0

fenerbahçe zenit eşleşmesi belkide o kadar zor takım içerisinden çekilebilecek en kolay kurayı çekti fenerbahçe. zira chelsea arsenal sevilla inter napoli gibi takımların olduğu kurada zeniti çekmek bir avantaj tabi. fakat fenerbahçe'nin bu sezon sergilediği rezalet performans ve zenitin kendi ligini lider tamamlaması ve kadro olarak 1 adım fenerbahçenin önünde olması bu kurada bizi 1 adım geriye atıyor. ancak avrupa da fenerbahçe'nin gruptan çıktıktan sonra genelde en kötü çeyrek final yaptığını düşünürsek ayrıca ersun yanalın da takıma gelmesiyle dünkü erzurum maçında ilk 45 dakika harika bir oyun sergileyen sarı lacivertli takım, maçın 2. yarısı adeta ersun yanal öncesi takıma bürünmüş ve maçı beraberlikle tamamlamıştı. ancak oynanan ilk 45 dakika büyük umut verdi taraftarları ve yönetime. devre arasında önemli takviyeler yapılacağını bugün ki imza törenin de açıklayan fenerbahçe spor kulübü başkanı ali koç, bu takviyeler ile beraber takımı istenilen seviyeye çıkaracağını söylerken sözü devralan ersun yanal fenerbahçenin 2.yarıyı bambaşka bir takım görünümünde oynayacağını ve ligi çok iyi bir seviyede bitireceğini açıkladı. bu açıklamalardan sonra adeta tekrar umut dolan fenerbahçe taraftarı ise devre arasında yapılacak takviyeleri beklemeye geçti. kadrosuna en az 3-4 direk 11 oynayacak oyuncu takviyesi yapması gereken fenerbahçe bu takviyeleri yapması durumunda zenit karşısında iddialı hale gelebilir. öte yandan rus temsilcisi ise kadrosunda bulundurduğu önemli yetenekler ile yıldız oyuncuları göze çarpıyor. rus futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en önemli santrafor olan artam dzyuba çok ama çok dikkat edilmesi gereken bir oyuncu. dünya kupasında yaptıkları ile piyasa değerini 10 milyon euro arttıran oyuncu dev kulüplerin radarında. fenerbahçe savunmasında neudstaterin ne kadar yumuşak bir savunmacı olduğunu düşünürsek fiziksel özellikleri en üst seviye de olan rus santrafor karşısında işi oldukça zor. bu turda bana göre sonucu fenerbahçe'nin devre arası takviyeleri belirler.

0

fenerbahçe türkiye ligi'ne pek fazla bir şey yapamıyor ve sadece şu anda avrupa kupalarına odaklanmış durumda. kadro olarak şu anda bu şekilde devam ederse eğer senin gibi zorlu bir rakibi geçmesini beklemiyorum. ersun yanal geldikten sonra takımın biraz daha hareketlenmesini ve atağa kalkmasını aslında çok istiyoruz. ama bunu yapabilmek için de var kadro daki oyuncuların tamamen değişmesi lazım ve daha yetenekli oyuncular alınması gerektiğini söylemek lazım. zenit takımı avrupa kupalarına çok önem veren takımlarından biridir. bu sene ligi'ndeki maçlar da izlediğim kadarıyla başarılı bir takım olduğu görünümünde. tabii ki avrupa kupaları daha farklı ortamlarda olduğu için hiçbir şekilde belli olmaz. özellikle fenerbahçe'nin deplasmanda oynayacağı maç çok tehlikeli olarak görüyorum. çünkü kadrosunda eksikliklerin devam ettiği sürece ve deplasman maçlarında oldukça problem yaşayan takımlardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. özellikle rusya'da kış şartları altında fenerbahçe'nin orada o soğuk havaya dayanması çok zor gibi görünüyor. tabii ki gönüller her zaman fenerbahçe'den yana amailk yarı dönem içerisinde o transferler gelmezse fenerbahçe büyük ihtimalle bu takımla yenilir ve avrupa kupalarına veda eder. bunu başarabilmek için ersun yanal ve taraftarları bir araya gelerek fenerbahçe kulübü'ne tamamen destek vermeleri gerekmektedir.

0

bu kuraya bakacak olursak,muhtemel rakiplerinden en zayıf takım olan zenit takımı geldi diye düşünüyorum.fenerbahçe ligde şu an için çok kötü dönemler geçiriyor diyebilirim. şu an lig'de 15 sırada var ve bana göre çok kötü bir dönem ve fenerbahçe tarihinin bana göre gelmiş geçmiş en kötü dönemlerinden biridir diye düşünüyorum. ersun yanal şu an takımın başına gelmiş bulunmakta ve dün ilk maçını yaptı bana göre ersun yanal ilk yarı takımı çok güzel bir futbol oynadı. ve kesinlikle 2014'teki hücum futbolu bana hatırlattı diyebilirim. ancak ikinci yarıda kişisel atalardan 2 gol yedik ve maç 2-2 bitti bu kesinlikle ersun hocanın suçu değildir diye düşünüyorum. oyuncularda ruh denen bir şey kalmamış bence boşu boşuna para aldıklarını düşünüyorum. kuraya bakacak olursak eğer fenerbahçe ligdeki durumunu size az önce anlattım,ancak uefa avrupa ligi'nde bir üst tura çıkmayı başardı.bana göre grubu kolay olduğu için çıkmıştır diye düşünüyorum.seni takımı bayadır kötü gidiyordu, ancak şu an lig'de liderlik durumuna gelmiş bulunmaktalar.ben bu kuranın bayağı zorlu geçeceğini düşünüyorum.ancak iki takım da çok rahat bir şekilde galibiyet alacaklarını düşünmüyorum. ilk maç fenerbahçe'nin evinde ise yer fenerbahçe kesinlikle maçtan 1-0 veya 2-1 likskorlarla ayrılacaktır diye düşünüyorum.zenit kendi evinde bu skoru geçmeye çalışacak ancak fenerbahçe oraya beraberlik için gideceği için ben fenerbahçe'nin bu turda zor da olsa bir üst tura geçeceğini düşünüyorum. çünkü ersun yanal bana göre takımı biraz da olsa motive etmeye başladı,çünkü takım kendisini yavaş yavaş toparlıyoru. yüzler gülüyor ancak dünkü maçı kazansalardı taraftarlatındayüzü bayağı gülecekti. umarım fenerbahçe bu türden bir üst tura geçen takım olur.

0

fenerbahçe bu yıl ki talihsizliği devam ederse elenecektir