0

hayatına gündelik yaşamda yaptığın stabil olayları bozarak başlayabilirsin. her insan sevdiği aşık olduğu işlerde çalışmıyor malesef. kimimiz gününün 10 saatine hatta bazıları 12 saatini sevmediği işlere ayırıyor. bunun dışında zevk alarak yaptığı aşık olduğu şeyleri imkanı çerçevesinde yapmalı. yani hayatında en çok yapmak istediği işi hobi olarak yapmalı. belki bir süre sonra hobi olarak başladığınız şey para kazandırmaya başlar ve sahip olduğunuz sevmediğiniz işi yapmanıza bir daha gerek kalmaz.

0

sanırım dingin bir gün sakın bir hayat arkadaşı mutlu bir yuva falan falan falan inananın bende bilmiyorum hatta cevabada şu an o kadar büyük ihtiyacım var ki kendimi yorgun bitkin gereksiz fazlalık gibi hissediyorum sanırım şu an depresyonun kapısının esigindeyim piskolojik mi bozuluyor acaba veya dediginiz gibi ruhum mu çok yorgun böyle sizede oluyor mu en çok istediğiniz bir şey vardır hayatta ama öyle bir ruh belindesinizdir ki o şey olsa bile kendinizi mutlu olmucak gibi hissedersiniz...
nefes almak zorunda olduğum şeyleri görevleri yerine getirmek ağır geliyor gibi sanki hayattan bi an yok olsanız kimse vah demicekmis gibi ama gitmekte istemezsiniz ama kalmakta istemiyosunuz gezmek yemek yemek durmak uyumak uzanmak film izlemek gülmek ağlamak nefes almak bile istemezsin offf çok depresif konuştum ben ya :) her neyse nasıl geçer bilmiyorum daha doğrusu kelin ilacı olsa kendi başına sürer modundayim;)

0

ruhsal yorgunluk beyni ve zihni canlı tutmak için beynimizde düşündüğümüz şeyi düşünmek için bir müddet ara vermek ile geçer eğer aklınızda bir şeylere kafayı arıyorsanız bunları düşünmeye çalışın ve kendinizi bir tatil mekanına atın. ruhsal yorgunluk yaşamak istemiyorum bunu hiçbir şeyi kafanıza takmamayı öğrenin herşey sizden daha değerli değildir bunun bilincinde olarak yaşayın ve hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalışın stres yaşamayın stres ruhsal yorgunluğu tetikler. ruhsal yorgunluk bir çöküntü durumu meydana getirir bunu önlemek için tatile gidip kafanızı dinlendirebilirsiniz güzel şeylere kafa yorabilirsiniz.

0

bazen herşeyden bıkmış ve yorulmuş hissederiz. kendine insanlara ve hayata dair bıkmışlık ve usanmışlık hissi duyarız. sürekli hayatı sorgularız.özellikle de hayal kırıklıklarımız,ayrılıklarımız ,acılarımız, üzüntülerimiz varsa bunlar geçmişten ve günümüzden geliyorsa özellikleri böyle durumlarda genellikle ruhsal yorgunluk hissederiz.böyle zamanlarda genellikle benden bu kadar artık ben başaramıyorum gibi sözcükler diyerek kendimizi iyice ruhsal çöküntüye sokarız. o anda gerçekten bu duyguları yaşarken insanlar ruhsal çöküntü yaşayabiliyorlar. aslında bu sadece kendimizi yıpratmış sürecidir. böyle zamanlarda ruhsal yorgunluğumuzu geçirmek için genellikle başarısızlıkları mısın nedenini sorgulayabiliriz. ben neden başarısız oldum, onun altında yatan sebepleri aramalıyız. çünkü herkes başarılı olacak diye bir şey yok başarısızlıkta bu dünyada normal bir şeydir. artık günümüzde her zaman başarılı olmalıyım diye bir kural oda için beynimizde ve bize böyle dayatıldığı için genellikle böyle davranırız. herkes hata yapabilir hatasız kul olmaz derler. önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak.hemen pes etmemek gerekir.sana bazen eşlerinden ayrılıyorlar ve artık benden benden kadar ben çok kırıldım diyerek hayatı neredeyse kendine zindan ediyorlar. sadece ruhsal yorgunluk anlamıdır. kendimiz en iyi davranmalıyız. ruh sağlığımızı için kendimizi sürekli motive etmeliyiz. eğer ki öyle salıverirsek kendimizi gerçekten de ruhsal çöküntü bir yorgunluk halinde oluruz. özellikle bazı insanlar bunun sonucunda ölüme kadar gidiyorlar. bu gerçekten de çok kötü sonuçlara yol açıyor.insanlar birazcık düşünmelidir ,oturup düşünmeyelim kendini sorgulamalıdır,hemen aklına ölüm getirirsin zaten hayatın bir anlamı kalmaz ki. insanlar kendi bak maldır biraz.işte ruhsal çıkıntılar maalesef ki bu yüzden meydana geliyor. bazen de insanları sürekli yardım ederiz bunun sonucunda merhamet yorgunluğu diye bir şey oluşur insanda. insanlar maalesef ki iyi niyeti suistimal ediyorlar. bunun sonucunda da insanlar birazcık ruhsal yorgunluk hissediyorum sadece.böyle durumlarda birazcık kendimize vakit ayırmalıyız, kendimizi bakmalıyız böyle düşüncelerden sıyrılmalıyız. genel anlamda ruhsal yorgunluk sebepleri bunlardır. siz kendinizi iyi bakmalısınız.

0

bir süre hayata ara vererek yani sürekli bu sıkıntıları düşünmekten vazgeçip huzurlu işler yaparak kendine vakit ayırarak, gezip eğlenerek ruhsal yorgunluk atılabilir.

0

dinlenerek , müzik dinleyerek , televizyon izleyerek ruhsal yorgunluk geçer .