0

artık gelişen teknoloji ile birlikte insanlar daha çok internetten başvuru yapmayı tercih ediyorlar çünkü normal bir işyerine gittiğinde insanlar artık iş bulamıyor maalesef yüzden insanlar genellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık bir sürü site var işverenler burada eleman almak için ilan veriyorlar burada insanlar gördük bu başvurulara ilanlara başvuru yapıyorlar. sosyal medyada mesela twitter facebook gibi yerlerde buralarda insanlar aşırı şekilde çok dolanıyorlar çok vakit geçiriyorlar o yüzden de böyle twitter veya facebook gibi sosyal medya da çoğu işveren genellikle bir ilan verir daha sonra insanlar işe ihtiyacı olan insanlar buraya başvuru yaparak en azından özgeçmişini göndererek bir başvuru yapmış olurlar.gerçekten çok iyi bir şey aslında günümüz artık teknoloji ile her şey oluyor en azından artık işyerinin yanına gittiğinde insanlar iş bulamayınca tabii ki de sosyal medyadaki ilanları bakıyorlar mecburen.bence onların da yapabileceği hiçbir şey yok o yüzden sosyal medya etkisi bu yönde çok fazla.mesela instagram'da bir kişiyi eğer ki fotoğraf sanatçısı olarak özellikle fotoğraf çekmeyi çok seviyorsa her yeri keşfetmeyi seviyorsa genellikle instagram'da paylaşıyorlar ve bazı şirketler çektikleri fotoğraf karşılığında bu kişileri ulaşıyor ve bu fotoğrafların alıp gerçekten önemli yerlerde kullanıyorlar o yüzden gerçekten bu alanda çok fazla rekabet var. insanlar o yüzden genellikle problem sosyal medyada ya fotoğraf sanatçısı ya teknoloji ile ilgili bir şeyler ya da kendi alanındaki yetenekli olduğu şeylerle ilgili birtakım fotoğraflar paylaşıyorlar ve kendi ile alakalı şeyler yazıyorlar sosyal medya da orada yazıyorlar.o yüzden gerçekten de sosyal medyanın gücü çok fazla o yüzden bir sürü işlerin artık sosyal medyadaki insanların bulup bu insanlarla iletişime geçerek daha fazla onların kazanmasını neden olabiliyorlar.böylelikle insanların işi ihtiyacı olduğunda genellikle böyle insanlarla karşılaşıp iş bulabiliyorlar başka bir iş yapmaya bile gerek kalmıyor açıkçası. iş bulurken insanlar daha çok bir işyerine gidip oradaki işverenle iletişime geçerek özgeçmişini hazırlayarak özellikle de eferanslı varsa bunları yazarak alt tabiriyle dayın amcam varsa bunlar genellikle etkili oluyor iş bulmada.o yüzden gerçekten de sosyal medyanın çok büyük bir etkisi var iş bulmak isteyenler genellikle sosyal medyada bir fotoğraf veya başka bir yetenekli olduğu alanda bir fotoğraf var paylaşarak genellikle bu tür yerlerden işverenlerden iş bulabilirler.gerçekten çok güzel bir uygulama aslında sosyal medyanın iş bulma yönünden gelen baştan çok fazla yönü var bence çok iyi bir şey teknolojinin gelişmesi ile birlikte.insanlar artık maalesef ki gittikleri yerlerde iş bulamıyorlar o yüzden de sosyal medyanın yüzünden yararlanıyor genellikle. genel anlamda sosyal medyanın iş bulma isteyenler açısından gerçekten kullanın çok artıları vardır bence herkes çoğu insan bunu sosyal medyada bir şeyler paylaşarak ve sosyal medyada kendini ifade etmeli.

0

iş ararken genellikle sosyal medyayı kullanıyorum. henüz iş bulamadım gerçi.

0

is hayatında sosyal medya çok onemlidir çünkü tanınan ve tecrubeli insanlara iş verirler.

0

yani bence benim için sen benim düşüncem iş başvurularında sosyal meydanı hiçbir önemi yok. yani ne alaka sosyal medya sosyal medya bana göre eğlence öyle sevgili bulmak için yani yani anlayacağın boş muhabbet bunun bence işte alakası yok diye düşünüyorum ve ben bu zamana kadar da sosyal medyada hiçbir zaman iş bulup da çalışmadım gidip her zaman kendimi aramışımdır işini falan sosyal medyada çünkü bazı sitelerde insanlar sahte ilan bile yapıp dalga geçmek için uğraşıyorlar. yani amaçları o bana göre ani kısacası hiçbir önemi yok yani sosyal medyanın iş konusu ile ilgili.

0

ben bu yaşıma kadar sosyal medyadan iş bulup da iş başı yapan hiç görmedim ve duymadım. çok ilan var gibi görünüyor sanal alemde basvuru da yapıyorsun ama ne hikmetse hiç geri dönüş olmuyor. eskiden biraz daha hareketliydi bence artım popülerliğini yitirdi. artık sağlam dayın yoksa işde yok.

0

iş başvurusu yapıldığı zaman yapan kişinin sosyal medya hesapları da haliyle kontrol ediliyor.
sapik mi?
manyak mi?
görüşleri alınacağı şirkete uygun mu?
siyasetle alakası var mı?
bu gibi şeyler elbette önemli.
o yüzden bence en güzeli sosyal medya hesabı bulundurmamak.
gizli kalmak her zaman iyidir.
fazla merak uyandırır.