0

ille de yerli yazar ya da yabancı yazar olsun diye bir kıstasım yok. iyi yazabildikten sonra iki taraftan da okuyorum ben kitap. yani illa bir kıstas oluşturulacaksa iyi yazabilen, duyguyu iyi geçirebilen diyorum ben. birde sevdiğim türlerle alakalı. polisiye ve gerilim türündeki romanlarını severim ben ve genellikle belli yazarların kitaplarını okurum. mesela gerilim türünde maxime chattam diye bir yazar okumuştum. yazarın daha bir kitabını okudum ama diğer kitaplarını da okumak için sıraya koydum mesela. polisiye kitaplarda mesela robert dugoni'yi çok seviyorum açıkçası. polisiye, gerilim, macera türlerinde yerli yazar var mı bilmiyorum o yüzden. bir ahmet ümit var polisiye yazarı olarak. bir onu biliyorum. yani daha çok bu türleri okuduğum için, bu türleri de daha çok yabancılar yazdığı için. bu sebepten dolayı daha çok yabancı yazar okuyorum. tabi okuduğum türk yazarlar da yok değil hani. mesela en sevdiğim türk yazarlar; iskender pala, ayşe kulin, canan tan, meltem yılmaz, cengiz aytmatov, ali bayram vs vs... gibi. yani ille de türk yazar ya da yabancı yazar diyemiyorum.

0

türk yazarlar simdikiler o kadar iyi değil ama ne varsa eskilerde var. yabancı fazla bilmiyorum onlarında vardır namık kemalleri.

0

türk yazarlar tabiki ama eskiler sanki daha iyiydi.

0

bestsellerde yabancılar, klasiklerde türk yazarlar.

0

ben türk yazarlarını tercih ediyprum oguz atay namık kemal ve ahmet batman gibi bir çok degerli yazarımız varken neden yabancı yazarın yazdıgı kitapları okuyum ki

0

türk yazarlar elbette. çeviriler insanı tatmin etmiyor. kültür farkı var.

0

yazarları birbiriyle karşılaştırmak için dilinin veya ırkının bir önemi yoktur. önemli olan sanatın nasıl ortaya çıkarıldığıdır.

0

türk yazarları daha çok tercih ederim bizde türküz