0

çiğköfte tarifi
malzemeler: 2 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 yemek kaşığı biber salçası, yarım demet maydanoz, 1,5 su bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan (blenderdan geçirilip suyu süzülmüş olacak.), 1 diş sarımsak, sıcak su, kırmızı pul biber, toz ve karabiber, tuz, sıcak su, yarım dilim limon, bir tane rendelenmiş domates.
yapılışı: bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su konur, biraz bekletilir. ardından soğanlar ve ve limon sıkılır ve iyice yoğrulur. sonra kalan malzemeler tek tek konur ve iyice yoğurulur daha sonra şekil verilip servis edilir.

0

öncelik ile malzemelerimiz ve altı tırtıklı olan bir adet yoğurma tepsimiz hazır olmalıdır. malzeme olarak esmer bulgur yağsız kıyma isot biber salçası pulbiber maydonoz soğan ve domatestir. öncelikle kıymamızı yoğurmaya başlıyoruz sonra kişi sayısına göre bulgur ve soğan ekliyoruz yoğurmaya devam ediyoruz içine salçayıda ekleyip bir saat yoğurdukdan sonra baharatlarımızı atıyoruz ve biraz daha bu işleme devam ediyoruz ardından servise hazırlıyoruz.