1

yaratıcılık ilk insanların oluşumundan itibaren insanın vazgeçilmez düşünce yeteneği olmaktadır. yaratıcılık sayesinde belki de şu anda bu kullandığınız bilgisayar ve sorumani sitesi ortaya çıkmıştır.
yaratıcılık nasıl artar sorusuna vereceğim cevap şudur. bol bol kültürünüzü geliştirin. demeye çalıştığım şey kültür özel kavram değildir genel kavramdır bol bol kitap roman dergi gazete film gibi içerikleri sürekli incelemelerde ve etkileşimlerde bulunun ki siz göresiniz ve beyniniz bu okuduğunuz bütün şeyleri önem listesine ayıklasın ve bir fikre ihtiyacınız olduğunda sizler zorluk çekmeden okuduğunuz yani kültürünüzü geliştirdiğiniz edebi eser niteliği tasıyan tanımayan bütün eserler size katkıda bulunurlar ve sizin gelecek hayatınızda başarılı bir kariyer sahibi olabilmenize hem öncülük eder ve sizler gelecek yaşamınız boyunca sıkıntıdan uzak bir şekilde hayatınızı yaşayabilirsiniz.

0

resim çizilebilir.manzara izlemek olabilir insana huzur veren şeyler kesinlikle olur ya da gece kafanızı yastığa koyunca bir sürü şey düşünüp hayal etmelisiniz hayalgücünüzü zorlamalısınız

0

ufkunu genisleticek ruhuna huzur vericek sekilde egzersiz yapmak

1

hayal gücünün iyi olması lazm elimde değil kimsin sen ne zmn

0

tamam sen bize nazik davranmadın bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala

0

devrimizin en çok merak edilen ışık hızı denilen bir hıza erişmek güel araba yapabilmmek v.b şeyleri gerek düşünme açısından gerekse gerekse uygulama açısından işleve geçirerek beynimizi jimnastiğe yorarak böyle güzel şeyler le yaratıcılığımızı kuvvetlendirmek açısından bize destek olabilir tarihimizdede yeri olan bir takım yaratıcılıklar yüksek lisan gibi eğitimlere ihtiyaç duymadan yapılabilir aslında herşeyin okumak ve öğrenmek olduğunu düşün en bir takım işnsanlar sadece öğrenmenin de hayatta büyük bir faide vereceğine inanıp gelecek nesillere okuyarak değilde ailevi ve sosyaloji açıdan evlatlarına desxtek çıkmaları gerekmektedir ki bu yaratıcılığın temelidir böle olması hasebiyle küçük eşyalardan karton kutulardan ve herhangi bir şeyden çocuklarımıza oyuncak yyapmayı ve bu oyuncakları hayllerine göre yapmalarımnı öğretmemiz gerekmektedir am bi işin kolayını tercih edip gelecek nesili tehlikeye atıyoruz bir çok bilim insanında olduğu gibi eğitim seviyesi düşük olan mesela bil gates gib milyarderleri göz önüne alarak gelecek neilleri bu şekildede yetiştirerek neslimizin ırkımızın devam etmesi için bir faide yapabiliriz

0

yaratıcılığı geliştirmek:hayal kurmak,motive olmak,özgüven ve özgünlük gibi özellikller ile gelişir.bunun için en önemli egzersiz düşünmek ve hayal etmektir.hayaller ne kadar büyük olursa senin yaratıcılığın onunla doğru orantılı olarak gelişir,günlük 30 ile 60 dakika müzik eşliğinde bir koltuğa veya hamağa uzanarak hayal kurmak benim görüşümce en güzel egzersizdir.

0

en kolay antreman hayal dir hayal gücünüzü genisletin cevrenize bakin suzun insanlari dusunun ve hayal gucunuzu genisletin ne kadar hayal kurarsaniz o kadar yaratici olursunuz

0

yaratıcılığın ne olduğunu açıklayayım öncelikle yaratıcılık insanların içgüdüsel ve zihinlerindeki düşünce mekanizmasının olağan bir insandan daha alışagelmedik fikirler sunularak insanlar yaratıcı olabilmektedir yaratıcılık bütün insanların içinde mevcut olan bir yetenektir ama ne yazıkki bunu kullanmak bir mariifet ister ve bu marifetten kastımın ne olduğunu açıklayayım bir insan kitap okur zevklerine göre ve her kitap sanki başrolmüşcesine insanları akışın içine sokar okuyucu da olaylardan etkilenir kitabı bitirdiği zaman olaylara bakış açısı değişmiş olarak dünyaya bakar ve bundan sonra vereceği her kararda arka planda o etkilendiği kitap olacaktır bu sayıyı arttırarak çevre faktorleri gibi değil de diğer insanlardan daha fayda veren fikirleriniz oluşacağından hiç şüpheniz olmasın ve bu güzel insanlar bu fikirleri sayesinde şuanda dünyada çok zengin ve kariyerli kişiliklere bürünmüşlerdir yaratıcılık olmadan insan kendini bağımsız hissedemez. bütün insanların yaratıcı olması dileğiyle :)

0

bilim kurgu filmleri izlemek çok önemli böyle şeylerde onlardan birşeyler kalabilirsiniz niye düşünüyorum bol bol kitap okumak

hep bir hedefin olsun hayatta

0

kitap okuyup güzel müzikler dinleyip dışarı çıkıp yarim saat yürüyüş veya koşma egzersizleri yapılır eğer istenirse spor salonlarına gidelebilir

0

bol bol okumak müzik dinleyip vücudu rahatlatmak ve yoga yapmak

0

kendine boş vakit ayırmalı bol bol müzik dinlemeli stresten uzak durmalıdır

0

rekreasyon faliyetlerine katılmalı doğa yürüyüşleri yapılmalıdır.

0

yaratıcılık sadece egzersizlerle olan birşey değildir. doğuştan olan yaratıcılıklarımız var bir de sonradan oluşan. eğer bahsettiğin yaratıcılık vücutta ki kas oluşturma ise çeşitli fitnes spor yerleri var. onlar dahilinde vücuta güzel şeyler yaratılabilir. onun haricinde günlük sabah yürüyüşü, koşu parkları gibi yerlerde güzel olabilir. yaratıcılık deyince aklıma daha çok bilim konusundaki eserler oluşturma falan geldiği için böyle birşey söyledim umarım bilgilendirici olmuştur.

0

yaratıcılık insanların genellikle doğuştan aldıkları yetenekler olarak karşımıza çıkmaktadır. ama doğuştan olmayan yaratıcılık çeşitli yöntemler kullanılarak gelişmeye tabi tutulur. yapılması gereken şeyler doğru bir şekilde olursa güzel başarılı bir dönem geçirilmiş olunur. hangi alanda yetenek sahibi olmak isteniyorsa o alanda gelişim sağlamak adına çeşitli egzersizler yapılabilir. geliştirmek istenilen şeyin en uygun yöntemi o yöntemi uygulamak ve sonucunda uzman bir birey haline gelmektir. bunu yaparken karşılaşılan zorluklar bir şekilde aşılarak o alanda gerekli koşullar sağlanmış olunur.

0

yaratıcılığı attırmak sanat ve hayal dünyamızla ilgilidir örneğin çocuk yaşta çok yaratıcı oluruz çünkü hayal dünyamız çok geniştir.çünkü çok fazla çizgi film izler hayal kurarız büyüdüğümüz zaman bol bol kitap okumalı ve gezmeliyiz her gün yeni bir şeyler keşfetmeliyiz .örneğin bir ressam heykel traş yaratıcılığını attırmak için diğer farklı sanatçıların ortaya koydukları eserleri incelerler.onlardan yeni bir şey kazanmaya çalışırlar ya da bir senarist diğer filmleri izleyerek kafasında kuracağı senaryo ya ait fikir edinir. ne kadar çok film izlerse ve ya ne kadar çok kitap okursa hayal dünyası o kadar gelişir o yüzden yaratıcılığın gelişmesi için öncelik ilgi alanımızdır.

1

yaratmak bi tek allah teala (c.c) aittir

0

yaratıcılığı arttırmak için sakin ve boş kafa gerekir. hayal kurmak ve hayal gücü burada önemli bir yere sahiptir. sakin bir mekana gidip hayal kurmak gerekir. bir müzik açıp eline kalem alarak yazmak veya çizmekte önemlidir. tüm bunları yapınca yavaş yavaş yaratıcılık ortaya çıkar.

0

yaratıcılıgı artırmak icin ilk once bir boş yere gecip müzigini kahveni alıp eline de kagıt kalem alıp kagıda bir şeyler cizebilirsin yazabilirsin.