0

insanları eğitmeyi başarabilirsek bu cinayetler azalacaktır eminim. yani her bakımdan gerek eğitim olarak gerek yetişme tarzı olarak. çocukları sevgiyle büyütmek. onlara herşeyden önce sevgiyi aşılamak, bilinçli ve merhametli bireyler olarak yetiştirmek gerekir ki bğyğdğkldri zaman kimsenin canına kastetmesinler. kadınlara karşı saygılı olmayı güç göstermemeleri gerektiği şiddet türü davranışların uygulamanın yanlış olduğunu öğretmek gerekir. bu insanların gerekirse bu konuda psikolojik olarak olarak destek almaları sağlanabilir. özellikle çocuk yaşlarda ergen yaşlarda. yani bu insanları eğitmek gerekir bu insanlara çocukken sevgi aşılamalıyız sevginin zorbalıkla değil içten gelen birşey olduğunu ve özgürce sevebileceğimizi öğretmeliyiz. insanlar bilinçli bireyler olsalar emin olan bugün cinayetler bu kadar artmazdı. öfke kontrolü sağlamayı zorla güzellik olmayacağını kadına zarar verilmemesi gerektiğini sşılamalıyız.

0

kadın cinayetlerinin önüne geçmek için ilk önce eğitimden başlamak lazım.eğitimsiz cahil insanlar cinayet işlerler genelde.bakın gelişmiş ülkelere buralarda böyle cinayetler çok az gözükür,cezaları arttırmakta olabilir.

0

bence toplumu bilinçlendirmek ve aile başlarını kuvwtlendirici çalışmalar diziler kamu sporları ve dizilerde ki şiddet ve kötü olumsuz dizileri kaldırmak

0

kadın cinayetlerinin önüne geçmenin en önemli ve tek yolu cezaların ağırlaştırılmasıdır eğitim de önemli olsa da ceza yaptırımı daha çok işe yarar tabi ki

0

idam cezası getirilmeli bence yoksa böyle düzelmez

0

bu tür cinayetlerin azalması için cinayet işleyenlere daha önceden bu kötü olayları yaşatanlara ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. hapis para cezası ve benzeri şeyler insanların anlatabileceğini düşündüğü şeyler olduğu için hafif gelmektedir ve caydırıcı olmamaktadır. bu yüzden en önemli çözüm ağır cezaların uygulanması ve en önemlisi idamın getirilmesidir bu konuda kısasa kısas anlayışıyla kadın nasıl öldürüldü ise adam da aynı şekilde öldürülmelidir. adalet tam olarak bu şekilde sağlanır kısasa kısas anlayışı ile sağlanır. okuma yazma oranının artırılması bu konuda hiçbir işe yaramayacaktır çünkü bir doktor bir polis bugün günümüzde kadın cinayeti işleyebiliyor sabu okuma yazma oranının artırılması ile ilgili bir şey değildir doğu bölgelerinde sıklıkla görülür kadın cinayetleri. fakat batı'da da en az onun kadar yaygındır ve cinayetlerin en çok işlendiği bölge doğu bölgemiz değil batıda bir bölge diye hatırlıyorum.