0

en sinir olduğum durumlardan biridir bu. ya bir insan düğünün neresini sever hiç anlamıyorum. şahsen bir egeli olarak bizdekiler çok fena. bir düğün nereden baksanız 150.000 tl. en az. egeli olanlar bilir 3 gün düğün yapılır. birçok insan aşırı alkol alır. kendi düğününüzde milletin istediği şarkılar çalınır. kavga çıkar. birde öyle 200-300 kişi davet edilmez. 2000 kişi kesinlikle gelir. 3 gün boyunca her gün mutlaka yemek verilir. bir de bizde evi işi olmayana kız vermezler. tabi bunun yanında altında isterler. evin içini genelde kız tarafı yapar. ben 5 yıl düğününün borcunu ödeyen çiftler biliyorum. yazıktır günahtır arkadaşlar. bir kız olarak söylüyorum bunu öyle binlerce liralık gelinliklere, salonlara, gelinsin diye tüm paranı emen kuaföre gerçekten gerek var mı? işte bunlar hep şekilcilik x kişisinin düğünü çok güzeldi benimde onun gibi güzel bir düğünüm olsun sonuçta 1 kere evleniyorum mantığıyla kurduğunuz evlilikler ne kadar sürebilir ki. büyük paralar dökülen düğünler israftır gençler. 2 insanın mutluluğuna bu 2 insanın en yakınları şahit etmelidir diye düşünüyorum. 2000 kişi çağırıp arkada teyzeler çekirdek çitlesin dedikodu yapsın isteyen insanların cidden aklından şüphe ediyorum.

0

evlenirken illa düğün gerekli yani insanın o gün mutlu günü. ben gerekli buluyorum. sevdiğimle allah izin verirse kır düğünü olmasını istiyoruz ama ben düğün yapacam onunla dans etme, oynama gibi düğümüzde hayal kuruyorum hep. insan içine mutluluk geliyor o gün düğünlerde. inşallah yapacam düğün ben.

0

illa ki düğün yapılması şart değildir. insanlar sade bir nikâhla da evlenebilir. herkes durumuna göre evlenir. kimisi de zaten düğünlerden milleti eğlendirmek için o kadar masraf yapmaktan hoşlanmaz. tamamen kişisel bir tercih meselesidir bu durum.

0

düğün keyif ve ilerde anı kalması için önemlidir. çok masraflı ve abartıya gerek yok.

0

bu isteğe bağlı bir durum.gerekli gereksiz demek biraz mantıksız.zaten yapılan düğünlerde birincil amaç gelin ve damada takı ve para takılması ihtimali gibi geliyor bana.çünkü;bu takılar yeni evli çifte bir destek sunacak mali açıdan.bir tür imece usulü gibi bugün siz takıyorsunuz başla birgün de size karşılık veriliyor borç gibi.kendi düğününde eğlenen gelin damat sayısı çok az keşke öyle olmasa gönüllerince eglenebilseler.düğün yapacaksanız bile çok aşırıya kaçmasan sade olmasına dikkat edin.

0

evlenirken günümüz düğünleri gibi aşırı masraflı ve sahsahali düğünler kesinlikle gerekli değildir.
düğünden maksat evliliği duyurmaktir.