0

ikisi doğru orantılıdır yani şimdiki konu arasındaki ilişki ise o zaman enflasyon artınca işsizlikte artar enflasyon azalırsa işsizlikte azalır çünkü ekonmiye bağlı her ikiside

0

enflasyon artışı genel fiyatlar seviyenin yukarı çıkmasıdır.alım gücün azalması anlamına da gelir.bir ekonomide alım gücü azalırsa o ekonomide ki mallara olan talepte azalır.eğer talep azalırsa bu durum arzı yani üretimi de olumsuz etkileyecektir.uzun dönemde satış yapamayan firma maliyetlerini minimize etmek adına çalışan sayısında azaltmaya gidebilir.buda ekonomide işsizlik sorununu ortaya çıkarır.yani şöyle diyebiliriz enflasyon artarsa işsizlik artar.

0

enflasyon artması demek satılan tüm ürünlere zam uygulanacağı anlamına gelir. bu nedenle enflasyon artması ile insanlarda alım gücü düşer. özellikle işverenlerin giderlerinde daha fazla artış olduğu için işçi çıkartma eylemlerine gidilir bu durum işsizliğin temel sebepleri arasında yer alan en önemli etkenlerden biridir enflasyonun artması ile bir fabrika sahibi alacağı ürünlere ekstra ücret öder ve fabrika giderleri enflasyon oranında artar bu durum giderlerin aşırı derecede artmasına neden olacağı için fabrika sahibi çözümü genellikle işçi sayısına azaltmakta bulur bu durumun önüne geçilmesi için devletin bu konuya bir el atması ve enflasyon oranını düşürmeye yönelik çalışmalar yapması gerekir aksi taktirde ülkemizde bu duruma bağlı olan işsizlik oranı her geçen gün artacaktır. enflasyon oranı bir ülkede ne kadar fazla ise o ülkede o kadar işsiz var demektir ülkemizde de enflasyon oranına doğru orantılı olarak artan bir işsizlik ordusu bulunmaktadır ülkemizde bulunan politikacıların ve bu işte görevli olan bakanların bu konuda önemli atılımlar yapması gerekir aksi takdirde enflasyon ülkemizde her ürüne zam olarak yansımaktadır. enflasyon sadecece sizi değil hayatımıza bir çok noktayı etkilemektedir özellikle kira zamlarının belirlenmesinde uygulanan formül kiracıları da bir hayli zor durumda bırakmaktadır kira artışlarının enflasyonla belirlenmesi kiracıları zor durumda bırakmaktadır. bu nedenle ev sahibi olan kişilerin kiralama zam uygulaması yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaması ve daha adil koşullarda zam uygulaması gerekir. devletin ise yeni iş alanları yaratarak işsiz gençlere iş vermesi gerekir. aksi takdirde bu durum ülkemizde oldukça büyük sorunlara neden olacaktır.

0

enflasyon genel zam anlamına geliyor zamların bütüne yayılmasından dolayı bu tanım uygun görülmüştür eğer enflasyon artarsa insanların parasının değersizleşmesiyle eskiden alacak olduğumuz örneğin beş kiloluk domatesi artık enflasyon sonucunda iki kilo şeklinde alırız bu demek oluyor ki alım gücümüzün azalmasıdır eğer alım gücümüz azalırsa ülke olarak yoksullaşırız dış mihraplarında kurdaki baskı nedeniyle bu sonuçlar ortaya çıkmaktadır alım gücü azaldığı için de fabrikadaki mallar örneğin dolar kuruyla alınıyorsa bu mallar sizin ülkenizin para biriminin değer kaybetmesi yani enflasyon ile birlikte daha da artacaktır sonrasında fabrika ödemekte bunları zorlanacak ya çok değer kaybedecek ya konkordato ilan edecek ya batacak ya da işçileri işten çıkaracaktır işten çıkarılma olayının sonucu olarak işsizlik tavan yapacaktır birde fazla neden enflasyonu ve işsizliği etkileyebilir doğal afetler dahi etkileyebilir örnek olarak verecek olursam.

0

doğru orantılıdır enflasyon arttıkça işsizlik artar. bunun sebebi artan enflasyonun işverenleri zora sokması ve işverenlerin maliyeti azaltmak için bir çok kişinin işine son vermesi.

0

enflasyon ülkedeki günlük ihtiyaçların dışında kalan uzun sürede ihtiyaç duyulabilecek eşyaların yüzdelik dilimlerinin oranıdır, ülkemizde bu oran ne kadar artarsa işsizlikte bir o kadar artıyor. görüyoruz ki iş arayan binlerce insan varken işçi arayan da binlerce firma, kurum ve kuruluş var. hal böyle iken iş ve işçi şartları gerçek anlamda uyuşuyor mu kontrol etmekte fayda vardır.

0

işsizlik artarsa ülkedeki para değerli olur ama yaşam kalitesi biter enflasyon azalmış gibi gorunur ama issizlik oranı cok oldugu icin kimse o urunu alamaz

0

enflasyon gıda,temizlik gibi ürünlerin pahalılaşmasıdır. işsizlik ise nüfusun işsiz olmasıdır. ve işsizliğe bağlı olarak o ülkede gelir seviyesinin düşmesidir.

0

enflasyonun artması hayatı pahalılaştırır. bu da hammadde alımını patronlar için pahalılaştırır, gümrük vergilerini, yurt içi dağıtım vergilerini, benzin fiyatlarını ve tüm sigorta, maaş, kısacası herşeyin fiyatını arttırır. fiyatlar da arttıkça özel sektörde patronlar madem daha fazla para ödüyoruz, daha çok iş yapsınlar şeklinde düşünmeye başlar ve daha fazla işi kabul etmeyen kişiler tek tek işten çıkarılır. ayrıca bazı patronlar böyle düşünmez fakat firmanın geleceği bir veya birkaç insanın maaş kazanıp ailesine bakmasından daha önemlidir onlar için. bu yüzden de yine işten çıkarırlar çalışanları. daha önceden işsiz olan yani işi olmayan insanlar ise bu enflasyon oranının arttığı dönemlerde daha da iş bulamaz olurlar çünkü patronlar işten adam çıkarmaya çalışırken fazladan bir kişiye daha iş vererek para vermek işlerine gelmez.

0

enflasyon işe izssizlik arasında dpgru orantı vardır enflasyon arttıkca issizlik artar fiyatlar artar iş gücü pahalanır is verenler isci azaltmaya gider

0

enfilasyon artarsa herşey zamlanır alim gücü ve issizlik illaki artacaktır. endikasyon düşerse daha alim gücü ve iş oranı artar

0

enflasyon dediğimiz kelime ekonomi ile alakalı bir terimdir dünya üzerinde ki farklı para birimlerinin değer kaybetmesi ile ilişkili değişkenlik gösterir bir ülkede enflasyon oranı artmışsa eğer o ülkedeki yapmış olduğumuz alışverişi yemeiçme gibi ihtiyaçarımızı büyük ölçüde etkiler tabi buna işsizlik oranıda dahil vergilerin yükselmesi ile ilgili işverenlerin işçi çıkarması veya alımı durdurmasıyla ilişkilendirilir şuan türkiyeninde içinde bulunduğu bir durumdur.

1

bir ülkenin ekonomisinde istenilen düzeyde istikrarın sağlanabilmesi için hem işsizliğin az olması hemde enflasyon oranının düşük olması gerekmektedir. yani birbiriyle doğru orantıda olan işsizlik ve enflasyon kavramları iyi bir dengede tutulması gerekmektedir. aralarındaki ilişki bir bakıma bu şekildedir.

0

enflasyon ve işsizlik arasındaki ilişkiyi açıklamak için öncelikle enflasyon nedir işsizlik nedir onları öğrenmemiz lazım
enflasyon: bir ülkede ki hizmetlere talep arttıkça o ürüne ulaşımın zorlaşmasına bağlı olarak ortaya çıkan ve genelde de ekonomistler tarafından grafiklerle açıklanmaya çalışılan bir genel ekonomi ortalamasıdır. tabii bunun içerisine kişi başına düşen milli gelir , bu gelirlerle elde ettiğimiz alım gücü toplumun içeride üretilen ve dışarıdan ihraç edilen mallara ulaşılabilirliği gibi değerlerin hepsi hesaplanarak analiz ediliyor.

işsizsizlik: bir ülke de insanların genel olarak iş bulamayan insanların sayısıdır. bunun içerisine genelde sezonluk çalışan işçiler dahil edilmezler ve bizim ülkemizde ortalama işsizlik %13 civarlarındadır. resmi olmayan rakamlara göre...

şimdi enflasyon ile işsizlik arasındaki ilişkiye gelecek olursak eğer ki bir ülke de işsizlik artıyorsa bunun sebebi enflasyondur. çünkü bir mala ulaşım ne kadar zorlaşırsa o malın satışıda o kadar düşecektir. bunun sonucunda satış yapamayan üretici (fabrika,çiftçi vs.) üretimini durdurmak ve yanında çalıştığı işçileri tasfiye etmeye başlayacaktır yani küçülmeye gidecektir. bu da işsizliğin artmasına neden olacaktır.

0

bazı iktisatçılar göre, bir ekonomide işsizliği azaltmak amacına yönelik olarak alınan talebi artırıcı önlemler enflasyon oranını yükseltmekte, aksine enflasyon oranını düşürmek için alınan önlemler işsizliği artırmaktadır. bu durumda ekonomiyi yönetenler için karşı karşıya kalınmış bir durum doğmaktadır. aslında ekonomi de işsizlik oranları enflasyon oranları arasındaki ilişki ile değiş tokuş sonucuna ulaşılmıştır. yani bu durumda ekonomi de işsizliği azaltmak ya da istihdamı artırmak için alınan toplam talebi artırıcı önlemler enflasyonu yükseltmekte, yükselen bu enflasyonu kurtarmak için alınan talebi azaltıcı önlemler bu işsizlik oranını artırmaktadır. her ulusal ekonomi bir miktar işsizliği azaltmak için bir miktar enflasyona, bir miktar enflasyonu azaltmak için de işsizliğe katlanmak durumundadır. iktisatçılar kısa dönem için bile olsa işsizlik veya enflasyon için bir seçim yapmak zorunda kalır. uzun dönemde işsizlik ancak enflasyon alarak düzeltilebilir.

0

ekonomist değilim ama cogu seyın baslangıcıır bence işsilige illlakı etkısı vardır

0

enflasyon ile işssizlik arasındaki ilişki enflasyon ne kadar yüksek olursa piyasadaki insanların ihtiyacı olan yiyecek içecek katı sıvj temizlik bütün ürünlerin fiyatı artar fiyatı artınca satışlar düşer satışlar düşüncede piyasadaki üretşm yapan ve bunları satan birimler zarar eder bu sebeble işlerin azalmasıyla kriz başlar akabinde iş olmadığı için işciye ihtiyaç kalmaz ve işsizlik artar şuan bunu canlı canlı yaşıyoruz ilerleyen aylarda dahada net yaşıcamızı biliyorum allah herkese gönlüne göre versin

0

enflasyon paranın değeriyle zıt yönde olan bir harekettir . enflasyon arttıkca para değeri düşer paranın değeri düştüğü zaman malzemelerin fiyatları yükselir herşeyin fiyatı yükselir domates bibere kadar . işsizlik artar paranın değersiz oldugu için

1

talep enflasyonu dolaylı olarak işsizliği azaltıcı etki yapar. içinde bulunduğumuz maliyet enflasyonu için ise, tüketimi zorunlu olarak düşüreceği için tam tersi etki yaptığını söyleyebiliriz.

0

enflasyon ile işsizlik arasında büyük bir ilişki bulunmaktadır .bu ilişki devamlılık ile ilerleyen bir ilişkidir. enflasyon arttığında fabrikalar kapanmaktadır ve başka ülkelere özel şirketlere bağlanmaktadır. bu sayede bunlar yaşandığında ülkenin ekonomisi çöküşe geçmektedir. bunun sayesinde işsizlik oranları artar çoğu kişiyi patronları işten çıkartır. bunların önüne geçebilmek için sürekli yerli takılmak ve sürekli üretim yapmak ve dış ülkelere kendi malzemelerimizi satmak gerekmektedir.