0

marka takıntısı neye denir?

11 cevap
0

marka takıntısı ayakkabıdan kıyafete, şapkadan takı tokaya kadar her şeyi marka giyme çabasıdır. bu kişiler markasız ürün giymezler. kimi özentilikten kimi de gerçekten rahat edemediği için marka giymeye özen gösterir. tonlarla para harcarlar, maddi durumu olmayan kişiler ise ikinci el giysi sitelerinden ucuza bile olsa yine marka alırlar ve asla marka giyinmekten vazgeçmezler.

0

marka takintisi, kullandigi her seyin en pahali markasini kullanmaya denilir ablacim. yani kalite olarak ayni sayilabilecek fakat bir markayi diger markadan ayiran sey o mamrkanin daha fazla ünlü olmasidir. neredeyse kullandiklari ic camasirina kadar sirf marka diye almaya denir marka takintisi. o kisileri de hic anlamam acikcasi. ha yani pamuklu bir corap almissin. yine bilinen bir markanin corabi 10 liraysa digeri 50 liraysa 50 lira olani alirlar. ne gerek var bu takintiya. kapitalizmin oyunu hep bunlar. bizi hep almaya aldirmaya yonlendiriyor.

1

marka takıntısı olan kişiler kendilerini bir kaç markaya odaklanmasıdır. markadan başka bir marka tercih etmeyen bu kişilere marka bağımlısı da denir. bu tür insanların yediği, içtiği, giydiği tüm eşyalar ve yiyecekler marka olur. marka bağımlısı olan insanlar bir süre sonra bir takıntıya dönüştürürler. marka takıntısı olan kişiler alacakları eşya ya da malzemeler daha çok para harcamak zorunda kalacaklardır. kısacası bu insanlar marka takıntısı yaparak giyecekleri, takacakları, yiyecekleri herşeyi marka olması yönünden düşünmesidir. marka olsun da başka bir şey olmasın. marka bağımlısı olmak aslına bakarsanız olumlu bir netice değildir. sonuçta marka giymezseniz ölmezsiniz. bundan dolayı daha uygun fiyata kaliteli eşyalar bulabilirsiniz.

0

marka takıntısı aldığı eşyanın kalitesine pahalı ya da ucuz olmasına bakmadan sırf marka olduğu için almaktır mesela aynı iki ürün düşünün biri marka ve pahalı diğeri sıradan bir marka ve ucuz ama her ikisinin de kaliteleri aynı olsun. bu durumda kişi pahalı ve marka olanı seçerse marka takıntısı var demektir

0

bir kişi bir elbise, araba, ayakkabı yada başka bişe alacağı zaman marka almaktan yana tavır koyan kişidir. bazı insanlarda bu hastalıktır. tedavi olmadığı zaman bir insanda ağır yaralar açabilir.

0

marka takıntısı bir anlamda lüks takıntısı. egosu yüksek, kendini lüks bir hayat içerisinde gören yada o tarz yaşantısı olan insanların tercihi. bu marka takıntısı kalite anlamında ise saygı duyarım. diğer türlü boş bir hava sadece.kendilerini yukseltecegine inandıkları şey daha çok aşağı çekiyor haberleri yok.

0

sürekli marka giyinmek marka giyince birşey oluyor sanki su takıntıyi hiç anlamıyorum zaten sanki marka giyince ayrı oluyorlar bizden ne alakaysa .

0

her aldığı şeyin bilindik bir markadan olmasını isteyen kişiler için kullanılan bir laf. örnek verecek olursak, aynı kıyafet aynı elbise ya da aynı ürün daha ucuz bir fiyata pazarda veya bilinmedik bir yerde satılırken, sırf markası bilindik bir marka, duyulmuş bir marka olduğu için daha pahalı fiyata aynı ürünü tıpkısının aynısını gidip oradan alıyor.

0

marka takıntısı sürekli olarak a'dan z'ye giydiği ve kullandığı her şeyin marka olmasına dikkat eden kişilerde olan psikolojik bir rahatsızlıktır bence. giydikleri çorabın dahi marka olmasına dikkat eder bu kişiler.

0

sürekli marka giyinmek her kıyafetinin herseyinin marka olmasini istemesi öle alması veya herşeyin her zaman aynı markadan olması yönünde takıntısı bulunan insanlarda bulunan bir nevi psikolojik etkidir.

0

herşeyin en iyi markası olacak diye gidip pahalı pahalı şeylere sırf marka diye almaya denir.