0

aslında baktığımız zaman iki oyuncu da gerçekten çok kaliteli bir oyuna sahip. ama cristiano ronaldo hız konusunda oldukça çok başarılı ve şu anda juventus takımında ve oynadığı oyun ile görüyorum ki hala kimsenin durduramadığı oyuncu görünümünde. messi'ye baktığımız zaman çalım konusunda usta bir oyuncu ve özellikle maç sırasında kilit paslar ve golleri attığını görüyoruz. bu yüzden dünyada şu anda en iyi oynayan iki oyuncu olarak hepimiz biliyoruz. kariyerleri oldukça çok başarılı 2 tane top cambazı diyebileceğimiz oyuncular.

1

cristiona ronaldo messi'den daha iyi futbolcudur. bana göre ronaldo iyi top oyuncusudur. messi oyunculuktada iyi ama bana göre ronaldo daha cazip geliyor. messi fizik ile ronaldodan geri kalkmaktadır. messi arjantinli futbolcudur, ronaldo portekiz asıllı oyuncudur. messi ispanya kulüplerinden barcelona takımında top oynarken, ronaldo italya takımlarından juventus'un formasını giymektedir. her iki futbolcununda kırmadığı rekor kalmamıştır. tüm rekorları alt üst etmişlerdir. bu futbolcular oynadıkları tüm maçlarda nerderyes yüzde 85'inde gol atmayı başarmışlardır. böylesine büyük bir başarıya imza atan bu futbolcuları ayakta alkışlamak gerekiyor. son olarak bu futbolcuları sıralamaya koyarsak ilk sırayı ronaldo, ikinci sırayı messi alır.

0

bu soruya cevap vermek oldukça güç ve oldukça zordur. cristiano ronaldo'dan bahsedecek olursak sporting lisbonda başlayan kariyerinde keşfedilmesi aslında çokta uzun sürmedi portekiz'li yıldız oyuncunun. dönemin manchester united teknik direktörü sir alex ferguson, cristiano ronaldoyu çok büyük ısrarla takımında görmek istiyordu. 22 milyon euroya kadrosuna ronaldoyu katan united o dönem bunun için çok eleştiri alsa da alex ferguson bu transferden son derece emindi. nitekim yanılmadı da portekizli yıldız oyuncu united da oynadığı dönem boyunca adeta taraftarın sevgilisi haline gelmiş ve kazandırdığı kupalar ile united tarihinde çok önemli izler bırakmıştı. ardından real madride transfer olan yıldız oyuncu aynı istikrarı burada da sürdürüp kariyerine kupalar ve başarılar eklemeye devam etmiş şuan da ise juventus' da futbol hayatını en üst seviyede sürdürüyor. lionel messi ise barcelona'da başlayan kariyerini burada noktalamaya emin gibi duruyor. barcelona'ya her zaman bir minnet borcu olduğunu söyleyen messi'nin futbolcu olması için bütün sağlık problemlerini çözen barcelona'ya büyük bir aşk ve tutku ile bağlı. kariyerine başladığı günden bugüne herkesin dikkatini çeken ve dönemin oyuncuları ronaldinho ile etoo'nun onun hakkında söyledikleri ise ne kadar büyük bir futbolcu olduğunun kanıtıdır. barcelona' da kırılmadık rekor bırakmayan lionel messi 4 şampiyonlar ligi zaferi yaşarken 5 de ballon d'or ödülü kazanmıştır. 8 kez ligde şampiyonluk yaşayan lionel messi henüz daha kariyerini tamamlamadan ronaldo ile dünyanın en iyi 2 futbolcusu konumundadır. her zaman bir tartışma konusu olan bu kıyaslamada ben ronaldoyu bir adım önde görüyorum. bunun sebebi ise onun bitmek bilmeyen hırsı ve gittiği her kulübü en üst seviyeye taşımasını gösterebilirim. ronaldo real madridde 3 şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadı 2 kez de united da. 3 er kez lig şampiyonluğu yaşadı her 2 takımda da. gol bakımından da messi'nin önünde bulunur. messi ise başka bir takıma gitse nasıl bir etki yaratacak büyük bir soru işareti. ne zaman ki messi barcelona dışında bir takıma gider ve orada barcelona' da yakaladığı istikrarı başarıyı yakalarsa o zaman messi ronaldonun önünde bir oyuncu diyebilirim. milli takımlara baktığımız zaman kadrosu portekizden 2 gömlek iyi olan arjantinin her dünya kupasında hayal kırıklığı yaşattığını söylemeden geçemeyeceğim. portekiz ise ronaldo ile birlikte avrupa şampiyonluğu yaşamıştır. futbol dünyasını gelecek 2-3 sene daha ronaldo messi konularının işgal edeceğini düşünmekle beraber ronaldo'nun messi'den daha iyi olduğu görüşünü bu devam eden süreçte her zaman savunacağımı belirtmek istiyorum

0

bu ikilinin kazanclarina baktigimiz da ronaldo nun daha cok kazandigini goruyoruz.:)
ayrica her ikisinin de performansi iyi ama yine de ronaldo bir baska.bu yuzden ben ronaldo diyorum.