0

aşk birine beslediğin bir duygudur abayi yakıp kafayı yediğin sevgi farklidir herşeyi sevebilirsin gökyüzünü kuşları ağacı aşk farklıdır .

0

aşk ile sevgi birbiri ile beslenen ama bazı özellikleriyle biribirinden ayrılan iki güçlü duygudur. aşk heyecandır bazen kısa süreli olabilen bir şeydir. sevgi ise çok daha güçlüdür uzun yıllar artarak devam eder. bana göre aşkın taze kalması için çok çaba harcamak gerekiyor sevgi ise öyle değil uzun yıllar katlanarak çoğalıyor. sevgi de aşk da güçlü ve önemli duygulardır. aşk bir anda gelir, sevgi ise belli bir yaşayıştan sonra ortaya çıkar. sevgi aşka göre daha güçlüdür.

0

bu fikrimden dolayı çok eleştiri yağmuruna maruz kalsam da düşüncem değişmiyor. bana göre aşk diye birşey yoktur. yani resmedilen şarkılarla şiirlerde kitaplarda ifade edilen aşk yaşanan değil hayal edilen ütopik bir duygudur. yıllardır bu alanda bu tema ile icra edilen sanata maruz kalarak büyüyen toplum olarak aşkı çok birsey sanıyor olmamız çok normal. herkes özüne döndüğünde bunu farkeder kimse ne kendini kandırsın ne de beni. gelelim aşkın tanımına. her insanın kişisel zevki farklı zaaf duyduğu şey farklıdır. aşk hormonal bir ihtiyaç üzere doğar. bu zevk ve zaaflara hitap eden birini gördüğümüz zaman elde olmadan beğeni ve hoşlantı oluşur. burdan yakın olma , tanıma , tanışma isteği doğar. vitrin kadar iklime de hitap ettiğini fark edersek arada bir uyum söz konusu olur. bu uyuma da insanlar elektrik demişler. yaratılış gereği olarak bize her açıdan hitap eden insanla hayatımızı devam ettirmek isteriz diğer türlü ilişkilerin kaynağı zaten tamamen hayvani dürtülerdir detaya gerek yok. bizimle hayatını sürdürmek isterse problem çıkmazsa birlikte zaman geçirmeye başlanır birbirini en ince detaya kadar tanıma isteği oluşur ki bu da ilişki evresi. çoğu birliktelik bu evrede patlar. tam uyum ya da hoşgörülecek düzeyde olmayan kabul edilemez davranışlar, zaman ve çoğunlukla tercihin görsellik üzere olması ilişkiyi zedeler bitirir. bu evre de psikoloji de çok önemlidir. çünkü insanlar zamanla birbirine alışırlar. bağlılıkla bağımlılığı karıştıran birinde çok arıza çıkacaktır. öte yandan ilişki devam etti bitmedi diyelim yine aynı şekilde ruh sağlığında sorunları olan insanlar birbirine yaptırım uygulamaya başlarlar. bu dönemleri aşar birbirine iyi gelir, en önemlisi sabır, saygı ve sadakat göstermekten hiçbir zaman geri durmaz. emek verilirse bunca çaba muhteşem bir sonuç doğurur. bu sonucun adı sevgidir. zamanla beslenmiş sabırla süslenmiş, saygı ile kuşanmış en önemlisi sadık birlikteliğin sonucu olan muhteşem bir dünyadır sevgi. kısaca aşk dedikleri duygu harlı yanan bir saman alevidir. sevgi ise zamanla yavaş yavaş demlenir.

1

aşk sevginin daha yoğunlaşmış halidir. aşk da biraz daha deli dolu bir durum vardır. sevgi ise daha şefkatli, fedakar bir durum söz konusudur. aynı şey değildir ama ikiside birbirinden kaynaklanır. aşkdan sevgi doğabilir, sevgiden aşk doğabilir.

0

bence farklı konular . aşk bor anlık birşey ki aşk gelip geçici bir durum bana kalırsa tabi sevgiye dönerse bilemicem ona birşey diyemem. ama bence sevgi daha masum daha içten bir durum seversin sevdiğine saygı gösterirsin kiyamazsin aşk gibi birkaç günde sıkılmazsın sevgi varsa eğer. o yüzden aşktan çok sevmeye ve alışkanlık daha önemli diye düşünüyorum.

0

tabii ki de aşkla, sevginin arasında çok çok fark var. sevgi herkese verebilirsin. annene, babana, kardeşine ,dostuna, arkadaşına herkese sevgi verebilirsin.. ama kimseye aşık olamazsın sadece bir kere aşık olabilirsin. mesela ben bir kere aşık oldum o da eşime aşık oldum.. insan zaten eşine aşık olması lazım diye düşünüyorum. aşk demek ölmek demek, insan aşık olduğu için ölür yani aşk çok farklıdır ama gerçi ben aşka inanmıyorum yani şöyle inanmıyorum insanların aşkına inanmıyorum. çünkü aşk leyla ile mecnun zamanında kalmış, ferhat ile şirin, kerem ile aslı zamanında kalmış bir şey aşk onlar öldükten sonra aşk da ölmüştür.
benim için onun için herkesin anlaması lazım sevgi ile aşkın arasında dağlar kadar fark olduğunu ancak kısa bir şekilde böyle özetleyebildim.

0

hayir ask ile sevgi ayni sey degildir.
sevgi bir baglilik turu hoslanma olabilir ama ask koru korune kendini durduramamak gibi diyebiliriz buna.