0

yılmaz büyükerşen kendinden önce çöplük durumda olan eskişehiri bir avrupa kenti yapmıştır. ancak insanlara yaranamamıştır. kendisini vizyonsuzlukla, yolsuzlukla suçlanmaktadır.

0

eskişehirin avrupa ülkesi gibi yapan belediye başkanı profesör yılmaz büyükerşen'dir.

0

eskişehir’i avrupa ülkesi gibi yapan belediye başkanı, yılmaz büyükerşen’dir. 1937 yılında eskişehir de doğdu. liseyi eskişehir atatürk lisesinde tamamladı. büyükerşen, eskişehir iktisadi ve ticari ilimler akademisinden mezun oldu. 1966 yılında doktor, 196 yılında doçent, 1973 yılında ise profesör oldu. televizyon kanalı olan kanal d’nin kurucularındandır. seyhan hanımla evlenmiştir. büyükerşen, 2 kız çocuk babasıdır ve 2 torunu vardır. sanatla uğraşır ve balmumundan heykeller yapar. ankaradaki anıtkabirde bulunan mustafa kemal atatürk’ün balmumundan olan heykelini yapmıştır. büyükerşen, balmumun heykelini yapmaya karar vermesindeki önemli olay şudur; ingiltere’de bir müze gezmiştir, orada mustafa kemal atatürk’ün balmumu heykelini yapanlar benzetemeyince balmumu heykeli yapmaya karar vermiştir. yılmaz büyükerşen eskişehir için “ ailemden sonra gelen en değerli şeydir” diyerek hitap eder. öğrencilik yıllarında sakarya gazetesinde çalışmıştır. öğrenci arkadaşlarıyla kan bankasına kan satıp oda tiyatrosunu kurdular. bir çok gazetede yazarlık, karikatüristlik ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. eskişehir de türkiye’nin ilk sinema ve televizyon okulunu kurdu. türkiye’de ilk renkli televizyon sistemini eskişehir’de kurdu. türkiye için açıköğretim modeli projesini yazdı. bu projesi ilk 1982 yılında açıköğretim fakülteki olarak hayata geçti. büyükerşen’in bu açıköğretim projesi birçok ülkede uygulanmaya başladı. anadolu üniversitesinin rektörlüğünü yapmıştır. türkiye eğitim gönülleri vakfının yönetim kurulu başkanlığını yaptı. türkiye’nin ilk balmumu heykel müzesini eskişehir de 2013 yılında açtı. türkiye de bulunan bazı balmumu heykellerine kendisi yaptı. 2 yıl boyunca radyo,televizyon yüksek kurulu başkanlığı yaptı. 2004 yılında bülent ecevit’in dsp için genel başkanlık teklifini reddetti. 2011 yılında dsp’den istifa ederek chp’ye katıldı.

0

eskişehirde 8 yıl yaşadım çok güzel şehir bilirim eskişehir halkının da çok sevdiği prof yılmaz büyükerşen eskişehir belediye başkanı eskişehire çok güzel projelerle yenilikler ve ilgi çekici güzellikler getirmiştir