0

günümüzde en çok kullanılarak insanlarda etki yaratan bilgisayrlsr çok fazla şekilde üzerinde uygulamalar çalışmalar programlar gibi şeyler kullanıldığı için kişisel veya programsal veriler ile yada izlenenn şeyler indirilen programlar yada yüklenen programlar olsn bilgisayarı yoruyor bence bunun ustue birde tabiki bazı verilerden temizlenmesine rağmen vuruus turu şeyler bulasabiliyor ve bilgisayarı fazla zarar verebiliyor o yüzden insanalaein dinlenmeye ihtiyacı olduğu gibi bilgisayrlarinda özel verilerin saklanıp uygun işlemci olan şeyi yukleyip yenilemesi kaan

0

bilgisayar format atmanın aslında bir çok sebebi olabilir. bunların başında tabii ki de bilgisayarınızın yavaşlaması veya bilgisayarınız da ki zararlı yazılımlar olabilir. bunlara çare olarak format atma yöntemine başvurabilirsiniz. format atmanın bir diğer mantığı ise işletim sisteminizi yükseltmek olabilir, windows7 işletim sistemine sahipken windows 8 işletim sistemine geçmenizde de bu yöntem size yardımcı olabilir. harddisk de ki verileri silmeden mevcut sistemin üzerine atacağınız bu işletim sistemi yükseltmeye yönelik olan format taktiği ile bilgisayarınız 1 üst windows güncellemesine atabilirsiniz.

0

bazen yüklenen yazılımlardan virüs bulaşabilir yada bizim genelde eşim oyun oynarken kullandığı için sürekliaaçık durumda o yüzden zamanla kasmaya başlıyor o yüzdenbelli surelerde format attirmak zorunda kalıyoruz.

1

bilgisayarlara format atma ihtiyacı daha çok virüs kaynaklı olmasından ileri gelmektedir. en gerçek temelde bu neden yatar. daha sonra zamanla bilgisayarlar kendini kasarlar. bazı programların açılması uzun zaman alır. bunlarda zamanla bilgisayarda silme, resim yapma, video indirme, seyretme, depolama, tablo oluşturma, yeni ve ağır programlar kurma, ve benzeri işlemler bilgisayarların zamanla kasmasına neden olur. bunları gidermek adın bilgisayara format atma gereksinimi duyulur. ama başta da dediğim gibi en büyük neden bilgisayara virüs bulaşma ihtimalinin olmasıdır. eğer bilgisayarınız geç açılıyorsa, bilgisayarınızda programların açılması geç oluyorsa, bilgisayar kendini kasıyorsa, bilgisayarda kilitlenmeler meydana geliyorsa mutlaka bilgisayara format atmak gerekiyor. çünkü bilgisayara virüs bulaşma ihtimali yüzde 90'dır. eğer format atmayı bilmiyorsanız bilen bir arkadaşınızdan yardım alınız ve siz de format atarken öğreniniz. bir daha siz atarsınız. emin olun o kadar zor değil. sadece bir kaç püf noktayı bilmeniz yeterli olacaktır. zaten windows kurulum cd'si sizi yönlendirecektir. siz yeter ki cesaretli olun.

2

bilgisayara zarar veren yazılım ve virüslere karşı format atılır. eğer bilgisayarınızda kilitlenme, açılmama durumu, ya da ağır işlem görmesi gibi sorunlar varsa, virüs bulaşmış ve virüs tarayıcı programlar da bu virüs ve trojenlere karşı etkili olamıyorsa genelde bilgisayarcılarında en kolayına gelen olay hemen format atalım olmaktadır.
format bilgisayarı başa sarmaktır bir yerde. bilgilerinizin kaybolmamasını istiyorsanız onları d klasörüne atınız.