0

ben engelli insanlara çok iyi davranırım onlar benim için çok kıymetli ve çok değerli bütün engelliler birer bir melektir onları gördükçe içim çok acıyor çok üzülüyorum benim oturduğum mahallede iki tane engelli çocuk var onlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum mutlu etmeye çalışıyorum onlar yardıma muhtaç insanlar engelliler için birçok projede yer aldığım olmuştur onların her zaman yanında olmalıyız çünkü unutmayalım ki bizler de onlar gibi olabilirdik kendimizi onların yerine koyalım empati kuralım

0

bir zihinsel engelli birey olarak ben normal diye adlandırılan insanlara gösterdiğim saygının karşılığını görmek istiyorum.

0

engelli insanlar, bizden farklı değil sadece onlar daha özenli yaratılmış olan ve allah katında daha değerli olan insanlardır. bana göre engeller bizim koyduğumuz engellerdir. sürekli yapılan kötü davranışlar sonunda engelli insanlara bu kadar kötü davranılıyor. engelli insanları toplumdan soyutlamamalıyız. onlara saygı duymalıyız, insanları sevmeliyiz. yaptıkları işleri takdir etmeliyiz. onların daha kolay hareket etmesi için çaba göstermeliyiz. onların başarılarını küçümsememeliyi.z otobüslerde yer vermeliyiz. onları araca almamazlık etmemeliyiz. yeteneklerini küçümsememeliyiz. hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamalıyız.

0

engelli demeyelim öncelikle özel gereksimli bireyler demek daha doğru olur.bu bireylerimiz icin zaten hayat sartlari,kosullari cok zor bizler onlarin onunde engel olmamaliyiz ihtiyac halinde yardim etmeli duyarli olmaliyiz onlara oncelik tanimaliyiz.unutmayalim ki onlarin engelleri yok onlarin sadece özel gereksinimleri var.kollari olmayan birey yuzebiliyorsa,ayaklari olmayan birey kosabiliyorsa,duyamayan birey sarki soyleyebiliyorsa,elleri olmayan birey resim çizebiliyorsa anliyoruz ki bunlar bir engel değil.gerekli sartlar saglandiginda,ozel ihtiyaclari karsilandiginda onlarinda bizden hic bir farkli yok o yuzden onlara yonelik calismalar artirilmali kosullar onlari dusunerek duzenlenmeli ve yapilmalidir.bu bireyleri gormezden gelmeyelim onlara karsi guler yuzlu olalim kendilerini dislanmis hissetmelerini saglayacak davranislarda bulunmayalim.unutmayalim ki hepimiz birer engelli adayiyiz.

0

onlarında insan olduğu unutmuyarak onların haklarına karşı saygı davranmalıyız toplu taşıma araçlarında yer vermeliyiz engelli asansörünü kullanmamalı onlara saygı göstermeliyiz.

0

engelli insanlara karşı yapılan şu anlamı hiç hoşnut olmamakla birlikte onlar sanki halkın gözünde dışlanmış olarak gösterilmektedir onlarda bizlerden biri yani neden sürekli acıklı müziklerle videolar yapıp yine acıklı müziklerle konuşmalar düzenliyorlar yani bu onları dışlar bence sürekli hüzünlü bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

insanlarda ahlaksızlık tavan yapmış bir şekilde sokaklarda onlara yapılan saygısızlık çok ayıp bir şeydir

0

engelli insanlara saygılı davranmalı ve onara yardımcı olmalıyız. her insan engelli adayıdır. ayrıca engelli insanları düşünerek tüm olanaklardan onlarda faydalanması için imkanlar sunulmalıdır. birşeyler yaparken onlarıda düşünerek hareket etmeliyiz.

0

diğer insanlara nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranmamiz lazım.
engelliler diye acıyan gözlerle, ya da hiçbir şey yapamayacakları kanısı ile bakarsak onları daha fazla incitmis oluruz.
bizden bir farkları yokmuş gibi davranmak en mükemmel davranış şeklidir.