0

ofsayt top paslesirken kendi takımından olan oyuncuya top atarken karsı takımın oyuncularından onde ise ofsayt olur oyle olmazsa takım arkadasın gider kalecinin yanında bekler

0

ekleme: ofsayt kuralına takılmayan oyuncularda vardır. genellikle bu oyuncular kaliteli oyunculardır. özellikle barcelona takımında oynayan messi, juventus takımında oynayan cristiano ronaldo ofsayt kuralına çok nadir takılan futbolcuların başında gelir. zatin bu iki isim dünya futbolunun en zirvesinde olan iki futbolcudur. ayrıca bu futbolcular arkadaşlarına pas verirken de onun durduğu konumu izleyerek gerekirse pas vermekten imtina eder. çünkü biliyor ki arkadaşı en ileride duruyor ve pas verirse pozisyon ofsayt olacak. top rakip takıma geçmiş olacak. böyle akıllı ve ince düşünen futbolcularda yok değildir. aslında futbol oyunu hem pas veren açısında hem de pası alan insana arasında iletişim olması gerekiyor. özellikle göz iletişimi futbolda çok önemli bir kuraldır. gözle kurulan iletişim daha etkili olmaktadır. sesle anlatılmak istenen şeyler gözlerle anında anlatılarak gol atma yolunda iyi bir taktik olmaktadır. ofsayt kuralı kalkarsa ne olur? evet, ofsayt kalkarsa kimi insanlar iyi olur, kimi insanlarda kötü olur kanati taşımaktadır. evet, benim kendi kanatime göre ofsayt kalkmamalıdır. çünkü ofsayta kuralı olmazsa birçok insan gol atmak için ceza alanın içinde olacak ve seyir zevki düşecektir. gol atmak için belki de üç adam her zaman kalenin önünde bekleyecektir. süreklik havadan bu oyunculara top atılacaktır. burada da karaşıklık çıkması muhtemeldir. benim acizane görüşüm budur. yani oyun zevki düşecek, maçta belki de onlarca gol olacak. bu sefer ne olacak maçlar gittikçe zevksiz hale gelecek, goller bir noktadan sonra anlamsız hale gelecektir. maçlarda atılan 5-0 sonuçlar artık önemini yitirecektir. 5-0 futbol tarihinin en iyi sonuçlarından biridir. ama ofsayt kuralı kalkarsa maçta belkide 20 gol olacak ve maçın skoru 15-5 olacak. bu da bana göre anlamsız olacaktır. şimdi sormak isterim. 15-5 skor mu daha iyi? yoksa 5-0 lık skor mu daha iyi? eminim bir çok futbol sever 5-0 lık skora daha iyi diyecektir. futboldan anlayan insanların ne demek istediğimi daha iyi anladıklarını düşünüyorum. öte yandan ofsatyt kuralının kalkmasını isteyen kişilerin düşüncelerine de saygım sonsuzdur. onlarda çok gol görmek istiyorlardır. bundan dolayı diyecek bir söz bulamıyoruz.

0

ofsayt futbol terimlerinden bir tanesidir. ofsayta düşen takım topu rakip takıma kaptırır. peki ofsayt nasıl olmaktadır? oyuncular ofsayta kuralına nasıl takılır ve ofsaytdan bir futbolcu nasıl kurtulabilir? ofsayt kuralı tüm futbol müsabakalarında olan bir kuraldır. eğer top sizin ayağınızda ise örneğin bir sizin takım arkadaşınızın ayağında olan bir topu yine sizin takımda olan bir arkadaşınıza topu verecek ise sizin arkadaşınızın durduğu konum önemli olmaktadır. pası alan takım oyuncusunun durduğu alan diğer rakip oyuncularının arkasında olması gerekiyor. yani pası alacak oyuncu rakip oyuncuların hemen arkasında olması gerekmektedir. aksi takdirde pası alan oyuncu ofsayt duruma düşer ve topu rakip takıma kaptırır. kısaca dahi iyi anlaşılması için bir kez daha anlatmak gerekirse şöyle tarif edebiliriz. top sizin ayağınızda ve rakip takımda sizin önünüzde. ama siz topu arkadaşınıza pas atmak istiyorsunuz. işte o an top ayaktan çıkmadan önce arkadaşınız rakip takımın en arkasında olmamalıdır. mutlaka önünde rakip takımdan en bir kişi olmalıdır. yeni her zaman pası olan oyuncu rakip takımın gerisinde olmalıdır. oyuncular ofsayt kuralına takılmamak için gözü açık olmalıdır. pası alacağı esnayı işi hesap etmelidir. durduğu mevkiyi iyi kontrol ederek rakipten ileri mi? yoksa geri mi? onu planlamalıdır. her daim aktif olmalıdır. maç esnasında kaçanları ve gelenleri iyi analiz etmelidir. özellikle forvet oyuncuları bu duruma yani ofsayt kuralına takılan oyunculardır. çünkü en ileride onlar vardır. pası aldıklarında bulunduğu konumu hesap edemeyerek ofsayta düşmektedirler. türkiye liginde dikkatimi çeken yani ofsayta düşen futbolcu trabzon sporlu olan burak yılmaz'dır. sürekli kendisine gelen 10 pasın 6'sında insan ofsayta düşer mi? ama her gelen pasın genelinde ofsayta düşmektedir. burada işte önemli olan kişinin durduğu yeri hesap edememesinden kaynaklanmaktadır. burada maalesef burak yılmaz sürekli sınıfta kalmaktadır. sadece trabzonspor takımında değil tüm maçlarda ya da oynadığı takımlarda aynı hataya sürekli düşmektedir. hatta a milli takımda oynadığı sıralarda dahi sürekli ofsayta düşerek seyirciyi bir çok kez kahretmiştir. bir çok kez topu rakip takıma kazandırmıştır. hatta öyle pozisyonlarda var ki saç baş yolduracak cinsten. adam bir santim geride olsa yani sağını solunu ve arkasını önüne azıcık kontrol etse pozisyonların genelinde ofsayta düşmeyecektir. ama ne yazık ki burak yılmaz yine bildiğini okumaktadır. sürekli ofsayta düşmektedir. gol oldu dediğimiz zamanlarda bir bakmışsınız ki hakim ofsayt düdüğünü çalmıştır. bu sırada tüm seyirciler kafayı yemek üzeredir. yani sonuçta futbolcular hem takımı adına hem de seyircileri adına ofsayta düşmeden gollük pozisyonları mutlaka gole çevirmelidir. oyuncu mutlaka uyanık olmalıdır. kendini kontrol ederek topu rakip takıma kazandırmamalıdır. özellikle kupa maçlarında ve çok önemli olan puan maçlarında bu ofsayt yüzünden bir çok takımın atakları maalesef kesilmektedir.

0

ofsayt, atak yapan bir takım diğer takıma karşı pozisyon oluşturduğunda atak yapan takımın oyuncularından biri diğer takımın kendi kalesi ile son oyuncusu arasında iken kendi takım arkadaşlarından birinin kendisine verdiği pasta toptan önce harekete geçmesi durumuna verilen addır.