1

çoban salatası yapmak için gerekli olan malzemeler domates kuru soğan salatalık yeşil ve kırmızı biber gibi sebzelerdir. bunları normal boyutlarda küp küp doğrayıp karıştırıyoruz soğanları küp yerine piyazlık olarak doğrayabilirsiniz. bütün sebzeleri karıştırdıktan sonra nar ekşisi zeytinyağı pul biber tuz ve kekik ile güzelce bir sos yaparak üzerine gezdirip iyice harmanladığınız zaman çoban salatası hazır hale gelmiş oluyor bu kadar basit işte. neredeyse her yemeğin yanına çok şık yapılan kolay bir salatadır.

0

çoban salatası günlük hayatta herkesin evinde yapmış olduğu salatalar arasında yer alır. çoban salatası içerisinde soğan domates ve salatalık bulunur. bu malzemeler genellikle herkesin evinde bulunan basit malzemelerdır bu nedenle çok fazla tercih edilir. özellikle bu salata bana çocukluk zamanımı hatırlattığı için benim için çok özel ve duygusal bir yeri vardır. küçükken annem her akşam yemeklerde bu salatadan yapardı masamızdan bol salata hiç eksik olmazdı.

0

çoban salatası genelde evde de yaptığım 1 adet kuru soğan 2 adet salatalık 3 adet domates 1 adet sivri biber yarım limon suyu bir tutam maydanozun ve zeytinyağını hepsini küçük küçük doğranır daha sonra içine zeytinyağı koyarak tozunu da ekleyerek bazen içine cevizli konulabiliyor cevizli koyabilirsiniz isteğe bağlı bunların hepsini karıştırarak bir çoban salatası elde edilir.

0

çoban salatası kolaylıkla yapılan özellikle yaz aylarında sofraların gözbebeği olan çok aşırı küçük doğranmadan hazırlanan salatadır.
malzemeler: 1 tane kuru soğan, 1 adet büyük salatalık, 2 adet domates, 1 adet sivribiber, 1 tane sivri tatlı biber veya çarliston dediğimiz biber, birkaç dal maydanoz, tuz, limon suyu, çiçek yağı veya zeytinyağı.
tüm malzemeleri çok küçük doğramadan kesin, en son domatesleri koyun, aşırı sulanmasın diye, son olarak yağı, tuzu, limon suyunu ekleyip hazırlayın.