0

egitim insana para ve bilgi kazandırır ama karakter insanı insan yapan şeydir, yani önemli olan egitimi degil karakteri kişiliği

0

benim için eğitim çok önemli ama okul olmadan da insan kendini geliştirebilir bu karşımda ki insana bağlı biraz da

0

benim için aslında karşımdaki insanın eğitimden çok kendini yetiştirmesi kendini geliştirmesi önemlidir. karşımdaki insanın eğitiminden önce bunlara bakarım. seviyorsam eğer eğitimini çok önemsemeyebilirim olsa iyi olur ama eğer okumadıysa yapıcak bir şey yok. ancak kendini ne kadar yetiştirmiş olayla karşı bakış açısı nasıl kitap okuyor mu kendini geliştirmiş bilgili birisimi bu benim dikkatimi çeker. benim için asıl önemli olan şey onun bilgisi aklı akıl yürütme ilme yetisi merhametli olması iyi bir insan olması bilinçli bir birey olması okumaya hevesli biri olması ilgilendirir. eğitim düzeyine çok bakmam.

0

öğrenmeyi seviyorsa tabiikide evleniri ama araştırma duygusu yoksa ve kös kös oturuyorsa kesinlikle hayır.

0

şimdi eğitimli olup da cahil olan, kendini geliştiremeyen bir sürü insan var. kendini geliştirdiyse ve yeniliklere açıksa görgülü biriyse evlenirim. her eğitimli kişi görgülü ve saygılı olmuyor. bazen deriz ya okumuş cahiller. yani aslında burada bunu anlatıyor. okumak yetmiyor kendini geliştirmek gerekiyor. ben evlenirdim.

0

eğitimden kasıt bir okul bir diploma ise evet evlenirdim. kendim üniversite mezunuyum. eşim ise lise terk. ama oturup muhabbet ettiğiniz zaman çoğu konuda benden daha tecrübeli ve bilgilidir. asıl mesleği aşçılık. küçüklükten yetişme. ne anne bakmış ne de baba babalığını yapmış eşime. o da küçük yaştan hayata atılmak mecburiyetinde kalmış. insanları bir bakışından oturuşundan tanır. bu yüzden iyi ki diyorum onunla evlenmişim.

0

valla günümüzde eğitimlilerin hayata bakış açısını gördükçe konuşmalarına şahit oldukça diyorum ki en azından eğitimli olmayınca insan derki tamam bundan da zaten böyle davranması böyle konuşması gerekirdi diye, ama bakıyorum eğitimlilerin yaptıklarına diyorum ki peki bunlar niye böyle yapıyor boşuna mı eğitim aldılar. demekki eğitimli olup olmaması çokta önemli değil. önemli olan o insanın iyi niyetli olmasıdır, merhametli, anlayışlı, sevecen, kötü alışkanlıkları olmayan, sorumluluklarının bilincinde olan, insanlara doğru yolu gösteren, kimseye zarar vermeyen, kendini yetiştiren, sevdiği insanı dövmeyen, küfür etmeyen, hakaret etmeyen, saygılı olan her insan benim için zaten çok değerlidir. eğitimi olsa da olur olmasa da olur. yeteri insan olsun.

0

evet evlenirdim.evlenmek istemesem bile evlenirdim.çünkü aşkın gözü kördür.aşık olduktan sonra gözüm onun hiçbir kusurunu,yanlışını,eksiğini görmez.eğitimli olmaması önemli değil eğitirim ben onu.

0

bu konuya sadece eğitim açısından bakmıyorum tabi ki eğitim çok önemli bir kriterdir fakat benim için önemli olan kriterlerin çoğunluğuna sahipse eğitimi önemsemeyebilirim mesela ahlaki değerleri, dini hassasiyetleri, aile yapısı, çevresi ve arkadaşları, olgunluğu bu kriterlerde benim için eğitim kadar önemlidir yani bunların çoğunu taşıyan biri için eğitimi birlikte el ele vererek aşabileceğimizi düşünüyorum

0

yani okul okuyamdiysa evlenirdim çünkü öyle insanlar çok araştırma yapıp kendini gelistirebiliyor tabi çok cahil insanlarla da evlenilmez ama.yani eğitimli olması için illa okul okuması gerekmiyor okul okuyup cahil olan insanlarda vardır.

0

bence sadece ailesinden eğitim alsın tabii o da iyi bir eğitim evlenirim. okumasına gerek yok ben çok okuyan insanlar gördüm ama akılları bile çalışmıyor ama çok cahil insan gördüm okuyan insana göre daha akıllı ondan dolayı benim için hiçbir önemi yok okumayı yazmayı bilsin yeterli. diğer türlü çok bilmiş olmazsın fark etmez yani sonuçta o da allah'ın bir kulu ben de allah'ın bir kuluyum. hani bir söz vardır. davul dengi dengine ama ben ona katılmıyorum. bence önemli olan insanlıktır insan olsun benim için dürüst olsun ,saygılı ,sevgili bir şekilde olsun gerisi boş iş.

0

kendini yetistirememis biri ile evlenmezdim.
eğitim önemlidir.
okulda alınan eğitimi onemsedigimi söyleyemem ama kesinlikle eğitimli olması gerekir.
mümkünse medrese eğitimi.
ailesinden de eğitim almış biri olmalı.
görmemiş yerden kız alınmaz derler ya,
erkek hiç alinmaz.