1

tsundoku sendromu , gördüğü her kitabı alma ve biriktirme hastalığıdır. kitap koleksiyonu yaparlar adeta. asla okumayacakları kitapları bile alıp istiflerler. ellerinde olan kitapları kimseyle paylaşmaz ve vermezler. okumasalar ya da daha önceden okumuş olsalar bile illa ellerinin altında olmasını isterler.

0

tsundoku bir insanın okuduğu veya okumayı düşündüğü bir çok kitabı alıp biriktirmesi olayıdır.sürekli kitap gördüklerinde kitap alırlar.elinde okumakta olduğu kitap varken bile kitap alıp onları yığarlar

1

tsundoku, tam da beni anlatan bir tanımlama.
okunmak üzere eşim her ay çıkan kitapları tarar ve liste yapar genelde internetten alırız ya da d&r'dan gider alırız bu kitapları. bende eşim kitap isimleri yazarken kendi istediklerimi yazarım bunları da alalım derim. eşim bak okumuyorsun dalıp gittin mi internete kalıyor kitaplar, senin istediklerimi okuyacağın zaman alalım der ve ben ısrarla hayır okuyacağım der aldırırım ama dediği olur eşimin, ama elimde değil ki, bu siteye girdiğimden beri hayatımın dengesi bozuldu. kitap okumalarım kaldı, kitaplar birikti. 3 tane yarım bıraktığım kitap var şu an kütüphanemizde.
bir de ben zaten tek kitap okuyamam, iki kitabı bir arada okurum. bir gün birini bir gün birini ya da gün içinde farklı saatlerde diğerine geçiş yaparım. benim gibi davranan kişilerin yaptığına verilen isimdir tsundoku. magna charta kitabını alacağım misal ilk gittiğimde d&r'a.

0

tsundoku sendromu aslında okumadığımız ya da okuyamacağımız kitapları alıp biriktirme, kitap yığını haline getirme işlemine verilen bir isim. sanırım şu son zamanlarda da bende olan bir durum... kitaplığımda o kadar okunmayı bekleyen kitap varken hala kitap alıyorum