0

bilgisayarda cop kutusu,sildiginiz verilerin bir araya toplanmasina yarar.
o klasorden isinize yarayani geri bilgisayariniza yukleyebilir veya bir daha geri donmemek uzere silebilirsiniz.

0

bilgisayarda çöp kutusuna atmak daha sonra geri dönüşüm kutusuna atmaktir.

0

bilgisayarda çöp kutusu silinen bir resmin, bir müziğin yade bir dosyanın düştüğü yerdir. silinen bir belgeyi geri almak için geri dönüşüm kutusuna girip o belgeyi kurtarmaya yarayan yere çöp kutusu denir

0

lazım olmayan dosyaları, işi biten dosyaları sildikten sonra saklanan yerdir. bu yerde bir kaç gün sonra lazım olursa o sildiklerimiz geri bilgisayara yükleyebiliriz.

1

bilgisayarda çöp kutusu şu işe yaramaktadır. bilgisayarda silinen tüm bilgiler, dosyalar, resimler ve benzeri dökümanlar tamamen çök kutusuna gider. yani bilgisayardan tam olarak silinmez. eğer silinenleri kurtarmak için çöp kutusuna gider ve kurtarmak istediklerimizi oradan tekrar kurtarırız. yani çöp kutusu bilgisayardan silinen tüm dosyaların depolandığı bölümdür. ama çöp kutusunu tamamen boşaltırsak yani silersek silinen dosyaları bir daha kurtaramayız. yani bilgilerimiz gitmiş olacaktır. bu anlamda çöp kutusunu temizlerken dikkatli olmalıyız.

2

bir adı da geri dönüşüm kutusu, istemediğimiz kayıt altında olan artık kullanmayı düşünmediğimiz ya da istemediğimiz belgeleri ya da resimleri, programları sildiğimizde bu bilginin gittiği yerdir.
çöp kutusunu boşalt yaptığımızda o şeyi sonsuza göndeririz.
byee :)

0

yanlışlıkla sildiğim belgeyi geri getirebilirsin çöp kutusundan bu yönden iyi oluyor.