0

fırında köfteli patates yapılacak yemeğin çeşidine göre değişir. sulu köfte patates yapacak olanlar hazırladıkları köfte ve patatesi soslayarak fırına vermeli. hazırlanan sos kişilerin tercihine göre değişir. genellikle hazırlanan sos domates ve salça ile hazırlanır ve baharatlanır. sarımsak sevenler sarımsakta eklemelidir. özellikle sosa rendelen sarımsak ayrı bir tat vermektedir. fırında soslu sevmeyenler tereyağ ve sıvıyağ ile soslayarak fırına verebilierler. arzu ettikleri baharatı ekleyerek fırına verebilirler. parates ve köftenin kurumaması için mutlaka iyi yağlanmaşıdır. aksi taktirde kuruyabilir.

0

tarifi oldukça kolaydır öncelıkle bir kıyma almak ve kıymayı yogurmaktır kıymayı yogurduktan sonra ıse patateslerı doğramanız gerekir batatesleri fırına atıcaksınız ve köfteyide yanına koyucaksınız yaklaşık 1 saat kadar fırında durması lazım et ürünü hemen pişmez fırında çok bekletmekte fayda vardır yanına yoğurt olabilir cacık olabilir salata olabilir piştikten sonra fırının içinde bi 15 dakıka daha bekletmenızde fayda var çünkü kıvamına gelmesi için piştikten sonra artık afiyetce yiyebililirsiniz.

0

soğan, kıyma, baharatlar, yumurta, bayat ekmek içi iyice yoğurulur.
köfte şekli verilir.
patatesler yuvarlak yuvarlak doğranır.
fırın tepsisine bir köfte bir patates olarak sıra sıra dizilir. aralara da yeşil ve kırmızı biber de koyabilirsiniz. iki bardak sıcak su ve salça karıştırılıp köfte patatesin üzerine gezdirilir.
fırına verilir.
pistiginde anlayacaksınız :)

0

patatesler soyulur yıkanır elma dilimi şeklinde doğranır kenarda beklenir, köfte için kıyma istenilen baharatlar 2 dilim ekmek içi 2 rendelenip suyu sıkılmış soğan eklenir 1 yumurta 2 kaşık galete unu tuzu yağı eklenir yoğrulup şekil verilir 1 saat dinlenmeye bırakılır patatesler bir derin kaba alınır bir tatlı kaşığı salça biraz baharatlardan konur bir avuç su 1 kaşık sıvı yağ konur iyice harmanlanır. tepsiye köfteler aralıklı dizilir boşluk olan yerlere patatesler dizilir. sonra bir kase de 4 su bardağı su bir tatlı kaşığı salça biraz tuz ve biraz karabiber karıştırılır tepsinin kenarından dökülür. isıtılmış fırında 20 dakika pişirip köfteleri çeviriyoruz tekrar 20 dakika daha pişiriyoruz. ve yemeyimiz hazır aslında çok pratik ve günü kurtaran yemektir...