0

prematüre bebekler 2500 gramın altında olan bebekler 1 ve 2500 gram üstü olan bebekler küveze giremiyor, o yüzden kümese girmesi için bebeğin 2500 gram ın altında olması lazımdır. 2500 gramın altında olan bir bebek küveze girebilir ancak üstünde olan bir bebek giremez benim bilgilerim bu yöndedir.

0

yani bildiğim kadarıyla 2 kilo bebekler prematüre bebek ya tabii inşallah yanlış bilmiyorumdur. çünkü benim arkadaşım doğum yaptığında 2 kilo ve 2,5 kilo falan demişti çünkü bebeği gerçekten de çok küçüktü aşırı derecede ve küvezde kaldı. çok şükür şu an kendisini 5 yaşında çok da sağlıklı hani rabbim öldürmeyeni zaten öldürmüyor. her bebeğin yaşayacağı varsa da yaşıyor. yani genellikle bazı insanlar premature bebek doğuruyor. ben de erken doğum yaptım ama 3 kilo ile doğum yaptım 8,5 aylık doğum yaptım. yani çok şükür küvese falan konulmasına gerek kalmadı kucağıma aldım oğlum şu an gayet de çok sağlıklı.

0

prematüre ya da değil kuveze girme sınırı 2.500 gramdir. bu kilonun altında doğan her bebek küvezde yatar. bazen bu kilonun üstünde doğup sarılık yada aşırı kilo kaybından da hastaneye geri yatış durumları olabilir