0

arkadaşlar. yorumları okudum ve yazdığınız şeylere inanamadım. çünkü şöyle bir olay var bilimsel olarak açıklanan karabasan olayı şudur; uyku esnasında beyniniz ram uykusundan uyanamazsa vücuddaki sinir sistemleriyle bir temasa geçemez ve doğol olarak bir aksama-uyuşmazlık meydana gelir. bu esnada vücudunuzu kontrol edemez ama gözlerinizi oynatabbilirsiniz. bunun nedeni temasa geçemeyen sinir sisteminin vucüdda felç etkisi yaratmasıdır. kesinlikle hayali bir varlık yoktur ve dini inanıl ve kitaplarda böyle bir şarlatanlık yer almaz.

-1

karabasandan kurtulmak için sadece dua okumak gerek çünkü genelde evlileri ve doğum yapan kişileri çok bastığını söylüyorlar beni öyle bir şey olmadı ama anneme ve ablama olduğunu duyuyor ve biliyorum annemde sadece duadan gittiğini söyledi bize hatta geçen yıl yazındi galiba biz hep birlikte uyuyorduk balkonda ablam anne diye bağırdı annem anladı sanırım dua oku dedi ablam uykulu tabi ve kulfu dedim ve gitti anne dedi benim boğazıma satılmıştı korktum dedi uyaninca ve annem sadece duadan gittiğini söyledi bize ve burdan aklımda kalmış sadece dua okuyun bence genelde evlenmemiş kişileri de bastığını duydum ama nasıl bilmiyorum inşallah hiç kimseyi basmaz .

-1

karabasan geldiğinde bazen hiç kıpırdamadan sabırla bekliyorum birazdan gider diye bazen kendimi zorluyorum kalkmak için uyanınca da felak ve nas suresi okuyorum. yakın zamanda uykuda korkanın okuması gereken bir sure öğrendim. 7 kere adiyat suresi okuyup yatarsanız hiç bir kimse sizi rahatsız edemiyor.

-1

karabasandan kurtulmak için sana şöyle diyeyim yatmadan önce dua ederek yatmalısın.

0

karabasan geceleri uyuyan bir takım insanların üstüne çöken ve kişiye sıkıntı veren, kişiyi rahatsız eden bir durumdur. bu durumlarda sürekli okuyabildiğiniz kadar nas, felak, ihlas, fatiha ve bildiğiniz tüm sureleri okuyabilirsiniz. daha sonra bu durumdan kurtulur kurtulmaz yattığınız mekanın temizliğine özen gösteriniz. mutlaka yattığınız mekanı mutlaka temizleyiniz. hem de baştan aşağı temiz tutunuz. mutlaka bir yerlere ekmek kırıntıları kalmış olabilir. ayrıca bundan dolayı yattığınız mekanda yemek ya da ekmek yemeyiniz. ekmek kırıntıları yattığınız mekana düşebilir. bu durumda böyle durumlara yol açabilir. ayrıca gece yatarken üstünüzü iyi örtün ve böyle şeyleri düşünmemeye gayret gösteriniz. öte yandan abdestiniz yok ise mutlaka abdest alarak uyuyunuz. abdeste almanız ayrıca size rahatlık ve huzur verecektir. kısacası temiz bir mekanda uyumanız ve temiz olmanız gerekmektedir. temizliğe daha çok dikkat edeceğiz. özellikle yattığımız odalar önemlidir.

-1

öncelikle karabasan görmenin bilinçaltı ile alakası olduğunu düşünüyorum . bu yüzdendir ki kişi kendi hayatında bilin altını kirleten herhangi bir etkenden en kısa vakitte uzaklaşmayı tercih etmelidir. bundan sonrası için de yapılacak en doğru şey bazi hobilere aktivitelere yonelmektir. kişi de stres yaratan ne varsa uzak durulmalı ve uyku saatleri bi düzene girecek şekilde ayarlanmalıdır. kimilerine göre uyuma pozisyonu da tetikleyici faktör olarak rol oynanabilmektedir . kim bilir denenebilir . aslında sırt üstü uyuyup eller göğüs üstüne bırakıldığında karabasan görme ihtimali sanırım artmaktadır . belli bu pozisyon vurumuzda kendini rahatsız hissedecek bir etki yaratmakta ve böyle bir tepki vermektedir.