0

dün özel misafirler vardı bizde, önden buğday,nohutları yoğurt çorbası yaptım içine kıymadan küçük köfteler yapın kızarttığınız çorba iyice pişince köfte attım.sonra patlıcan ve tavuk göğsü ile patlıcanlı canaklar yaptır bezemeler soslu, pirinç pilavı, yeşil salata kereviz salatası yaptım . çayın yanında garnitürlü börek ve tramusi yaptık .meyve çıkardık sonrada bu kadar bizde, yapabildiklerimiz.

0

benim misafirim geldiğimde ilk önce ben tavuk çorbası veya mercimek çorbası yaparım.. çünkü o çorbam çok beğeniliyor çok az bir şey yaparım ki az içsinler diye ondan sonra eğer zamanim varsa lahanayla, yaprak dolması sararım bir güzel yanı , karnıyarık, cacık, salata önce bu gibi şeyler yapabilirim. genellikle gelen misafirlerime böyle yapıyorum. bazen tavuk pilav yapıyorum, bazen etli yemek yapıyorum değişiyor yani o günkü psikolojime bağlı anlayacağın.

0

tavuklu pilav ayran ve yeşil fasülye tercihimdir. yemeğin üzerine bol köpüklü kahve ve pasta indiririm biraz daha zaman geçince çay demler çerez abur cubur evde ne varsa yediririm sonra da meyve varsa getiririm. aslında bu paraya ve malzemeye bakıyor ikisi de varsa süper bir masa çıkartırım, biz de gelen misafirin önü boş bırakılmaz evde artık ne ikramlık varsa indirilir.

0

öncelikle yemekte olmazsa olmaz çorbadır ben genellikle sebze çorbalarını tercih ediyorum mantar çorbası olabilir ana yemek mutlaka etli olmalıdır fırında tavuk sote yada tas kebabı yaparım yanına pirinç pilavı en taze sebzelsrden yapılmış bol yeşillikli bir salata eğer etli yemek yapmışsam mutlaka cacıkta yaparım turşu ve hoşafta olur soframda çayın yanınada mutklaka hamur işi olur kete yada su böreği bu sadece özel misafir değil herkes için geçerlidir bence çünkü evime gelen herkes benim için özeldir rabbim evlerimizi misafirsiz bırakmasın

0

özel bir misafirimiz gelecek sen öncelikle baştan güzel bir çorba yaparım. ardından tavuklu patlıcan çanakları ya da etli veya köfteli patlıcan çanakları yaparız. onun yanına güzel bir pirinç pilavı. ortaya yeşillik salatası ayrıca humus ayrıca havuç tarator gibi mezeler koyarım. yanına ara sıcak olarak garnitürlü kaşarlı börekler yaparım. en son olarak da şerbetli güzel bir tatlı yapabilirim. özel bir misafir gelecekse, mutlaka çorba ara sıcak ana yemek ve salata ayriyeten mezeler pilav ve olmazsa olmaz olarak tatlıyı mutlaka yapmamız gerekir.misafirlere de genellikle etli yemekler yapılır ara sıcak olarak zeytinyağlı bir yemekte yapabilirsiniz. örneğin zeytinyağlı barbunya ya da zeytinyağlı kuru dolma tercih edebilirsiniz.

0

önceden haber vererek geleceklerse,sarma yaparım,patlıcan kebap atarım fırına.hemen salata ve çorbayı da yapar tatlıya geçerim.tatlı olarakta magnolia yaparım.misafirlerimi bu yemeklerle ağırlarım.elim lezzetlidir güveniyorum mutfakta kendime.

0

çorba karniyarik pilav cacık ortaya salata sarma ortaya koymak için bir kac meze daha yapardım tabiki birde tatlı yapardım yeter.

0

küçük cocugum olduğu için yapamıyorum ama yanımda yardımcı olucak biri olursa karbiyari