0

o kadar kolay ki çevreyi temiz tutmak.elimizde ki çöpü yerlere atmak yerine ilerde ki çöp kutusuna atsak,denize değilde bir poşete koyup yine çöpe atsak zaten temizlik baslamis olur.

0

çevremizi temiz tutmak için dışarıya çöp atmamaya özen göstermeliyiz. dışarıdaki biriken çöpleri temizlemeli ve çöplerimizi çöpe atmayı denemeliyiz. buna dikkat edersek çevremizi temiz tutmuş oluruz.

0

çevremizi atık çöplerden ilk önce gördüğümüzde toplamak gerekir.insanlar genellikle yedikleri şeyleri yeri attıkları için her yer çöp oluyor maalesef.o yüzden insanları bu konuda en azından uyarı levhaları asılarak uyarılabilir. çevremizi atık çok gördüğümüz de kendimiz alıp çöpe atmalıyız ilk önce.çünkü eğer ki kendimiz atmazsak genellikle belediye işçileri aşırı bir şekilde temizlik yapmıyorlar ve bırakabiliyorlar bazıları. o yüzden ilk önce kendiniz gördüğümüz çöpleri çöp atmalıyız daha sonra insanları uyarmalıyız yere çöp attıkları için. özellikle de çocuklarımızı eğitmeliyiz bu konuda. çocuklarımızı eğitmezsek onlar da aynı şekilde çok gezme atar çöpleriji atar ve onlara kötü örnek olmuş oluruz.

0

çevremize çöp atmayabiliriz , temiz tutabiliriz ve özellikle fabrikadan çıkan atıklar da çöpe atılsa daha iyi olmuş olur. ben çevrenin temiz tut olacağını zannetmiyorum.. çünkü böyle bazı insanlardan dolayı ben kaç kere gördüm denize şişe, poşet, bira şişesi atanları yani kimse çevreyi temiz tutmuyor. çevreye saygısızlık yapıyorlar sonuçta biz bu ülkede yaşıyoruz ve bizim ülkemize gelen turistler türkiye ne kadar güzel diyecekleri yerde türkiye ne kadar pis demesinler istiyoruz.. ama bazı insanlar bizim düşündüğümüz gibi düşünmüyor maalesef yine de yapacağını yapıyor. şahsen ben hiçbir şekilde yere bir şey atmıyorum çevremi temiz tutmaya çalışıyorum ama bu da 20 - 30 kişi ile olacak bir şey değil. tabii ki de herkesin böyle duyarlı olması lazım mesela pikniğe gittiğinde mangal yakıyorsa tüm pisliklerini oraya atmaması lazım toplayıp çöpe atsa daha iyi olur ama bazı insanlar gerçekten de işlerine gelmiyor onlara diyecek bir şey bulamıyorum bu yüzden bir köpeği bile eğite biliyorsun ama işte insanlar öyle değil. çok farklılar onun için dediğim gibi ben çevremizi bence temiz tutamayız böyle insanlar olduğu sürece hayvan bile gidip kenara pisletiyor ama insanlar ortasına atıyor her şeyi.

0

çevremizi temiz tutmak için ilk önce kendimizin evinin önünü yemiz tutalım ki başkalarına örnek olanların ve nasihat verelim. yani ilk önce kendimiz bilinçli olalım. daha sonra plastik atık ve çöpleri ilgili yerlere atalım. plastik pet ve şişeleri çöplere atmayalım ayrı biriktirilecek. böylece toprağın kalitesini de korumuş oluruz. diğer yandan kalitesiz yakıt kullanmaktan kaçınalım. kalitesiz kömür kullanmayalım.

1

çevremizi temizlemeye önce kendi beden temizliğimizden başlayacağız.
sonra bulunduğumuz ortamı, evimizi, evimizin önünü kapımızın önünü temiz tutmayı öğreneceğiz.
bizler eğer bir anne ve baba isek, temizliğin aile içinden gelen eğitim olduğunun bilincinde olarak çocuklarımıza bu konuda bilgilendirip, kendimizde örnek olacağız.
çocuk ailesinden gördüklerini yaşamı boyunca uygular. bu insanlar çoğaldığı sürece çevremiz de hep temiz kalır.
küçükken çocuklarıma derdim çöpünüzü kesinlikle çöp kutularına atacaksınız, yerlere atılmaz. yolda yürürken ellerinde yedikleri ya da içtikleri şeyden dolayı çöp oluşmuş ise çöp bidonu görene kadar kuzularım ellerinde tutarlardı o çöpleri.
yerlere asla tükürülmeyeceğini de eğitim olarak aile vermeli ki.
şimdilerde hak huk diye balgamına kadar yere atan pislikler bu hayatın içinde var olmasın.

0

çevremizi nasil tututariz sorusuna verecek cevabim, çöp atmayarak, çöplerimizi çöp konteynırına atarak, yerlere tükürmeyerek temiz tutarız.