0

kesinlikle alakası var. görüp görebileceğin en sağlıksız en kalitesiz yiyecekler bu tür marketlerde satılıyor. insan sağlığı ile oynuyorlar. tabi türk halkı ne yapsın eline üç kuruş para geçiyor. asgari ücretle çalışıyor ve bu tarz marketlere mecbur kalıyor. bazı mevkilerde ki insanlar bazı devlet dairelerinde binlerce liralık kuzu etlerini yerken.

0

marketler artık eşit aynı pahalılıkta diyebiliriz. ama ucuz olmasının sebebi toptan almaları diye düşünüyorum bazı ürünler için diyorum tabiki ürünleri kalitesiz değil genelleme yapmak istemem ama çok bilindik bir markanın aynı işlev ürünü bimde daha kaliteli

0

bence alakası yok insanlar öyle düşünüyor fakat bu tür marketler kendi ürettiği malları genellikle piyasaya sürüyor yada az bi miktar elde etmek fakat bir sürü müşteriden kazanç elde etmek için kazançtan bi miktar kısarak çok müşteriyi çekmek istiyorlar.

0

a101 ve bim bence eskisi kadar ucuz falan değil yani. fiyatları diğer marketlerle karşılaştırınca mutlaka fark edersiniz. a101 ve bim şu an her sokakta var neredeyse bu yüzden de sürekli onlardan alışveriş yapıyoruz belli başlı şeyler ucuz oluyor ya da kampanya yapılınca ucuz oluyor.

0

bence hayır çünkü mesela a101 in 8000 marketi var ve toptan aldığında çok ucuza geliyor 8000 markette satışa sunduğunda ucuza satıştan büyük kazanç sağlıyor

0

tabii ki de hayır çünkü bim a101 şok gibi marketlere ürünler toptan geldiği için maliyeti ucuz oluyor ya onlar da fazla kâr etmiş ucuza satıyorlar bir sürü marketleri olduğu için de böyle kara gidiyorlar ben o marketlerin hiç kalitesiz ürün saatimi görmedim aldığım ürünlerden de çok memnun hepsi de çok kaliteli

0

hayır asla ole düşünülmemelidir bence bu firmalar gervekden ikiside büyük marketler. zinciri olan bir gıda sektorudur.bu firmaların nedeni millet olarak daha uygun bir şekilde ve toplu sekidle satış yaptikalri için bu fiyatlardan olmasıdır.bir marketten misal bir şey alıyorsun fiyatı 5 tl diyelim.ama a 101 veya bim veya şok bunlardan türkiye genelinde en az 100 tane marketler zinciri var burda fiyaiti toptan olduğu için ortalama 2 veya 2.5 tl civarındadır.buda firmaların bu marketlerin hepsine mal gönderdi için fiyat otomatik olarak düşüyor.yani ne kadar çoksa o kadar alım gücünde artar bence diye dusunuyorum.

1

bana da artık eskisi kadar bu marketler ucuz gelmemeye başladı.zaten bayağı uzun bir zamandır neredeyse oralardan alışveriş yapmayı da kestim. daha önce bim'den bazı şeyler aldığım oluyordu. zaten kendi markaları çok kötü durumda. tarihi geçmiş ürünleri de çok gördüm o marketlerde. kendi değişik değişik isimlerle ve taklit olarak çıkardıkları ürünleri kesinlikle kullanmanızı önermiyorum. zaten ucuz olan da bu kendi üretimleri olan markalar. diğer normal markalardan tezgahlarına koydukları zaman zaten çok fazla bir indirim yapamıyorlar. bunun dışında tabii ki de yani marketlere göre birazcık daha ucuz olabilir çünkü çok az eleman çalıştırıyorlar çok küçük dükkanlarda satış yapıyorlar. doğru düzgün ürünleri laflara yerleştirmek gibi bir dertleri de yok o yüzden iki üç kişiyle market işletmeye çalışıyorlar ve diğer marketlere göre bu yüzden giderleri de çok az oluyor. giderler az olduğu için de satmış oldukları ürünlerin üzerinden fazla kar koymamayı tercih edebiliyorlar. ama özellikle son zamanlarda yaşadığımız enflasyon sorunu yüzünden alım gücümüz de oldukça azalmış durumda ve bütün markalar her şeye zam yapmış durumda. bu bahsetmiş olduğunuz marketlerde de fiyatlar eskisi kadar ucuz değil gerçekten. o yüzden gibi saçma sapan adını sanını bilmediğim markalara para vereceğime markasını bildiğim güvendiğim bir şeye üç kuruş fazla verir gönül rahatlığıyla yerim daha iyi.

0

burada biz kalitesiz demiyelim ama su sekilde dusunelim;
bir gofret fabrikasi dusunun,birisi ulker olsun.
digeri de x firmasi olsun.
ulkerin icine kullandigini cikolatanin kalitesi ile x firmasinin icine kullandigi cikolata kalitesi bir olmaz..
buna gore de devreye maliyetler girer.
ornek vermek gerekirse;
ulker firmasi 1 gofreti 0.30 kurusa mal ederken,x firmasi 1 gofreti 0.20 kurusa mal ediyor..
yine buna gore de,satis fiyatlari farklilik gosterebiliyor..
tabi ki sadece maliyet degil isin icinde marka algisi vs olduguda bu gercegi degistirmez.

0

bim ve a101 büyük marketlerdir kendi ucuz mallarının kalitesiz olarak bilinmesini kötü reklam olacağı için çok da istemezler o yüzden az kazanç çok satım gibi düşünceyle bazı orta kaliteli malları ucuza satabilirler yani malları kalitesiz değildir

0

yani nasıl oluyorda 101 size bu kadar çok ucuz geliyor. tamam eskiden ucuz da yani şu an bence hiç da ucuz değil pahalanmış yani orada bile ben o gün klorak almaya gittim 5 buçuk tl dedi yani şaşırdım eski de o kadar değildi yani git gide de yükselecek gerçi ben gelip de artık şok'tan alışveriş yapıyorum. orası da pahalı ama diğer marketleri göre çok daha kaliteli bana göre ve hiçbir şikayetim de yok.. memnunum ürünlerinden falan mesela 101 bizim oradaki ne aldıysam her seferinde kokmuş veya bozuk çıktı götürdüm zaten geri verdim ve bir daha da alışveriş yapmadım oradan yani ucuz değil bana göre oralar.