0

tabii ki düzelir.. özellikle ilk aylarda böyle bir durum olması normaldir sonrasında 1-2 yaşına geldiğinde hala bir şaşılık durumu varsa eğer doktora gidersiniz ve tedaviyle beraber çözülür.. ilerleyen zamanlarda kalıcılığı olmaz ve bir sorun teşkil etmez kendimden biliyorum. küçükken havale geçirmem ile birlikte bende şaşılık göz kayması tembellik vs bir sürü şey olmuş. doktor kapama yöntemini uygulatmıştı bir de gözlük vermişti tabii. gözlüğü sürekli kullanıyordum onun haricinde bir de gündüz tek gözümü kapatıp atıyorum bir saat duruyordum böylece diğer gözüm çalışıyordu sonra diğer göze uyguluyorduk. böyle böyle çok şükür orta son ve lise yıllarıma geldiğimde hiçbir sorun kalmadı.. her şeyin bir tedavisi var

0

ilk aylarda şaşılık normal kabul edilip iki ayı geçtikten sonra yavaş yavaş düzelmeye başlıyor. üçüncü ay muayenesinde aile hekimi gözleri kontrol eder bir problem görmezse de anne babada göz problemi varsa yine uzman hekim kontrolü ister. ileri aylarda şaşılık devam ederse duruma göre kapatma tedavisi uygulanır.

0

şaşilik gözdeki sinirlerin normalden daha uzun olmasına bağlı gelişiyor v edoktorlar gözlük tedavisiyle yada tek gözünü dönüşümlü kapatarak tedavi ediyor.