0

evet gerçekten düşünürüm gelecekte bizi neler beklediğini düşünürüm oğlumun geleceğini nasıl olacağını düşünürüm ne zaman öleceğimi düşünürüm bu ev kirası derdinden ne zaman kurtulacağını düşünürüm işlerimin yolunda ne zaman gideceğini düşünürüm ben daha çok yalnız kaldığımda her şeyi kafama takılıyor tek kaldığım zaman düşünmeden yapamıyorum çoğu geliyor müzik dinleyerek ağlıyorum derdimi kimseye anlatamıyorum bu gidişle hasta olacağım galiba düşünmeden yapamayan bir insanım geçmişte yaptığım hataların pişmanlıklarını duyduğum için çok düşünürüm mesela annen babam öldükten sonra ne yapacağımı düşünürüm onlarsız bir hayatı düşünemiyorum bile düşünüyorum ama nasıl olacağını bilemiyorum annemle babam benim her şeyim onlar olmadan ben bir hiçim ama çocuğum için ayakta kalmak zorundayım her insanın kendine göre bir derdi vardır her insan düşünür aynı benim düşündüğüm gibi düşünmek aslında bir psikolojik hastalığıdır artık bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum kafama hiçbir şeyin takılmasını istiyorum ben her gün gerçekten düşünüyorum

0

evet en de düşünen sorgulayan bir insanım kendi içimde kendi beynimde düşünmeyi yorum yapmayı severim ve sohpet ederim muhabbet ederim kendimle. bazen yazarım ve yazarak ifade ederim kendimi. düşüncelerimi kağıda dökerim bazen kendimle uğraşırım kendi öz eleştirim yaparım kendimle alakalı çevremdeki insanlarla alakalı şeyleri düşünürüm. zaten düşündükçe bir yöntem çözüm getirmeye çalışırım bir yol bulmaya bunu nasıl düzeltebilirim veya düzeltebilirim durumuna geçerim genelde bu şekilde düşünürüm

1

insan düşünen hayvandır tanımı geçer [ alman filozof wundt söylemiş ] felsefede

gerçekte insanın düşünmeden bir anı geçmez. uyku dışında her an bu böyledir. kaldı ki uykuda sadece bilinçli olarak düşünülmez fakat beyin çalışmaya devam eder, bu yüzden de rüyalar görülür. yani sürekli her an ra vermeden işleyen bir sistem. [ beyin hiç ara vermeden düşünmek anlamında da aralıksız çalıştığı halde insan bilinçli olarak karar vererek yaptığı düşünme faaliyetini sadece düşündüğü anlar zanneder. zaten tersini düşünürseniz çıldırabilirsiniz. ] çok muazzam allah gerçek hikmetini sadece kendisinin bildiği her şeyi çok ince planlayarak yaratmış ve bunları insanoğlunun hizmetine sunmuştur.

insana sadece iyiyi kötüden ayırarak yaşamak kalır.

0

insan düşünebilen bir canlıdır. bende bir insanım ve etrafımda olup biten her şeyi çok fazla düşünüyorum. düşünmekte gerekiyor zaten. insanoğlunu ottan ayıran bir şey bu.

0

cokndusunurum annemi babami sevdigimi evimi kardesimi isimi gelecegimi arkadaslarimi cok.ama.cok dusunurum

0

her insanın bir çocuğun bile günde 8 9 defa düşünür çünkü hayat şartları bunları gerektiriyor mesela çalışıyorsun ay sonunun nasıl getircen diye düşünür millet veya eve gidince ne yemek yapıcam ne yicem yarın ne olcak yarınıın garantisi varmı mesela yarın hastalık çıkcakmı allah korusun böyle şeyleri çok düşür çocğum iyi yere gelcekmi veya çocugum kimlerle arkadaşlık yapıyor mesela bir öğrenci sınavdan kaç alcak onu düşünür yarın sınavım avr nasıl geççek diye ohooo çok şeyler var mesela ben üniversite sınavımı nasıl kaznacam nasıl yapcam çok sitres var onu düşünüyorum mesela babamın işleri nasıl geçiyor abim asker nasıl rahat mı çok şeyler düşünür insan ilerde ne yapcağımızı nerelere gelceğimizi ama kimse öbür dünyasını düşünmez :) keşke düşünseler her neyse küçük kardeşi olur bazıların onu düşünürler okulunda başarılımı sevgilisi olur onları düşünür arkadaşlarını düşünür yarının garantisi varmı onu düşünür ooo düşürüde düşünür mesela ben üni sınavına gircem allahın izniyle kazancam onu bile dşüşünoyrum kazancakmıyım kaç net yapcam sınavım nasıl geççek çok şeyler var kafamda deli sorular arkadaşlar ama siz siz olun sizde düşünün ki olgunlaşın düşünmek olgunlaştırır saygılarımla.

0

yani ben çok düşünen bir insanım genellikle her şeyde çok kafama takarım zaten takıntılı bir insan her zaman çok düşünür ve bulanma sokar aslında fazla düşünmek iyi değildir ama bu benim elimde olan bir şey değil gerçekten de bu aralar çok düşüncedeyim yani bir çıkmaza girmiş gibiyim ama mesela iyi yönünden de şöyle söyleyebilirim mesela bir şey düşünerek konuşurum asla şey yapmam patavatsız değilimdir düşünmeden konuşmam ve düşünmeden konuşan insanlar da gerçekten hiç sevmiyorum böyle her şeyi bırak diye söylüyorlar böyle sinirimi çok bozuyor mesela ben çok dürüst olduğum için abartma cak bir şekilde herkesin yüzüne söylerim lpi kırılsın veya kırılmasın hiç umrumda olmaz önemli olan zaten dürüstlüktür onun için fazla düşündüğüm için de pasta oluyorum bu gibi şeyler yani düşünürüm merkez düşünürler düşünmeyen insan yoktur diye düşünüyorum. :)

0

bende sahsen bir cok seyi ciddi düşünüyorum...}

1

gerçekten düşünmenin ötesinde her şeyi sorguluyorum da, bakıyorum misal bu siteye. sorulara cevaplar verirken bazı kişilerin bir iki dakika içinde nasıl uzun cevaplar verebildiklerini gerçekten çok ama çok merak ediyorum. zira yoruma dayalı değil, bakarak okuyup yazmaya kalksanız imkansız o kadar süre içinde.. anlamak isterdim bu konuyu çok düşünüyorum.

0

evet sahsen ben bir cok seyi cidden cok dusunuyorum.:)