0

trikotilomani hastalığının son evresi saç yemektir. evet bu bir hastalık iyy iğrenç bilmem ne gibi yorumlar görüyorum ne deyim derdini dinledim derdime imrendim, derdini dinledim derdimden iğrendim hesabı işte. herkesin derdi kendine büyük başına gelmeyen bilmez. trikotilomani ilk başta takinti olarak başlar. saç yolma, kaş, kirpik, sakal, bıyık kısaca vücuttan kıl koparma takıntısı. vücutta bir çok yerde ya da tek bir yerde görülebilir. yani sadece saç, sadece kaş ya da hepsi , birkaçı birden olabilir. trikotilomani birinci evrede saç ya da kıl koparma, kopartılan kılla oynama gibi takıntı söz konusudur. engel olamaz elini durduramazsin. yüksek strese maruz kalmış, duygularını bastırmak zorunda kalmış insanlarda daha sık görülür. bu tarz insanlarin bu hastalığa ek hayatlarında blokaj duygusu mevcuttur. çünkü geçmişi baskılarla, bastirmalarla doludur. sık sık tıkanıklık, özgüven eksikliği yaşayan kişilerden çıksa da bazen sadece hastalıkları fiziksel sınırlı kalmış olup ruhsal manada çok problem yaşamazlar. özgüven problemi gibi sorunlar eşlik etmiyorsa genelde hastalık ilerlemez. ortalama altı yaşından beri birinci evredeyim. bir türlü durduramadim sol elime eldivenler mi giymedim yağlar mi sürmedim yine de saçımdan sol elimi indiremiyorum bunu takip eden blokaj duygum mevcut fakat hiç ilerlemedim. ilerleyenler genelde ebeveyninden çok çekinerek büyümüş çocuklardir.

0

tamamen psikolojik bir sorun birbir cesit degişik insan var neyi neden yaptıgını bilmeyen

0

bu alışkanlık bi hastalıktır.bu hastalığı tıpta tedavisi vardır.

0

evet bende televizyonda haberlerde gördüm.çok şaşırmıştım dünyada neler oluyor diye kendimce söylenip durdum. :)

0

hastalik oldugu için yediklerini duymuştum çok kötü birşey niğde nasıl kabul ediyor onu anlamış değilim bende bazen elim saçıma gider koparırım ama yemem asla

0

tadina bakmistim tadi bile sacma igrenc. bir insan neden bunu kendine yaparki?

0

bir hastalik turudur sac yemek.. daha sonra rahatsizlaninca ameliyat oluyorlar yumak yumak sac cikiyor mideden filan

0

gercekten ben sok :)
boyle birsey olabilir mi ? diye dusunuyorum am neden olmasin diyorum..

0

yani hastalık olduğu için yiyorlar bence tımarhane kapatmak lazım yani yemek yemek varken neden saçı yiyorlar onu da anlamış değilim. yani bence deli oldukları için yiyorlar evet bir kere haberlerde falan youtube'da ben de görmüştüm inanmak istemedim ama yiyen var. allah acil şifalar versin. yani sonuçta hastalık sayılır o da ama başka bir şey yeseler daha iyi olur benim midem bulandı şu an zaten saçtan çok tiksinen birisiyim.

0

bana iğrenç geliyor elbette.
ama o insanları bilemeyiz. neye bağlı bir bozukluk ya da vücutlarında ne eksikliği var acaba.
büyük ihtimalle keratin eksikliği vesaire bir şey dolayısıyla yiyordur.
taş yiyen var toprak yiyen var.
çeşit çeşit insanlar var.