuç sarımsak temizliyorum onuda bidona atıyorum en son suyuda ekleyip qğzını sıkıca kapatıyorum

0

turşu yaptım bu kışın soframın olmazsa olmazı,karışık turşu yaptım içine havuç,beyaz lahana, fasulye kattım ilk olarak lahanayı tuzda beklettim daha sonra tuzlu su yaptım ayrı bir kapta bi miktar sirke koydum doğradığım sarımsakları koydum karıştırdım. ben genelde şeker poşetlerine koyuyorum bakkal poşeti de deniyor 1 kilo 1 kilo koyuyorum poşetleri de büyük kovaya doldurdum içine tekrar tuzlu su yaptım döktüm misss.

0

ben yapmadim ama annem yapar limon sirke bir sey daha kulaniyor ama onun ne oldugunu bilmiyorum acikcasi

0

ilk önce turşuluk malzemeler bir güzel yıkanır daha sonra parçalara bölünür. onlara bir kaç delik açılır.bir bidonun içine nohut konur.yumurta ayarıyla tuzu ayarlanır.bir kat malzeme bir kat sarımsak ile malzeme bitene kadar devam edilir .sirke veya limon konur.tuzlu su konur ve onun üstüne ağırlık koyun.ağzını kapatıp güneş görmeyen yere koyun.

0

cok yaptim mis gibi olur tursularim sebzeleri yikiyon dilimliyor daha sonra sarmisak sirke kaya tuzu birde su malzemeleri yerlestrdikten sonra ustune sirkeli ksya tuzlu suyu dokuyon en az 2 ay bekliyo

1

turşu kurdum. kurduğum turşuyu anlatayım.
6 - 7 adet yeşil domates
1 çay bardağı kaya tuzu
6 - 7 adet yeşil biber
3 - 4 adet sarımsak
2 demet maydonoz
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 buçuk su bardağı sirke
4 adet acur
4 adet havuç
5 adet kırmızı domates
1 adet küçük lahana
1 fincan sıvı yağ
domatesimizi ,biberimizi,acurumuzu, havucumuzu iyice yıkayıp, ortalarına birer delik açalım. kanalarımızı iyice yıkayıp küçük parçalar haline getirelim.sirasiyla sarimsaklarimizi yikayip, havucumuzu, domatesimizi ,lahanamizi, biberimizi tursu bidonumuza yerlestirelim. turşuya koyacağımız suyun içine tuz katip kaynatalım ve soğumasını bekleyelim. bu suyun içine limon tuzu ve sirke ekleyelim.tursu bidonumuza ekleyip ,üzerine sıvı yağ dökelim. ağzını sıkıca kapatıp, 15 gün bekleyelim.