0

yaşarken ya da vefat ettikten sonra herhangi bir kimseyi herhangi bir sebeple kaybedince birlikte geçirdiğiniz zamanlarda olumlu özelliğini göremeyip kaybettikten sonra hakkında güzel sözler söylemek değerini anlamak özellikle de halkımız arasında ölünün arkasından kötü konuşulmaz düşüncesi dolayısıyla iyiliğinden bahsetmek durumunu anlatan bir deyimdir

0

her şer bir hayır getirir her kötü şeyin arkasında bir iyilik gizlidir

0

bazen bir şeyleri ve birisini kaybettikten sonra değerini anlarız. o yüzden kaybetmeden farketmek gerekiyor.bazen hiç kullanmadığımız bir eşyayı bile verince ya da atınca pişman olup arıyoruz.

1

bir şeyin kıymeti, kaybedilince anlaşılır genelde. kötü özelliklerini bile hatırlamaz insan kaybettiği şeyin arkasından, iyi özelliklerine ve kaybettiklerine üzülür. bu anlamda kullanılır genelde.

0

zamaninda kiymetini bilmedigimiz seyleri kaybettikten sonra anlamamizdir.yanimizdayken ne kadar guzel oldugunu,iyi oldugunu onemli oldugunu farkedemeyiz ama onu kaybettigimizde anlariz degerini bu sebeple de bu soz soylenmistir.aslinda kel de kor de o degeri sonradan anlayanlardir bence.

0

insan, çoğu şeyin değerini elinden kaybettikten sonra anlar. elindeyken bunun kıymetini bilmez, gerektiği değer ve önemi vermez. bu yüzden de elden gidince aslında ne kadar değer verdiğini fark eder, pişman olur. kaybetmeden önce kıymet bilmeliyiz ki, kaybettikten sonra dizlerimizi dövmeyelim.

0

bazı şeylerin kıymetini kaybedince anlarız o zaman kıymetli olur.

0

insanların kıymetinin hayattayken bilinmediğini öldükten sonra değerli olduklarını anlatır diğer yandan kaybolan bir eşyamızı kullanmasak bile sanki çok lazım bişeymiş gibi aradığımız zamanda bu deyim kullanılır