0

insanlar zayıf oldukları ve korktukları zaman şiddete başvurabilirler . yani birinin üzerinde güç kullanarak kendilerini daha güçlü daha iyi hissedebilirler . ancak bu yolla onların üstesinden gelebildiklerini düşünür ve yapmış oldukları bu siddeti kendilerinde hak görebilirler. sevgiden uzak insanlar şiddete daha eğilimli insanlardır. sevgiden yoksun sevgi görmemiş insanlar veya daha önce çocukluğun da yada hayatın da yaşamış olduğu görmüş olduğu şiddetten etkilenir ve buna kendisi de devam ederek bu durumu sürdürür . insanlar genellikle öfke kontrolünü kaybettiğinde şiddete başvurdular . karşısındaki insanı ezmeye onu ancak şiddetle korkutarak sindirmeye çalışırlar . bu insanların psikolojisini anlamak gerçekten zordur . çünkü kimisi ne yaptığının farkında olur sürekli özür diler ama yapmış olduğu şeye devam eder kimisi farkında bile değildir bunun için bir çözüm yolu aramaz ve yapmış olduğu bu şiddetin sebebi olduğunu öne sürerek bu işten sıyrılmaya çalışır. bunu kendinde hak görür . oysaki bu davranışları anlamak bizim için oldukça zordur . bu tür insanların yapmış güç gösterisi yani şiddet eğilimi kendilerine de zarar ancak coğu bunun farkında olmazlar .

0

çünkü insanlar şiddetle bir şeyleri elde etmeye çalışmaktadır. insanlar şiddet uygulayınca kendini rahatlatıyorlar bir nevi.böyle kişilerin bence acilen bir psikiyatriste gitmeleri gerekir. yoksa böyle kişilerle yaşamak gerçekten çok zor bir durumdur. insanlar bazen şiddet gördüğü kişilerden bu herkes olabilir annenizden,babanızdan ,üvey annenizden,kardeşinizden, eşinizden,herkesten olabilir o yüzden böyle insanlardan eğer ki şiddet görüyorsanız acile onlardan uzaklaşmalısınız. çünkü bu insanlar size şiddet uyguladı gideceğim sizin psikolojiniz bozulur ilerleyen yaşlarda çok büyük etki yapar siz de. insanlar şiddetle her şeyi yaptırabileceğini sandıkları için genellikle şiddet uygularlar.

0

konusarak halledilemeyecek bir mesele ise mecbur siddet tek cozum gibi kaliyor ama,netice de insanlarda konusa konusa.siddet uygulayan kisi bunu her firsatta yapiyorsa,aklinda bir sorun olmali,bir psikologa gorunmesinde fayda var.

0

şiddet hukuken yeterince ceza ile cezalandırılmadığı için günden güne artarak devam ediyor.