1

genel kültür denildiğinde mesela daha çok bilgiye yönelik şeyler geliyor aklıma .. atıyorum manas destanıyla ilgili şeyler işte kim tarafından yazılmış neden yazılmış ya da ateş ne zaman bulunmuş gibi daha çok bilgiye dayalı sorular vardır. benim de enn zayıf olduğum konu genel kültürdür ne yazıkki..

1

genel kültür denilen olguyu modern insan açısından açıklamak gerekirse:
belli bir konu hakkında değil hayatın karşımıza çıkan her alanında her türlü organizasyonunda belirli bir seviyede bilgi ve birikim sahibi olunması geliyor benim aklıma.
örnek vermek gerekirse:bir arkadaş ortamında siyaset konuşulduğunda o konudan kimse geri kalmak istemez ve herkes fikrini beyan eder.ancak bir düşünelim siyaset konusunda yeterli bilgimiz olmasa ve fikir beyan etsek bu bizi hem dalga konusu yapar hemde içten içe insanlar arasında bir itibar kaybı yaşatır.
edebiyat,sanat,spor,siyaset,müzik,günlük yaşam hakkında genel ve fikir beyan edebileceğimiz derece de bilgi sahibi olmak genel kültürdür.

1

pek çok alanda bilgi sahibi olmak demektir.bilgilerin güncellenmesi anlamına da gelir genel kültür.edebiyattan sinemaya,tiyatrodan müziğe,politikadan tarihe ,resimden fotoğrafçılığa,şiirden bilime genişlerde genişler genel kültür.ucu bucağı deniz derya bir konudur genel kültür.