1

kova burcunun gezegeni uranüstür. uğurlu rengi koyu mavi uğurlu taşı ise ametisttir. bunun yanında uğurlu günleri çarşamba ve uğurlu sayıları 4 ile 8 dir.
kova burcunun en belirgin özelliği zeka ve kavrama yeteneklerinin çok fazlaca gelişmiş olması ve entellektüel sezgilerinin de çok fazla olmasıdır. kova burcuna sahip olan kişiler çoğunlukla objektif düşünebilmekte ve tarafsız davranmaktadırlar. kesinlikle çok yüksek derecede düşünme kapasitesine sahip kişiliktedirler. fazlasına sahip olduklarını zeki adam ve düşünme kabiliyetini den dolayı icat yapma yetenekleri de oldukça fazladır. kafaları sürekli yeni fikirlerle dolu dur.
kova burcuna sahip olan kişiler genellikle adaletli ve dürüst kişilerdir. yaşamış oldukları her olumsuzluk karşısında kendilerini asla bırakmaz ve güçlü bir yapıya sahiptirler. yanında kova burçları bağımsızlıklarını da oldukça düşkündürler ve onlar için bireycilik gelişmiş bir kavram olmamıştır onlar her zaman topluma ait olan insanlar olmuşlardır. yeniliğe ve değişime de oldukça açık olan kova burçları çocuklarını da yeniliğe açık ve özgür bireyler olarak yetiştirmeye eğilimli insanlardır.kesinlikle kova burcuna sahip bir kişinin bencil olmasını bekleyemezsiniz empati yetenekleri çok fazla gelişmiştir.
onlar için madde yazın hiçbir önemi yoktur kesinlikle aile ,arkadaşlık ,dostluk gibi manevi kavramlar çok daha fazla önceliktedir.kova burcu kişilerine göre dostluk her zaman aşktan daha önemlidir ve aşkım çok büyük tehlikeler doğurabileceğini inanırlar. aşkın olmadığı bir dünyanın çok daha yaşanılabilir bir dünya olacağını ve karmaşadan uzak olacağını düşünen birçok kova burcuna sahip kişi mevcuttur.kova burçlarının hayatlarında aşka çok fazla yer ve annesi ise çok nadir görülen bir olaydır. kova burcu için aşk diğer önemli olan ideallerinden çok daha sonra gelir.evlendikleri zaman da eşlerinin özgürlüklerini her zaman saygı duyarlar ve kıskançlıklarını asla abartması ve kontrol altında tutabilirler.
ayrıca kova burcu kişilere oldukça çekingen kişilerdir. duygularını belli ederken çok rahat davranmaz ve utanırlar. ayrılık yaşadıkları zamanda kesinlikle çok fazla üzülüp uzun süreler gözyaşı dökemezler. genel anlamda dengeli olan bu burç bazen burcunun bazı özelliklerinden dolayı dengeyi çok kısa sürede kaybedebilmektedirler. kova burcuna sahip olan çok fazla dahi vardır yani bu burçtan çok zeki insanlar çıkmaktadır.

0

hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte , düşünceleri oldukları anın ötesinde akılcı ve sezgiseldir. kovalar dik başlıdirlar . kendilerini dinleyenlerin ne demek istediğini anlamadığını düşünürler . kovalari tanımlayan sözcük biliyorum ' dur . kova burcu insanları sevecen tavırlarıyla tanınırlar . bu kişiler bencil değillerdir . irk ,cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın herkesin aynı duruma sahip olmasını isterler . modern görüşlerine karşın inatçı ve sabit fikirli olurlar. onlara yaklaşmak zordur çünkü ne kadar davranirlarsa davransinlar arada her zaman bir mesafe bırakırlar . kişisel özgürlükleri onlar için önemlidir .