0

genellikle sıcak iklim bölgelerinde yetiştirilen bir bitkidir. sıcak iklim kuşaklarında yetiştirilmesine rağmen avustralya ve güney afrika’daki serin bölgelerde de yetiştirilebilir. ülkemizde ise çok yaygın olmamakla birlikte sahil kesimlerinde akdeniz bölgesinde özellikle antalya’da avokado yetiştiriciliği yapılmaktadır. faydaları şöyledir.
sindirim sitemini düzenleyici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. ayrıca avokado yağı faydası arasında detoks etkisi de bulunur ve bu sayede vücuttan zararlı toksinleri atmaya yardımcı olur.
bol miktarda magnezyum ve potasyum içererek depresyon ile migrene iyi gelir. yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkiye sahiptir ve magnezyum sayesinde diyabeti önlemede etkilidir.
kepek, egzama gibi cilt ve saç derisi sorunlarına karşı iyileştirici etkisi vardır. saç derisini besler ve e vitamini ile saç dersinin iyileşmesini hızlandırır. ayrıca saçları beslerken saç uçlarındaki kırıkların giderilmesinde etkili olur.
böbrek taşı söktürücü etkiye sahiptir. ister aç karınla ister yemeklere katarak tüketildiğinde böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.

0

avokado yağı, hem cilt hem de saç için kullanılabilir. hem de sağlık açısından çok faydalıdır. diyetlerde kullanılır, avakado yağı cildi sakinleştirici bir etkisi vardır. içindeki yağ asitleri ve yüksek orandaki e vitamini ile ciltteki kaşıntı egzama gibi hastalıklara iyi gelir. yatışan cilt daha sağlıklı ve pürüzsüz bir dokuya kavuşur. nemlendirici olarak kullanılan bir yağdır. avakado yağı ve doğal bir yağdır, cilt avokado yağını hızlıca emebilir ve sonuç hemen ortaya çıkar. cildin nemli ve yumuşak kalmasını sağlar. bakterileri de cildimiz den temizler. akneye karşı çok etkilidir sivilce gibi, akne gibi yüzde bulunan vücutta bulunan sorunlar, avakado yağı ile önlenebilir. sivilce oluşumunu engelleyici özelliği vardır.. yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir, cilde derinlemesine ulaştığı için hücreleri iyice çalıştırır. içinde kimyasal bir şey bulunmaması sayesinde avakado yağı hücredeki kötü enerjilerin üremesine fırsat vermez. avakado yağı güneş kremi olarak da kullanılmaktadır. güneş koruyucudur, cildin kararmasına engelleyici özelliği vardır. saçta yağlı bir görüntü bırakmaz. ve saçı besler. saç tellerinin diplerine kadar işler, saçları nemli tutar, kurumasını engeller. saç dökülmesi, gibi, kırık saçlar gibi olumsuz durumlara engeldir. saçlara ışıltı kazandırıcı etkisi vardır. saçın hızlı uzamasını sağlayan etkisi vardır. saçlarınız çok dolaşıyorsa açıcı olarak da avakado yağı kullanabilirsiniz ve bu sayede tararken kırılmaz saçlarınız.

0

avakado yağı daha çok tansiyonu düşürür. kan basıncının düşürülmesi sebebiyle yüksek tansiyonu düşürür etki yapar. kalbi korur tekli doymamış yağ asitleri ile omega-9 yağ asidinin içeride için kalp dostudur. bu yönden gerçekten çok iyi bir yağdır. herkesin kullanması gereken bir bitkidir. birçok vitamin içerir.içerdiği vitaminler sayesinde vücudun vitamin ihtiyacını karşılar.yüksek oranda e vitamini içerir e vitamini sayesinde cildi güzelleştirir göz sağlığını korur. özellikle de bağışıklık sistemini güçlendirerek hücreleri serbest radikallere karşı korur. hafızayı güçlendirir ve sindirim sistemi iyi gelir. birçok kanser türüne karşı korumaktadır avokado yağı. yüksek oranda içinde değişik şeyler olması sebebiyle kansere karşı koruyucudur. özellikle prostat kanserine karşı bir koruma sağlar. gözlere faydalı bir yağdır içeriğinde değişik bir ad verilen bir vitamin bulunur. değişik bir ad verilen bir vitamin bulunur.bu madde göz hastalıkları ve görme bozukluklarına karşı fayda sağlar.özellikle de sindirim sistemini rahatlatır ,içeriğindeki vitaminler, mineraller ve doymamış yağ asitleri sayesinde bağırsaklardaki gazları giderir. başka bir faydası ise kemik hastalıklarına iyi gelir. eklemlerdeki ağrı ve sertlik azalır. diş eti hastalıkları ne fayda sağlar. artık günümüzün en iyi fayda sağlayan yağlarından birisidir.diş eti hastalıklarına fayda sağlayarak diş etlerinde kızarma kanama ,ağız kokusu ve dişlerini tarafındaki dokunun parçalanmasına sebep olan rahatsızlığı iyi gelir. özellikle de saçları nemlendirir ve besler ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar. özellikle de bayanlar için bu çok iyidir. kepek oluşumunu azaltır.