0

sorumaniden rica ediyorum lütfen bu yarışma da bari noktalama işaretlerine dikkat edilsin.bu konuda ne düşünüyorsunuz?

ben çok rahatsız oluyorum gerçekten bu durumdan tek bir nokta dahi koymak bu kadar zor mu ? mikrofon kullanarak yazdığınızın zaten farkındayız bari zahmet edip en azından nokta koyun. bu kadar da olmaz ki.

9 cevap
0

bazen cevaplara bakıyorum. ne demiş bu acaba diye tekrar tekrar okuyorum verilen cevabı açıkçası. o kadar çok anlam karmaşası oluyor ki yazdığı şeyde. ben bu milleti anlamıyorum zaten. nasıl geçmişler acaba türkçe derslerinden. gerçi şimdiki eğitim sistemi öyle birşey ki yani kötü not alsa bile geçirecek vaziyette. öğretmenlerin artık bırakma lüksü kalmadı öğrencileri.

0

bu zamana kadar sürekli noktalama ve imla işaretlerine dikkat edin dedelerde ne hikmetse yarışma geldiğinde herşeyi ince ince un elerken, noktalama işaretlerine dikkat etmiyorlar. ceviz kabuğunu doldurmayacak hatalarda hemen bildirim geldiği halde bu olaylarda bildirim göndermiyorlar. bu sitede birçok yazar yol yapıyormuş gibi düz yazıp gidiyor.

1

benim sorunum nasıl yazıldı ile alakalı değil isteyen istediği gibi yazdım tabii ki arada hatalar ya da yanlış kullanılan noktalama işaretleri de olabilir ancak dümdüz yazılması hiç iyi olmuyor. dediğiniz gibi anlam paylaşıyorsun önüne geçmek için noktalama işaretlerine dikkat edilmeli ve gerektiği yerde boşluklar ve paragraflar bırakılmalıdır.

1

arkadaşlar bilmiyorum ama tamam nokta koyuyorsun da soru ekinden önce virgül koyanlara da lafım yok bende mikrofon kullanarak yazıyorum. çünkü elimle çok yavaş yazıyorum cidden. cevaplarda da kazançlar biraz az bildiğiniz gibi ve son birkaç haftada kazançlar daha da düşürüldü cevaplardaki kazançlar. o yüzden mikrofon kullanıyorum. biraz daha hızlı oluyor diye ama ben gerektiğinde noktalama işaretlerine dikkat etmeye çalışıyorum.anlam karışıklığını engellemek için bilginize... şimdi siz böyle dersiniz sorumani yöneticileri falan düzeltmeye çalışırlar hazır arada benim kazançlar yanar gözünüzü seveyim bir şey demeyin ya:)

1

insanların emekleri tabii ki boşa gitmesin ama site kuralları imla kurallarına da dikkat etmek var.bir çok insan buna dikkat ederken bazılarının hiçbir şekilde bu konuya özen göstermemesi gerçekten dikkat eden kişiler için can sıkıcı bir durum oluyor. bu şekilde özen göstermeyen kişiler olduğu zaman da diğerlerine haksızlık olmuş olmuyor mu sizce de?

0

mikrofon kullanarak yazmaktan kastınız anlamadim ? cevapları tek tek her satırını elle ince eleyip sık dokuyarak yazıyorum. tam olarak anlamadim . ve gerçekten de bazı kurallara uyulması gerektiğini ben de düşünüyorum . iki taraf için de en iyisi o olacaktır

1

bence de edilsin ya.... soru sorarken soru eki mı,mi den önce virgül koyan var. birde uyarı aldım nasıl soru sormam lazım diye soru açmıştı... mesela şöyle.. " çocuklar şeker sever, mi?" bu beni acayip geriyor

0

abi öyle iyi güzel diyorsun da. şimdi adam uzun uzun konuşuyor nokta koymaya eriniyor diyelim, şimdi adamın o kadar emeği boşa mı gitsin? adam kopyala yapıştır yapmıyor ki yine konuşuyor o kadar da hızlı olmuyor yani, yine en hızlı adama yetişemiyor.

0

tamam ama fazla abartılmaması lazım yani normal nokta felan koyulabilir ama bazı işaretlerede çok takmamak lazım zamanla her şey oturucaktır.