1

benazir butto, 21 haziran 1953 yılında pakistan'da dünyaya gelmiştir. islam ülkelerinde ilk kadın başbakan sıfatına sahip bir siyasetçidir. amerika'da eğitim almış ama orada kalmayıp ülkesine gelmiştir. ülkesinde seçimleri kazanmış ve başbakan olmuştur. iki sefer seçimlerle hükümetin başına gelmiştir. ama ikisinde de darbe ile görevden alınmıştır. sonunda 27 aralık 2007 tarihinde bir suikaste kurban gitmiştir. eski pakistan başbakanı olan zülfikar ali butto'nun da kızıydı.
siyaset arenasında bana göre en cesur ve en yürekli kadın siyasetçiydi. ülke yönetiminde ne derece başarılıydı bilemem ama modern ve ileri görüşlü bir kadındı. rahmet ve saygı ile.

0

benazir butto, pakistan başbakanlığını iki kez yapmış bir siyasetçidir. 21 haziran 1953 tarihinde pakistan'ın karaçi şehrinde dünyaya gelmiş. eğitimini yurtdışında yani oxford üniversitesinde hukuk bitirmiştir. pakistan'da yapılan serbest seçimle butto iktidara gelerek ülke tarihinin ilk kadın başbakanı olmuş. bu olaydan sonra iki kez darde görmüş… bu darbelerden sonra dubaiye yerleşmiş eşiyle beraber… 2007 de ülke genelinde olacak seçimler için pakistan’a geri döndüğünde ise el- kaide’nin saldırı tehditleriyle karşılaştı. ama bunlara aldırış etmeyen benazir butto, 18 ekim 2007 gününün gecesinde, 8 senelik sürgünden sonra ülkesi pakistan'a döndü. yandaşlarının sevgi gösterileriyle karşılanan butto, bu sırada kendisine yönelik bombalı bir suikast girişiminde bulunulmuştur. butto bu saldırıdan yara almadan kurtulmuş ama yaralanan ve hayatını kaybeden bir sürü insan olmuş. 27 aralık 2007 tarihinde ravalpindi'de gerçekleştirilen bombalı saldırıdan kurtulamamış, hayatını kaybetmiş.

0

benazir butto, iki kez pakistan başbakanlığı yapmış kadın siyasetçidir. 27 aralık 2007'de intihar bombacısı tarafından öldürüldü.